chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
Na fotke bublinky nie je vidno ale tá časť čo je odtrhnutá tá nálepka to spôsobil unikajúci tlak. Podarilo sa mi to však asi utesniť. ( Kde nepomohla páska, pomohli 3 vrstvy pásky)
Vzduch je zradna potvora. Ja som mal velky problem s unikom vzduchu pri jednom nipli ( bol asi 40cm daleko od ventilu) a to az tak, ze som myslel, ze je rafik niekde prasknuty. Nakoniec to vyriesili dve vrstvy pasky a lepsia diera na ventil.
Chlapci, rad by som sa poradil. Na graveli mam obute bezdusove plaste original od vyroby. Ked bike stoji napr. 2 dni tak musim pred vyjazdom dost dohustovat. Je to normalne alebo je nieco zle? Kontrolu pred jazdou beriem ako samozrejmost, ale zakazdym aby tlak takto zbehol sa mi nezda. Zaujimave je, ze od kupy po prvu jazdu cca 20km tlak drzal, odvtedy dofukujem stale.
Pozri ci ti nevyschol tmel, mne sa presne toto dialo zhruba posledny tyzden. Tri mesiace, od decembra co mam bezduse, stacilo fukat cca raz za tyzden-dva, posledny tyzden kazdy druhy, aj kazdy den. Dneska ma to prestalo bavit, otvorim plast a tmelu nikde A to som prednedavnom spominal ze ho este pocujem zblnkotat, neviem co sa stalo... Plast zvnutra vlhky, ale tmel usadeny v strede plasta po celom obvode, taka tenka linia... Takze zhruba stvrtrocna kontrola je na mieste
krza a si si isty, ze tam mas vobec nejaky tmel? dost o tom pochybujem. tmel je velmi individualna zalezitost a predpokladam, ze vyrobca to necha na kupujucom, nech sa sam rozhodne, co tam naleje.
Bike mam Giant TOUGHROAD SLR GX 1
2019, oficialne ma Giant na webe napisane, ze su to plaste bez dusi. Defekt je nepravdepodobny, oba plaste idu dole skoro rovnako. Da sa zistit ci mam/nemam duse bez zhadzovania kola? Nejako cez ventil?
Giant, resp. predajca vraj od tohto roku preraba vsetky biky na bezduse priamo pri predaji, Giant aj dodava predajcom svoj tmel, minimalne pri mtb, aspon som to tak kdesi cital. Neviem ako pri graveli... Zhod opatrne jednu bocnicu plasta a uvidis... Alebo roztoc predne koleso vo vzduchu a pocuvaj ci zblnkoce
Da sa to .. das dole telo ventilku a vlozis dnu tenucku kamerku na dratiku. Ak nemas, tak jemnym drotikom prehmatas vnutro. Mozes skusit aj ***** .. podla odporu zistis, ci je tam dusa alebo nie. Alebo to spravit normalne, odchlipnes plast pri ventilku a uvidis hned, ci je zakoneceny dusou, alebo standalone.
krza ak je to niektory bike co si dal uz fotku (predpokladam ze ten sivy giant) tak mas urcite bezduse, staci sa pozriet na ten ventilik, take duse proste nemaju.
Chlapci, rad by som sa poradil. Na graveli mam obute bezdusove plaste original od vyroby. Ked bike stoji napr. 2 dni tak musim pred vyjazdom dost dohustovat. Je to normalne alebo je nieco zle? Kontrolu pred jazdou beriem ako samozrejmost, ale zakazdym aby tlak takto zbehol sa mi nezda. Zaujimave je, ze od kupy po prvu jazdu cca 20km tlak drzal, odvtedy dofukujem stale.
Nie je to normalne. Ja nemusim dofukovat tyzden aj dlhsie. Treba dat kolesa do vane, lavora s vodou a uvidis, kde to fuci celkom zretelne.
presne tak. az teraz som si priblizil tu fotku kolesa a je to bezdusovy ventil. takze mas sice bezdusove plaste, ale bez tmelu. a preto drzali tlak do prveho vyjazdu. potom vsak uz zacal pomaly unikat vzduch medzi rafikom a patkou plasta. po naliati tmelu tento problem casom zmizne.
Vyskusaj ci tam mas tmel, bud roztoc a pocuvaj ci zblnkoce, alebo vyber telo ventiliku a strc dovnutra spajlu, mal by si mat na spajli tekuty tmel. Ak tam ziaden nebude tak je to jasne.
Ja mam bezdušáky od výroby Giant trance a v prednom kolese som vôbec nemal naliaty tmel a v zadnom ho bolo žalostne málo.. Otoc ventil smerom dole povoľ ho a trochu sfuc tmel by ti mal ísť trochu aj cez ventil. S veľkou pravdepodobnosťou tam nebude nič
Sahmurai sword za 6,8 Nebolo by to treba ani lepit, ale pre tu istotu... A vyhoda je, ze by sa nemal tak rychlo stratit ako original co som pocul Dik za inspiraciu bimjeam
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
2019, oficialne ma Giant na webe napisane, ze su to plaste bez dusi. Defekt je nepravdepodobny, oba plaste idu dole skoro rovnako. Da sa zistit ci mam/nemam duse bez zhadzovania kola? Nejako cez ventil?
Nie je to normalne. Ja nemusim dofukovat tyzden aj dlhsie. Treba dat kolesa do vane, lavora s vodou a uvidis, kde to fuci celkom zretelne.
Ja mam bezdušáky od výroby Giant trance a v prednom kolese som vôbec nemal naliaty tmel a v zadnom ho bolo žalostne málo.. Otoc ventil smerom dole povoľ ho a trochu sfuc tmel by ti mal ísť trochu aj cez ventil. S veľkou pravdepodobnosťou tam nebude nič