take tazke technicke veci - kazdý nech si take urobi ako mu vyhovuje - trh ako pozeram je nasýtený milion technickými rieseniami ako aj cenovými hladinami - takze isto je z coho vyberat - ja som si grave vyskladal - mam 2 kusy a dlasie 2 su v stadiu vývoja - ale vsetko ide podla toho aky je budget , pravda - mne sa lubia dvojpiestikove spyre - lankove radenie je jednoduche na udrzbu / ja sa hydrauliky obavam, aj ked chlapci v MTbiker centre mi hovoria ze je to brnkacka a ze to zvladnem dopohody / , ked - tak su aj prechodne veci medzi hydraulikou a lankami / spyre HYD , rever ... a kopec iných - myslim ze medzi nami su este vacsi blazni ako ja /
viete hovoria moji kamosi motorkari - viac jazdit a menej *****vat .
Treba si nájsť ženu ktorá je sama od seba cyklistka. (takých je málo, viem, ale také vedia že bicykle sa kupujú pre radosť, a nie preto že ich nutne potrebuješ)
Taká ti nebude vyčítať a zakazovať, že prečo si chceš kúpiť bicykel, keď už jeden predsa máš.
Treba to tiež recipročne: "prečo si chceš kúpiť tie šaty keď už šaty máš predsa", napr.
Tie blatniky som tam pred sa len narval. Zadny som musel trochu upravit noznicami na plech (aby sa mi vopchal tam kde sa srobuje o ram). Predny som musel upravit ***** kadivon (chybalo par mm aby bol vo vidli tam hore, aby sa dal upevnit srobom durch). Predna cast aj tak trci
Este musim dat skratit hydraulicke trubky a na zaver dat omotavku
Ten kabel na dynamo sa da spravit krajsie. Jagwire ma tieto nalepovacie voditka na hydraulicke hadice, alebo od shimana pre externe vedenie di2. Na blatnik mas uchyt len z jednej strany vidly?
Super. To som nevedel. Idem pozriet kde predavaju. Do zadu som to ‘pekne’ potiahol popri hydro hadici. Spravim fotku. To vyslo do re az ku zadnemu svetlu. (Inak, ked stojim tak mi zadne svieti aj ked vypnem predne, kym samo nezhasne)
Tu druhu otazku som nepochopil
S tym svetlom je to normalne, standlight aby ta bolo vidiet ked stojis. je tam kapacitor tak ako v prednom. No ja mam predny blatnik uchyteny z druhej strany vidly(k ramu). Tie voditka maju na bike24.
Ahojte, chystam sa kupit prvy gravel bike, cena do 1400-1500 Eur, ale nemusim ist nevyhnutne s cenou az na doraz. Moj aktualny bike vazi skoro 14 kg, rad by som isiel v tomto smere par kil nizsie. Preferujem dvojprevodnik (asi najskor Tiagra, 105). Jazdim rekreacne 1-2x do tyzdna, na nervy a na schudnutie , casom planujem nejake 2-3 dnove vyjazdy.
Mam predvyhliadnutu Meridu Silex 400. Mate ju niekto? Nejake skusenosti, odporucania, protinavrhy? Je nejaky specialny dovod okrem ceny zvazovat namiesto Silexu napriklad Koyuk 2 alebo Soot 50? Vopred vdaka, nie som uplne skuseny a potrebujem poradit.
Ahojte, chystam sa kupit prvy gravel bike, cena do 1400-1500 Eur, ale nemusim ist nevyhnutne s cenou az na doraz. Moj aktualny bike vazi skoro 14 kg, rad by som isiel v tomto smere par kil nizsie. Preferujem dvojprevodnik (asi najskor Tiagra, 105). Jazdim rekreacne 1-2x do tyzdna, na nervy a na schudnutie , casom planujem nejake 2-3 dnove vyjazdy.
Mam predvyhliadnutu Meridu Silex 400. Mate ju niekto? Nejake skusenosti, odporucania, protinavrhy? Je nejaky specialny dovod okrem ceny zvazovat namiesto Silexu napriklad Koyuk 2 alebo Soot 50? Vopred vdaka, nie som uplne skuseny a potrebujem poradit.
