Dopredu sa ospravedlňujem ak to sem nepatrí, ale inú vhodnú tému som nenašiel. Chodí sem dosť ľudí, tak mi prípadne napíšte súkromnú správu. Situácia mám starší cestný rám, k nemu mám kolesá , vzadu 9 rýchlosti na orech. To je tak všetko čo naňho mám. Potreboval by som poradiť s pár vecami.
1) na
bike prídu rovné riaditka, tzv. Flat bar
2) prehadzovačka. Vzadu je myslím Shimano 9 rýchlostné na orech. Takže prehadzovačka musí byť od Shimana? Či môžem použiť aj Sram? Tu som rozmýšľal kúpiť použité.
3) k prehadzovačke potrebujem aj radenie. Ak bude prehadzovačka Sram, musí byť aj radenie Sram? Či môžem kombinovať Sram a Shimano? Tu sa skôr prikláňam z bazara niečo
4) pôvodne tam boli tie rozoberacie mištičky pri kľukách ako na Favorite. Tam plánujem dať zapuzdrený stred, najskôr 4 hran a ktomu kľuky. Toto by som kúpil nové v obchode. V princípe mi vpredu stačí 1 rýchlosť, len neviem, či sa mi nebude veľmi lámať retaz, preto radšej 2 prevodník.
5) zadná brzda. Potreboval by som dĺžku čeľuste okolo 54mm . Stačí mi použitá z bazaru.
6) brzdové páčky. Či už priamom s radením rýchlosti alebo bez. Kľudne aj bazaru.
Za akékoľvek rady budem vďačný. Bike bude určený primarne na cestu do roboty a behanie po BA. Takže cena dielov čím nižšia, tým lepšie. Ale zase tie diely nemusia byť nejaké shity. Rozumný pomer cena a kvalita.