zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Ved hej, myslel som skor porovnatelne, teda premiove kevlarove tlr vs odlahcene. UST asi rozsirene velmi nie je a lacnejse plaste su ina liga. Porovnatelne by boli napr. Rocket Ron Evo LiteSkin vs Rocket Ron Evo Snakeskin (https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews/compare/schwalbe-rocket-ron-liteskin-addix-speed-2017-vs-schwalbe-rocket-ron-tle-addix-speed-2017) alebo priklad Conti v prispevku predtym. Rozdiely casing center su v desatinach/stovkach mimiletra, je ale pravda ze gumy na tom moze byt viac ci menej. A asi aj je, da sa pozriet aj testovana odolnost proti defektom, zatialco bocnica je jasna, tak naopak napr. Schwalbe ma behun rovnaku odolnost, Conti ma dost velky rozdiel.
Čiže bez knôtov ani na krok.
Tmel stans no tubes race.
https://www.redbull.com/sk-sk/tipy-ako-sa-zachovat-pri-poruche-bicykla-mtb-local-bike
inac dusa v tom plasti od mlieka pekne drzala tlak. ked som ju dal do noveho cisteho plasta tak za pol dna sfukla. niekde tam bol defekt a tie zbytky mlieka to ocividne zalepili - potom som sa ju snazil aspon trosku ocistit a asi som strhol aj tu cast kde bola dierka.
Ja jazdim len Schwalbe v principe, RORO LS, BigOne SS, vsetko bezdusovo. TLE verzie mi pridu bezproblemove, LS je dost trapenie nazaciatku, ale potom uz hmotnost+dezen+valivy odpor vychadzaju podla mna vyborne (na to co jazdim).
Vulkanizacne zaplaty na dusu, minule mi to pomohlo, po oskrabani mlieka normalne nalepene zvnutra chytilo dieru 2cm, bola po dofuknuti pootovrena tak na milimeter (vid foto vyssie v teme), akurat na dojazd aby ochranila vlozenu dusu. Asi sa da vlozit hocico co neprereze dusu.
Asi áno niesom profik takže tých pár gramov ma nezabije 😀