Tiež som v rovnakej situácii ako ty a tiež zvažujem Meridu Silex 400 ale páči sa mi aj Merida Silex 300 s jednoprevodníkom a je aj lacnejšia. Rozmýšľam ale aj nad kúpou Authoru Ronin ktorý má chrómmolybdénový rám a sadu Shimano Tiagra. Čítal som na mnohých fórach že takéto rámy sú pre gravelbike veľmi dobré pretože veľmi dobre tlmia všetky otrasy a navyše majú určite dlhšiu životnosť ako hliníkové rámy. Výber je však na tebe.
S tym svetlom je to normalne, standlight aby ta bolo vidiet ked stojis. je tam kapacitor tak ako v prednom. No ja mam predny blatnik uchyteny z druhej strany vidly(k ramu). Tie voditka maju na bike24.
Jasne, neuvedomil som si ze aj vzadu je kapacitor. Predne ma vypinac a zadne nie, a tak svieti kym sa nevybije.
Zo zadnej strany vidly mam dieru da ktorej sa vklada taka matka (rozne dlzky su) cela dnu a zpredu ide srob.
Dakujem za tip s tymi drziakmi
Lubi sa mi to dynamo a svetlo, az sa mi chce to iste sj na cestak
Tiez mam vyhliadnuty koyuk 2 alebo soot 50. A pozeral som aj na cube nuroad pro na tiagre. Tiez som neni "doma" pri tych jednotlivych komponentoch.....
Len sa treba rychlo rozhdnut lebo po koyukoch a sootoch sa len tak zaprasi...
Ked som rozmyslal nad gravelom, skusal som aj meridu silex v zmysle posedu a mal som dost zmiesane pocity a skusal som dve velkosti, kde by som teoreticky mal patrit. Ten bike ma tak specificku geo, ze by som ho nekupoval naslepo. Ak niekto jazdil len na mtb, mozno bude vnimat ako v pohode geo, ale ziletkar (ktory chce doplnok k cestaku) moze byt nemilo prekvapeny. Btw, este ku kellysu soot, aj ten som skusal a ten mal pre zmenu nie velmi endurance geometriu. Velmi dobre som sa citil na specialized diverge, ale ten je s cenou tento rok uplne mimo vzhladom na komponenty.
V pohode, kazdemu inak chuti. Ked na nom sedis - neni ho vidno a je pohodlne (aspon pre mna)
Osobne by som netvrdil, ze Vitus vyzera s Brooksom hnusne, no ide tam o silny kontrast moderneho vyzoru ramu so starym dizajnom sedla Brooks. To je ako keby si dal do sucasnej Skody Superb potahy zo Skody 125 . Ku Genesisu Brooks pasuje velmi dobre. .
Sudiac podla pritomnosti nosica, Vitus budes mat zrejme na dlhe vzdialenosti ?
Na Equilibrium si este vylestim predstaves (nechce sa mi kupovat novy strieborny)
Tak tak, na dlhsie. Aspon je taky plan. Nosic (ten je hlinikovy Racktime) tam aj ako drziak na zadne svetlo z dynama. Cize na furt. A v podstate aj preto je tam B17, dobre mi nej sedi.
Dakujem somoni, wilson84, blackseal !
Tiez som pocul, ze gravely su v kurze a rychlo sa vypredavaju. Pravdupovediac ma skor prekvapuje, ze az teraz.
Co sa tyka geometrie Silexu, to je presne vec, ktoru vsade citam, ale neviem si vobec predstavit, v com je to specificke. V minulosti som mal MTB a trekking, na ziletke som nikdy ani nesedel. Ked som bol v kamennom obchode skusit Silex, bolo to v pohode. Tak to asi kvoli chybajucim skusenostiam so ziletkou - ale tym padom by som nemal byt sklamany Este si pozriem tie Specialized Diverge, len aby som mal pokojne svedomie.
Ak sa ti na Silexe sedi dobre, jazdi dobre (ak mas moznost vyskusat, aspon na chvilu, vzdy lepsie ako nic), podla mna nemusis nic riesit, meridy maju vcelku dobry pomer cena/vykon minimalne pokial ide o komponenty typu radenia a brzdy. Naviac, videl som aj zlavy napr. Silex 400, na 105, hydrauliky, za 1300 nemusi byt zla kupa.
