Triban by som nebral, lebo QR a post mount - keď kupuješ dnes, choď do rámu s modernými štandardmi. Čiže 12mm pevné osky a flat mount a na gravel clearance na aspoň 40mm pri 700c. Mám GT s max 35 a už by som bral viac.
Ja som za 7t km na 32 mm nepocitoval potrebu jazdit sirsie, to niekedy ocitnem fakt v prasacom terene, ale tam gravel nepatri. Trochu mam pocit, ze sa to tu miestami ubera smerom ze este odpruzena vidla a bude z toho MTB s baranmi ?
Vďaka za super rady. Čiže už je to len medzi Kellysom a Fuji. Fuji má clearance do 42 mm, neviete niekto koľko má Kellys? Nikde to neviem nájsť. Úchyty na kellyse sú celkom fajn, myslím, že nie sú iba na vidlici, tam sa dá dať aj adaptér ak bude náhodou treba. Takže už to je asi iba na rozhodovaní medzi oceľou a hliníkom/karbónom. Vidíte tam niekto medzi nimi nejaké podstatné výhody? Kolesá nepotrebujem širšie ako 40mm, to by bolo skôr na obtiaž.
To som si veru nevsimol. Aj tie bagle od Kellysu vyzeraju fajn, vidno, ze nad tym naozaj rozmyslali. Za mna je Soot najzaujimavejsi SK/CZ bike tohto roku.
Vďaka za super rady. Čiže už je to len medzi Kellysom a Fuji. Fuji má clearance do 42 mm, neviete niekto koľko má Kellys? Nikde to neviem nájsť. Úchyty na kellyse sú celkom fajn, myslím, že nie sú iba na vidlici, tam sa dá dať aj adaptér ak bude náhodou treba. Takže už to je asi iba na rozhodovaní medzi oceľou a hliníkom/karbónom. Vidíte tam niekto medzi nimi nejaké podstatné výhody? Kolesá nepotrebujem širšie ako 40mm, to by bolo skôr na obtiaž.
Mam fuji jari 2018 ocelak, a ten ram zdaleka nezodpoveda beznej predstave oceloveho ramu, ktory pruzi. Je tvrdy ako prasa. Na druhej strane, pekne prenasa vykon, ma fajn geometriu, dobre ovladanie.
Ahojte Gravelaci chystám sa kúpiť nový bike gravel potrebujem poradiť.Moj rozpočet je 1000-1200€.Jazdím Záhorie,Malé Karpaty popri rieke Morave atd..Čo mi odporúčate.
Ďakujem ??♂️
Jednoznačne Soot. Je dobrý, fľaše vieš uchytiť tými slotmi a tie bagle su vymakané. naozaj na nich rozmýšlali. všetko nájdeš na stránke a vieš objednať. ale dajú sa omakať aj v cykloobchodoch.
Zdravím, potreboval by som poradiť s kúpou gravel biku. Budem ho používať na dochádzanie do práce, víkendové výjadzy a na bikepacking. Po prečítaní tohto 92 stranového fóra som sa ako tak niečo dozvedel, ale potrebujem vyriešiť moju konkrétnu dilemu. Rozpočet mám do 1000 EUR, ideálne okolo 800...
Čauko, ja som presne takúto dilemu riešil min. rok. Soot nebol nikde na sklade, Ronin má lákal, ale vyššia verzia bola cez rozpočet, a tá základná ma odrádzala váhou. Pozeral som ešte Meridu Silex 300(tiež sa nedala zohnať). Fuji je podľa mňa priťažký(aj ked jasné, je to oceľ). Nakoniec som šiel do Spešlu Diverge E5 Sport. A po 3/4 roku veľká spokojnosť. Síce v sérii plášte skôr na cestu, ale zasa dokázal som na ňom ako-tak držať krok s čistokrvnými cesťákmi, aj ked váhu je cíťit (cca 10,5kg). Na zimu som prezul na CX-kové Maxxisi Larsen 700x35 a pohoda aj v blate, resp. snehu. Úchytov je tam dostatok, nebol najmenší problém ani s blatníkmi. Za tú aktuálnu cenu. my to vychádza ako celkom rozumná voľba. Kľudne napíš, ak by Ťa niečo zaujímalo...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
//Dokonca na vidlici ma jazdec 2 flasky. Asi cez tento adapter https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/kosiky/drziak-pre-kosik-na-flasu-kls-slot.html
Kellys KLS Slot držiak pre košík na fľašu
5,99 €
-8% Kellys SOOT 30 28 bicykel, modrá
od 969 € -8%
MOC 1 099 €http://sk.author.eu/adventure/gravel-bike/author-ronin-2019-ua42913002 Aj Ronin určite nie je zlý ak nevadí chrómmolybdénový rám.
Ďakujem ??♂️
Pozerám že máš author..robia author ronin, pekný bajk a za dobrú cenu...mňa veľmi oslovili marin majú toho asi najviac v gravel segmente...zastúpenie v ČR https://www.marinbikes.com/cs/bikes/type/pavement-drop-bar
Rozhodujem sa ešte...
http://sk.author.eu/adventure/gravel-bike/author-ronin-2019-ua42913002
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/kellys-soot-50-model-2019.html
- lepsia sada komponentov
- lepsie kolesa v zaklade
- lepsi je hlinik ako obycajna CrMo ocel (keby trubky boli aspon z Reynolds 725..)
Brzdy na Ronine su riadne blato (spracovanim)
To mam aj ja, len zvnutra. Je to tak akurat na blatniky. Nic ine si tam neviem predstavit
Kupim si toto, zrejme
- lepsia sada komponentov
- lepsie kolesa v zaklade
- lepsi je hlinik ako obycajna CrMo ocel (keby trubky boli aspon z Reynolds 725..)
Brzdy na Ronine su riadne blato (spracovanim)
jasné reynolds je značka...ale CrMo neni obyčajná oceľ..už len preto že obsahuje chróm a molybdén tak isto ako aj reynolds trubky
Čauko, ja som presne takúto dilemu riešil min. rok. Soot nebol nikde na sklade, Ronin má lákal, ale vyššia verzia bola cez rozpočet, a tá základná ma odrádzala váhou. Pozeral som ešte Meridu Silex 300(tiež sa nedala zohnať). Fuji je podľa mňa priťažký(aj ked jasné, je to oceľ). Nakoniec som šiel do Spešlu Diverge E5 Sport. A po 3/4 roku veľká spokojnosť. Síce v sérii plášte skôr na cestu, ale zasa dokázal som na ňom ako-tak držať krok s čistokrvnými cesťákmi, aj ked váhu je cíťit (cca 10,5kg). Na zimu som prezul na CX-kové Maxxisi Larsen 700x35 a pohoda aj v blate, resp. snehu. Úchytov je tam dostatok, nebol najmenší problém ani s blatníkmi. Za tú aktuálnu cenu. my to vychádza ako celkom rozumná voľba. Kľudne napíš, ak by Ťa niečo zaujímalo...