Ja osobne používam tieto plášte momentálne https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/cestne-plaste/continental-ultra-sport-ii-performance-700x28c-cierna-drot.html jazdím na nich po BA, takže kombinácia popraskaného asfalu, obrubníkov, rôznych poklopov na ceste, bol som na nich aj pár razy aj v Čuňove na jazerách po lesných cestách (ujazdeny štrk či hlina) a nebol problém. Akurát že na štrku horšia trakcia, ale nič neprekonateľné pokiaľ o tom človek vie. Akurát tento víkend som dostal defekt, ale to som vytiahol z kolesa skoro 1cm kus skla, takže by nerozchodil asi žiaden plášť. Inak mám na nich cca 1500km a doteraz bez problémov.
Nahodene nove plaste WTB Exposure so sirkou 32mm ako bezduse. Povodne plaste vydrzali 6tisic km. Nahadzovanie bezdusi bolo na prvy krat celkom ok. Par dni boleli prsty z lepenia pasky a z nasadzania plastov. Nafukane klasickou pumpou, nepotreboval som ani kompresor, ani bombicky.
Inak od kupy len male zmeny. Sedlo Fizik Monte mi sposobovalo problemy, vymenene za SelleItalia Flite. Predstavec 120mm vymeneny za 100mm Ritchey WCS C260 kupeny tu v bazare za par korun.
Hojte. Ma zmysel gravel bajk prerabat na bezduse? Respektive v mojom pripade staci vymenit ventilky a naliat tmel.
Jazdim s nim tak 2x do tyzdna. Plusy/minusy. Dik.
Hojte. Ma zmysel gravel bajk prerabat na bezduse? Respektive v mojom pripade staci vymenit ventilky a naliat tmel.
Samozrejme že má. Jazdím gravel bezduse. Nižšie tlaky, bez defektov, nižší valivý odpor a všetky štandardné výhody bezdusi. Ak to spravíš poriadne a kúpiš kvalitné bezdusove plášte, tak tých minusov veľa nie je. Dofukujem raz za týždeň.
Čaute, cez víkend som si mal možnosť po prvýkrát otestovať gravel, konkrétne Marin gestalt 1 a bol som nadšený, neskutočne mi to zapasovalo. Doteraz som jazdil len MTB a crossovú meridu, no až teraz som zistil, čo je to skutočný pôžitok z jazdy, ten pocit ľahkosti, prenosu sily, rýchlosti a bol som veľmi prekvapený, ako to pekne filtrovalo drobné nerovnosti. Na meride aj všetkých mtb, čo som doteraz mal, nech som to nastavoval akokoľvek, mi vždy po dlhšom čase brneli ruky a cítil som sa nie moc pohodlne./veľkosť rámov bola na moju postavu ok, vždy konzultovaná a vyskúšaná v predajni/ Na tomto graveli ani po 2 hodinách nič a ešte by som ďalšie 2 v pohode dal.Cítil som sa na tom veľmi komfortne. Takže som rozhodnutý, že popredám všetky bike čo mám a kúpim gravel. Páčil sa mi aj ten Marin, no predsa by som chcel niečo s lepšími komponentami. Otázka na vás skúsenejších je, čo by ste poradili do +- 1500 Eur. vyberám z týchto:
Kellys soot 50
Dema grid 7.0 https://eshop.dema.bike/product/99494-bicykel-dema-grid-7-0-520-mm
Merida silex 400 https://www.merida.sk/cestne-bicykle/silex-400-0
canyon grail AL 7.0 https://www.canyon.com/cs-sk/road-bikes/gravel-bikes/grail/grail-al-7.0/2196.html?dwvar_2196_pv_rahmenfarbe=GN%2FBK&dwvar_2196_pv_rahmengroesse=2XL
miro501, vo vybere Ti neporadim, ale uvedom si, ze Ti "neskutocne zapasoval" prave ten bicykel, na ktorom si sedel. Samozrejme, nevylucuje to, ze by zapasoval aj iny. Ako vcelku uzitocne voditko posluzi napr. pomer stack/reach. Zisti si, aky mal ten Marine a porovnaj s Tvojimi kandidatmi. Neviem sice, aka to bola velkost, ale napr pri porovnani tohto pomeru medzi canyonom a marinom je vcelku znacny rozdiel.
miro501, vo vybere Ti neporadim, ale uvedom si, ze Ti "neskutocne zapasoval" prave ten bicykel, na ktorom si sedel. Samozrejme, nevylucuje to, ze by zapasoval aj iny. Ako vcelku uzitocne voditko posluzi napr. pomer stack/reach. Zisti si, aky mal ten Marine a porovnaj s Tvojimi kandidatmi. Neviem sice, aka to bola velkost, ale napr pri porovnani tohto pomeru medzi canyonom a marinom je vcelku znacny rozdiel.
