Ja chcem ísť do Kellys SOOT 50,alebo do scoot 30.
Teraz mám na pôvodnom byciklu krosovom ??♂️
SUNTOUR XCC-318 48-38-28
Kazeta:SHIMANO HG-50-9 11-32
Budem to v pohode nebude tam veľký prevodový rozdiel ?
Ďakujem
Ahoj, ja som prechádzal veľmi podobne ako ty z krosoveho bicykla na Soot 50. Samozrejme rozdiel v prevodoch tam je. Ale subjektívne som ho ani veľmi nepocítili. Myslím, že je to tým, že Soot bude ľahší ako priemerný krosovy bicykel, ten posed je športovejší a efektívnejšie sa mi na ňom "šľape". Naviac užšie plášte sú rýchlejšie ako tie čo som mal na krose.
Podľa mňa vôbec sa toho neobávaj. Ja s ním jazdím stupaky v Levočských vrchoch a v Tatrách, je to všetko len o zvyku a troške kondície. Ako bežný užívateľ, čo najazdí rekreačne povedzme 2000km ročne z tých kaziet zbytočne nerob vedu
som sa asi zalúbil... ten červený diverge je metalíza?
tmavá červená metla, šak to mám úplne že zladené k autu... pomooooc, nekúpi niekto 1/2 ročného Tranza za 400 kilá
Ja som ten diverge skúšal v karlovke do kopca z kopca a vtedy mi vôbec nesadol. Prišlo mi to take nemehlo, ale zase možno dlhšou jazdou by som si naň zvykol... vyskúšaj, uvidis
Aktuálne odporúčam tento kus:
To čo mu das, to ti vráti. Tuhý na výkon zameraný stroj s postačujúcim prevodmi. Dole kopcom ale nezrychlis 40 - 11 je max prevod. Hore kopcom ide ako po masle.
Ja chcem ísť do Kellys SOOT 50,alebo do scoot 30.
SUNTOUR XCC-318 48-38-28
Ďakujem
Neviem na čom jazdíš teraz..ale treba počítať s tým že ten soot by bol nový bajk, čo je samozrejme plus, náboje, kolesáplášte geometria všetko veľa robí...z vlastnej skúsenosti. keď som išiel do crossového bajku z MTB a keď sa bavíme o kopcoch, prvý krát keď som na ňom šiel na královku tak som sa do šumiaca radšej doviezol autom (neni som nejaký makač) ale som bol potešený keď som to dal aj s takým prevodom (34 - 32 vzadu) práve o to sú podľa mňa lepšie gravel resp. cross oproti MTB že ťa tak neunavia sú ľahšie rýchlejšie (samozrejme ak nemáš nejaký epic za 6 litrov) a prejdeš skoro to isté, samozrejme mínus komfort no...akurát je dobré mať nejaký ten ľahší prevod, nemať to tak akurát, veď tých kopcov za deň môže byť viac a treba aj vyfúknuť.. môj názor..
Zdravím, ešte by som mal otázku k Sootu 30, dostal som odporúčenie vymeniť mechanické brzdy, ževraj by bolo vhodnejšie mať hydrauliku. Koľko by stála takáto úprava?
Nakolko na Soot 30 je sada Shimano Claris, ktora neponuka hydraulicke kotucove brzdy, musel by si menit komplet sadu za taku, ktora to ponuka. Stalo by to vela (400e+). Mechanicke kotucovky na Soote su dobre, stacia .
alebo mas moznost skusit TRP HY/RD, kde mas ovladanie lankom ale brzdy su hydraulicke. https://trpcycling.com/product/hyrd/
Skusenosti vsak nemam. a aj za mna su TRPcka na Soote dostacujuce.
Na Hydry sa vyser. Mám mechaniky (ale dvojpiestikové ako TRP SPYRE a pod. ) a brzdia luxusne, jedným -dvomi prstami ľahké ovládanie, nikdy som nemal pocit že by som potreboval "silnešie" brzdy.
init: Ale hej, menil som Tiagru za 105. 105 som mal za dobrú cenu z UK, Tiagru som celú predal, takže ma to vyšlo asi na 300€. Furt veľa, ale tá Tiagra bola s FSA kľukami na štvrohranoch, takže celkovo som si polepšil.
Nakolko na Soot 30 je sada Shimano Claris, ktora neponuka hydraulicke kotucove brzdy, musel by si menit komplet sadu za taku, ktora to ponuka. Stalo by to vela (400e+). Mechanicke kotucovky na Soote su dobre, stacia .
Stacia, ale necakaj zazraky. Hydry su ovela lepsie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak vidíš. Ty si vlastne chrt, ale ja mam 195 cm😂😂😂
tmavá červená metla, šak to mám úplne že zladené k autu... pomooooc, nekúpi niekto 1/2 ročného Tranza za 400 kilá
SUNTOUR XCC-318 48-38-28
Ďakujem
Ahoj, ja som prechádzal veľmi podobne ako ty z krosoveho bicykla na Soot 50. Samozrejme rozdiel v prevodoch tam je. Ale subjektívne som ho ani veľmi nepocítili. Myslím, že je to tým, že Soot bude ľahší ako priemerný krosovy bicykel, ten posed je športovejší a efektívnejšie sa mi na ňom "šľape". Naviac užšie plášte sú rýchlejšie ako tie čo som mal na krose.
Podľa mňa vôbec sa toho neobávaj. Ja s ním jazdím stupaky v Levočských vrchoch a v Tatrách, je to všetko len o zvyku a troške kondície. Ako bežný užívateľ, čo najazdí rekreačne povedzme 2000km ročne z tých kaziet zbytočne nerob vedu
Ja som ten diverge skúšal v karlovke do kopca z kopca a vtedy mi vôbec nesadol. Prišlo mi to take nemehlo, ale zase možno dlhšou jazdou by som si naň zvykol... vyskúšaj, uvidis
Aktuálne odporúčam tento kus:
To čo mu das, to ti vráti. Tuhý na výkon zameraný stroj s postačujúcim prevodmi. Dole kopcom ale nezrychlis 40 - 11 je max prevod. Hore kopcom ide ako po masle.
SUNTOUR XCC-318 48-38-28
Ďakujem
Neviem na čom jazdíš teraz..ale treba počítať s tým že ten soot by bol nový bajk, čo je samozrejme plus, náboje, kolesá plášte geometria všetko veľa robí...z vlastnej skúsenosti. keď som išiel do crossového bajku z MTB a keď sa bavíme o kopcoch, prvý krát keď som na ňom šiel na královku tak som sa do šumiaca radšej doviezol autom (neni som nejaký makač) ale som bol potešený keď som to dal aj s takým prevodom (34 - 32 vzadu) práve o to sú podľa mňa lepšie gravel resp. cross oproti MTB že ťa tak neunavia sú ľahšie rýchlejšie (samozrejme ak nemáš nejaký epic za 6 litrov) a prejdeš skoro to isté, samozrejme mínus komfort no...akurát je dobré mať nejaký ten ľahší prevod, nemať to tak akurát, veď tých kopcov za deň môže byť viac a treba aj vyfúknuť.. môj názor..
Skusenosti vsak nemam. a aj za mna su TRPcka na Soote dostacujuce.
Inak, ake SPD boty mate?
marcels Lenze ty si kvoli tomu asi nemusel menit celu sadu, ci ?
Stacia, ale necakaj zazraky. Hydry su ovela lepsie
Inak, ake SPD boty mate?
suhlas. a boty Giro Empire VR90. Uz mam druhe Empajri a kopim si aj tretie ked pride cas.