Zdravím, hľadám odborníka na výživu. Niekoho kto by mi vedel troška poradiť ako správne a čo jesť. + poradil zo suplementami. Písal som už pár bývalým pretekárom, ale nik mi neodpísal. Nepozná tu niekto niekoho zo Slovenska? poprípade Česka ?
Za akúkoľvek pomoc by som bol veľmi vďačný ďakujem
Dobrá nie je. Telo ju nevie spracovať. Je to len lacný laboratórny sladký oblbovák.
Ale ved o to ide, telo to nevie spracovat a teda sa to nevstrebava len to prejde a vyluci sa to. Hlavna funkcia je osladit bez vstrebavania glukozy a fruktozy.
V princípe áno, iba že ono to len tak neprejde. Okrem zvýšenia krvného cukru a inzulínu môže niečo narobiť aj v črevách s mikroflórou. Osobne ju nemusím, radšej neutrálna chuť a keď už dosladené, tak pokojne domácim sirupom či medom. Tých chemických umelín je v strave aj bez nej dosť, na čo pridávať ďalšie. Na druhej strane výrobca produktu dá do neho svoj pomer sukralózy k ostatným látkam (často prospešnejším), takže veľakrát je výrobok sladší, ako by mohol byť. Aspoň pre mňa, tým že sladím čoraz menej.
Ok ved to beriem, bohuzial niektore vyrobky ktore som zvykol kupovat sa bez toho neobidu. A v porovnani s aspartamom ktory vyvolava inzulinovu reakciu je pre mna lepsia sukraloza.
Ok ved to beriem, bohuzial niektore vyrobky ktore som zvykol kupovat sa bez toho neobidu. A v porovnani s aspartamom ktory vyvolava inzulinovu reakciu je pre mna lepsia sukraloza.
To áno, je to "menšie zlo" ako slávna štvorka - aspartam, acesulfám, cyklamát a sacharín
Ahoj co by ste odporučili po dlhej vyčerpávajúcej trase.. Prídem vždy dobitý s kruhami pod očami a na tričku strašne soli... Neviem si to vysvetliť... Dakujem
Ako sa volá tá komédia, kde zamrazili vojaka a prostitútku a v budúcnosti keď sa prebrali ľudia boli dementní a pili iba malinovku obsahujúcu elektrolyty.
Na dlhé vyčerpávajúce trate by som volil skôr načasovanie zloženia stravy pred a počas výkonu. Treba zistiť čomu koľko trvá trávenie a podľa toho ísť. Na tom fungujem v pohode, 200denne sa dá aj viac dní za sebou v pohode. A pitný režim vôbec neriešim nejak. Voda, smädný - napijem sa. Nemám zrovna prístup, ok ale do 20km to musí byť vyriešené, inak je zle. Aj tak, potom je to drahšie, buď energeťák alebo pivo na rýchle zaplavenie organizmu. A ďalej iba voda. Moje minimum bolo za 140km pri 30st rovinka 2l vody 1nealkopivo 2kavy strava 1 250cokolada, 1 kroasant, 3 lacné keksíky. Maximum 320km 18st 1500vm , plný ruksak jedla, 12l vody. Všetko som zjedol a po výkone som mal-2kg. K tej vode treba pripočítať 1redbull - na psychiku
mineralka je super na leto, kofola tak isto a na haluskach nie je nic zle prasky a tycinky nie su nutnost, len ze obsahuju toho viac co telo potrebuje, ale bez coho dokaze samozrejme fungovat tiez
Ako sa volá tá komédia, kde zamrazili vojaka a prostitútku a v budúcnosti keď sa prebrali ľudia boli dementní a pili iba malinovku obsahujúcu elektrolyty.
Na dlhé vyčerpávajúce trate by som volil skôr načasovanie zloženia stravy pred a počas výkonu. Treba zistiť čomu koľko trvá trávenie a podľa toho ísť. Na tom fungujem v pohode, 200denne sa dá aj viac dní za sebou v pohode. A pitný režim vôbec neriešim nejak. Voda, smädný - napijem sa. Nemám zrovna prístup, ok ale do 20km to musí byť vyriešené, inak je zle. Aj tak, potom je to drahšie, buď energeťák alebo pivo na rýchle zaplavenie organizmu. A ďalej iba voda. Moje minimum bolo za 140km pri 30st rovinka 2l vody 1nealkopivo 2kavy strava 1 250cokolada, 1 kroasant, 3 lacné keksíky. Maximum 320km 18st 1500vm , plný ruksak jedla, 12l vody. Všetko som zjedol a po výkone som mal-2kg. K tej vode treba pripočítať 1redbull - na psychiku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale ved o to ide, telo to nevie spracovat a teda sa to nevstrebava len to prejde a vyluci sa to. Hlavna funkcia je osladit bez vstrebavania glukozy a fruktozy.
Super zlozenie, domaci produkt a castokrat lacnejsie jak bezne dostupne flapjacky a podobne produkty v obchode
To áno, je to "menšie zlo" ako slávna štvorka - aspartam, acesulfám, cyklamát a sacharín
SiS Go Electrolyte sacharidový elektrolytický nápoj, 500 g
18,99 €
na electrolity a magnezium mam tieto tabletky a su bez cukru
hento ma 92g sacharidov na 100g prasku
SiS GO Hydro tablety energetický nápoj, 20x4.3 g
8,99 €
https://www.sportivescene.co.uk/review-electrolyte-tablets/
Toto myslis? https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.csfd.cz/film/240997-absurdistan/prehled/&ved=2ahUKEwjUxOyR6YfjAhUD_KQKHfv1CiQQFjASegQIBBAI&usg=AOvVaw2Xxah-TnLQOZw5L12s6ZCu
Ano absurdistaan,ctam boli elektrolyty