Ak sa ti na Silexe sedi dobre, jazdi dobre (ak mas moznost vyskusat, aspon na chvilu, vzdy lepsie ako nic), podla mna nemusis nic riesit, meridy maju vcelku dobry pomer cena/vykon minimalne pokial ide o komponenty typu radenia a brzdy. Naviac, videl som aj zlavy napr. Silex 400, na 105, hydrauliky, za 1300 nemusi byt zla kupa.
Vdaka, uplne konkretne tento deal som mal na mysli, takze idem do toho. Teda, ako tu niekto pisal pred par dnami, “navrhovatelovi” este kusok chyba dosetrit v mensich ciastkach, aby “odporkyna” nemala pocit, ze to boli jednorazovo vyliate prachy ;-D, ale dlhsie jak do konca marca uz to nevydrzim.
Napisem sem potom dojmy po par jazdach, nech to ulahcim dalsim...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
(kolega sa podučil z telky a takéto debaty nazýva: "navrhovateľ a odporkyňa...")
Tak skus odkladat po 50e mesacne a za rok daco kupis
Ja takto planujem na zimu daco poriesit
viete hovoria moji kamosi motorkari - viac jazdit a menej *****vat .
Taká ti nebude vyčítať a zakazovať, že prečo si chceš kúpiť bicykel, keď už jeden predsa máš.
Treba to tiež recipročne: "prečo si chceš kúpiť tie šaty keď už šaty máš predsa", napr.
Este musim dat skratit hydraulicke trubky a na zaver dat omotavku
Tu druhu otazku som nepochopil
Jasne, neuvedomil som si ze aj vzadu je kapacitor. Predne ma vypinac a zadne nie, a tak svieti kym sa nevybije.
Zo zadnej strany vidly mam dieru da ktorej sa vklada taka matka (rozne dlzky su) cela dnu a zpredu ide srob.
Dakujem za tip s tymi drziakmi
Lubi sa mi to dynamo a svetlo, az sa mi chce to iste sj na cestak
Ja mam aj cestak aj gravel (ci co to je, adventure nejaky) ocelove. Porovnat neviem, ale chcel som ocel. Zatial spokojnost
Tiez mam vyhliadnuty koyuk 2 alebo soot 50. A pozeral som aj na cube nuroad pro na tiagre. Tiez som neni "doma" pri tych jednotlivych komponentoch.....
Len sa treba rychlo rozhdnut lebo po koyukoch a sootoch sa len tak zaprasi...
Osobne by som netvrdil, ze Vitus vyzera s Brooksom hnusne, no ide tam o silny kontrast moderneho vyzoru ramu so starym dizajnom sedla Brooks. To je ako keby si dal do sucasnej Skody Superb potahy zo Skody 125
Sudiac podla pritomnosti nosica, Vitus budes mat zrejme na dlhe vzdialenosti ?
Na Equilibrium si este vylestim predstaves (nechce sa mi kupovat novy strieborny)
Tak tak, na dlhsie. Aspon je taky plan. Nosic (ten je hlinikovy Racktime) tam aj ako drziak na zadne svetlo z dynama. Cize na furt. A v podstate aj preto je tam B17, dobre mi nej sedi.
Uz len to prerobit na tubeless
Tiez som pocul, ze gravely su v kurze a rychlo sa vypredavaju. Pravdupovediac ma skor prekvapuje, ze az teraz.
Co sa tyka geometrie Silexu, to je presne vec, ktoru vsade citam, ale neviem si vobec predstavit, v com je to specificke. V minulosti som mal MTB a trekking, na ziletke som nikdy ani nesedel. Ked som bol v kamennom obchode skusit Silex, bolo to v pohode. Tak to asi kvoli chybajucim skusenostiam so ziletkou - ale tym padom by som nemal byt sklamany
Vdaka, uplne konkretne tento deal som mal na mysli, takze idem do toho. Teda, ako tu niekto pisal pred par dnami, “navrhovatelovi” este kusok chyba dosetrit v mensich ciastkach, aby “odporkyna” nemala pocit, ze to boli jednorazovo vyliate prachy ;-D, ale dlhsie jak do konca marca uz to nevydrzim.
Napisem sem potom dojmy po par jazdach, nech to ulahcim dalsim...