jasné reynolds je značka...ale CrMo neni obyčajná oceľ..už len preto že obsahuje chróm a molybdén tak isto ako aj reynolds trubky
Pod obycajnou CrMo sa ma zvacsa na mysli 4130-ka. Zlozenim je identicka s Reynolds 725, ale sposob upravy je iny.
725ka, ak si dobre pamatam je asi o 50% pevnejsia.
525 – Cold worked Chromoly. UTS: 700-900 MPa, density 7.78 g/cm3
725 – Heat-Treated Chromoly the same basic alloy as Reynolds 520, but with characteristics like 753. UTS: 1080-1280 MPa, density 7.78 g/cm3
753 – Heat-Treated Manganese-Molybdenum. The most exclusive tube set from Reynolds. Essentially 531 made with reduced wall thickness and heat treated to increase tensile strength. UTS: 1080-1280 MPa (70-83 Tsi, 157-186 ksi) Complete tube set of 11 tubes (Frame 8, Fork 3). 753 can only be lugged and fillet-brazed with an alloy of 56% silver below 700 degrees Celsius and sale is restricted only to approved builders certified by Reynolds
s tou pevnosťou je to relatívne..ide o plno iných "vecí" mechanické vlastnosti, možnosť zvárania resp. spájkovania..čím čo ako čo sa pritom deje (vnútorné praskliny po zváraní...znižujú sa prítomnosťou niklu - columbus trubky)..ešte aj tá najbežnejšia konštrukčná oceľ 11 500ka má 10x vyššiu pevnosť v ťahu ako hliník...chem zloženie chromoly či CrMo je úplne rovnaké ako reynolds odlišná pevnosť v ťahu sa dosahuje tepelným spracovaním aj 4130 pri kalení a temperovaní pri určitej teplote môže mať pevnosť v ťahu cca 1500 MPa napr. reynolds 725 má cca 1000 - 1300..
Ja chcem ísť do Kellys SOOT 50,alebo do scoot 30.
Teraz mám na pôvodnom byciklu krosovom 🚴🏻♂️
SUNTOUR XCC-318 48-38-28
Kazeta:SHIMANO HG-50-9 11-32
Budem to v pohode nebude tam veľký prevodový rozdiel ?
Ďakujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pod obycajnou CrMo sa ma zvacsa na mysli 4130-ka. Zlozenim je identicka s Reynolds 725, ale sposob upravy je iny.
725ka, ak si dobre pamatam je asi o 50% pevnejsia.
525 – Cold worked Chromoly. UTS: 700-900 MPa, density 7.78 g/cm3
725 – Heat-Treated Chromoly the same basic alloy as Reynolds 520, but with characteristics like 753. UTS: 1080-1280 MPa, density 7.78 g/cm3
753 – Heat-Treated Manganese-Molybdenum. The most exclusive tube set from Reynolds. Essentially 531 made with reduced wall thickness and heat treated to increase tensile strength. UTS: 1080-1280 MPa (70-83 Tsi, 157-186 ksi) Complete tube set of 11 tubes (Frame 8, Fork 3). 753 can only be lugged and fillet-brazed with an alloy of 56% silver below 700 degrees Celsius and sale is restricted only to approved builders certified by Reynolds
Ta je krasna, ani farbit netreba. Len lak a ides
Okrem toho na ocelovych bajkoch s ocelovou vidlou jazdia z pariza do tokya. Tam na gramy nepozeraju
Okrem toho na ocelovych bajkoch s ocelovou vidlou jazdia z pariza do tokya. Tam na gramy nepozeraju
To iba tu na fóre je to samý 65 kilovy pretekár s ambíciami na TdF, tí potrebujú kartónové ľahké bajky
Asi tak.
Soot - dobry vyber. Ktory model nakoniec?
ja som strojár mne tá oceľ vonia...ale nič proti karbónu samozrejme práveže by mi jeho váha na ceste pomohla
50 je už na hrane rozpočtu tak neviem 🙈čo mám spraviť ...
Na graveli mam 40 vpredu a 10-42 vzadu. Ide to lahsie do kopcekA
čím ďalej, tým viac sa mi začína kombinácia 2x8 pozdávať... teda predpokladám správne, že takáto retiazka by mala vydržať viac ako 2x11 retiazka...
91 kg😜
Na graveli mam 40 vpredu a 10-42 vzadu. Ide to lahsie do kopcekA
Cestak 52/36 11-32
Cyklocross 40 11-36
Zatiaľ všetky stúpania vrátane dlhých alpských ?
Teraz mám na pôvodnom byciklu krosovom 🚴🏻♂️
SUNTOUR XCC-318 48-38-28
Kazeta:SHIMANO HG-50-9 11-32
Budem to v pohode nebude tam veľký prevodový rozdiel ?
Ďakujem
No toľko ešte nie 🙌🤪