Dík za odpoveď, tá veľkosť Marinu bola 56 cm. Jasné, pozisťujem ten pomer stack/reach. No a pred kúpou konkrétneho kusu sa budem snažiť o testovaciu jazdu, aby som nekupoval tú mačku vo vreci. Napr u toho Canyonu to bude troška problém a testovacie dni som už prepásol.
miro501 pokiaľ ti ten model sedí ako riť na šerbeľ tak by som neriešil a bral to. Rozdiel medzi Sorou čo je na Marine je dobrá sada. V súčasnosti už je viac menej rozdiel len vo váhe a trocha v dizajne. Bežný smrteľník si rozdiel medzi sadami Sora, či 105 alebo Ultegra nevšimne, resp. to nepocíti. Pokiaľ by si silou mocou potreboval vyššiu sadu, tak sa dá vždy dokúpiť.
miro501 pokiaľ ti ten model sedí ako riť na šerbeľ tak by som neriešil a bral to. Rozdiel medzi Sorou čo je na Marine je dobrá sada. V súčasnosti už je viac menej rozdiel len vo váhe a trocha v dizajne. Bežný smrteľník si rozdiel medzi sadami Sora, či 105 alebo Ultegra nevšimne, resp. to nepocíti. Pokiaľ by si silou mocou potreboval vyššiu sadu, tak sa dá vždy dokúpiť.
No možno to bolo tým, že som na takomto type bicykla sedel vôbec po prvý krát. Ak sa bude dať, poskúšam ešte tie ostatné, či budú pocity podobné.
Mam otazku na majitelov Kellys Soot 50. Na testovacke bolo pocut jemne pukanie/klikanie od predstavca. Stretol sa s tym niekto?
Ja mám Kellys Soot 30 a pukanie od predstavca počujem stále. Naposledy som sa do toho pustil, všetko čo mohlo pukať som rozobral a poskladal. Pomoholo to však iba na týždeň...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak od kupy len male zmeny. Sedlo Fizik Monte mi sposobovalo problemy, vymenene za SelleItalia Flite. Predstavec 120mm vymeneny za 100mm Ritchey WCS C260 kupeny tu v bazare za par korun.
Samozrejme že má. Jazdím gravel bezduse. Nižšie tlaky, bez defektov, nižší valivý odpor a všetky štandardné výhody bezdusi. Ak to spravíš poriadne a kúpiš kvalitné bezdusove plášte, tak tých minusov veľa nie je. Dofukujem raz za týždeň.
Plaste mam Schwalbe, ready.
Kellys soot 50
Dema grid 7.0
https://eshop.dema.bike/product/99494-bicykel-dema-grid-7-0-520-mm
Merida silex 400
https://www.merida.sk/cestne-bicykle/silex-400-0
canyon grail AL 7.0
https://www.canyon.com/cs-sk/road-bikes/gravel-bikes/grail/grail-al-7.0/2196.html?dwvar_2196_pv_rahmenfarbe=GN%2FBK&dwvar_2196_pv_rahmengroesse=2XL
Ďakujem všetkým za rady.
OK dikes, v tejto tubeless zalezitosti som panic
Dík za odpoveď, tá veľkosť Marinu bola 56 cm. Jasné, pozisťujem ten pomer stack/reach. No a pred kúpou konkrétneho kusu sa budem snažiť o testovaciu jazdu, aby som nekupoval tú mačku vo vreci. Napr u toho Canyonu to bude troška problém a testovacie dni som už prepásol.
No možno to bolo tým, že som na takomto type bicykla sedel vôbec po prvý krát. Ak sa bude dať, poskúšam ešte tie ostatné, či budú pocity podobné.
U mna v pohode 🚴🏻♂️ nič nepuka.😉👍
Ja mám Kellys Soot 30 a pukanie od predstavca počujem stále. Naposledy som sa do toho pustil, všetko čo mohlo pukať som rozobral a poskladal. Pomoholo to však iba na týždeň...
Dík, určite si to pozriem.