Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chlapici mi tam premrzli a chceli ist spat.
Jaj, spievat hlasno rozpravat .... Ved to je les pre boha, nie futbalovy zapas. Preco proste neporadia ludom, aby sa chovali s respektom a pouzivali oci a usi. Ved tym zvieratam musi preskocit pri tom pocte ludi co je v MK ak bude kazdy hlasno rozpravat, alebo spievat po lese. Vlezieme im do obyvacky a este tam aj bordel mame robit.
...pre občanov bude bezpečnejšie zdržiavať sa priamo v meste....to je k.rva rada na nezaplatenie.Ludia prestanú chodiť do lesa.že to aj niekto normálny môže z huby vypustiť.
Tí odborníci z chko sú naozaj vtipný.zatial nemáme žiadne poznatky,že by prišlo k nejakému incidentu.možno pomôže zvonček,možno palica...a keď nepomôže tak možno budete mať len smolu.
tak nejako
čo najviac územia treba vrátiť divočine, a v tej sa treba správať - ako v divočine, a tým sa nemyslí správanie belocha v Amerike, ako skôr správanie neanďoša v Európe doby ľadovej
žiadny nabubrelý antropocentrizmus
tak nejako
čo najviac územia treba vrátiť divočine, a v tej sa treba správať - ako v divočine, a tým sa nemyslí správanie belocha v Amerike, ako skôr správanie neanďoša v Európe doby ľadovej
ako sa správal "neanďoš v Európe doby ľadovej"?
Myslím si že v rámci svojich možností rovnako ako "beloch v Amerike", len ho bolo podstatne menej
Myslím si že v rámci svojich možností rovnako ako "beloch v Amerike", len ho bolo podstatne menej
Myslíš zle. Až vynález usadeného poľnohospodárstva viedol k predstave, že vyrúbať, vypáliť a antropomorfizovať krajinu a vymárovať, čo sa mi nepáči, je nejakým spôsobom "produktívne". Zatiaľ čo taká hovadina by nenapadla nomádske kmene na Sibíri, v severoamerických prériách, v tundre ani v juhoafrických či austrálskych púšťach a savanách ani dnes.
Ďalším "príspevkom" k nadutému antropomorfizmu, ktorého plodmi sa drhneme, boli abrahamické kulty (icíci, kresťovia, polmesáci), kde sa akosi v tých ich posvatných pitxovinách tiež píše, ako je človeku všetko od manitúa dané v plen. Nuž - trochenzi sprostý manitú.
mimochodom,tá údajná fotka medveďa z kopaníc má dátum 25.6.19 čas 0:13
je tam označenie predajcu fotopascí IBO.Zase píšu,že pred pár dňami videný a k tej fotke sa nikto nehlási.
K tej pezinskej sa hneď prihlásil majitel ktorý ju zverejnil,čiže zatial jediná overitelná je 25.5. pezinok.
tak nejako
Neveril som, ze to raz napisem aj ja, ale: tulenik na hrad !
Verim ze od vsekritika, ako som ja, si to budes cenit obzvlast.
A je tu este jeden problem, aj ak by sme sa rozhodli vratit co najviac uzemia divocine, Neda sa to, pretoze divocinu nie sme schopni vytvorit. Ked raz vyhladime zivocisny druh, alebo rastlinu, nie sme ju schopni vratit spat. A to plati aj v sirsom kontexte biotopov. Dovolim si parafrazovat Billa Masona. Divocina je nadherne slovo, ale tak nejako patri bielemu mozovi, co ho pouzil na popisanie neskroteneho a nebezpecneho prostredia, ktore bolo treba kolonizovat. Pre povodne obyvatelstvo to nebola divocina, ale domov.
Netreba ziaden armagedon, treba zmenu myslenia. Prestat kolonizovat a uzivat to, co sme sami nevytvorili. To je cele.
edit: preklepy, Mak pisal som to postojacky na PC uz v tretrach s bikom v ruke a neprecital uz po sebe
Netreba ziaden armagedon, treba zmenu myslenia. Prestat kolonizovat a uzivat to co sme sami nevytvorili. To je cele.
Planeta Zem je ako bytovka a clovek je tam najomca. Mozno ta bytovka niekomu patri a ked sa nababre, "vybyvacov" vyhodi ... myslenie ano, ale hlavne aplikovat do praxe. Pokial clovek bude konat len chamtivo a sebecky, nic sa nezmeni. Ale ti, co tak konat nechcu, s nimi neurobis nic. Takych musis vystrelit na inu planetu, inak to bude len horsie, dobrovolne to spravi malokto. A tam je cely problem... ale myslim, ze sa tu uz slusne diskutuje offtopic den,dva .. ponevaz to malokarpastky moderator sa nechal zajst pridaleko
Ja verim, ze ta interpolacia bude platit, len ak sa myslenie nezmeni. Ved mat deti nieje povinnost, i ked sa nam to snazia nahovorit. Cim dalej, tym viac to bude nezodpovedne aj voci samotnym detom.
Extremny narast populacie nie je nas problem, alebo europsky. To sa deje v afrike, Indii, Cine a v ostatnej azii. V europe je problem skor opacny. Moderny uspesny europan uz deti mat nechce, lebo mu prekazaju.
lapalomasimkoludo Problem nie je Afrika, Azia, Europa, USA,.... Problem je na planete ZEM. Problem zo zdrojmi, (ako tomu hovoris lapaloma), treba chapat globalne. Dychas vzduch co produkuju stromy v juznej amerike, pijes voduy vyparenu z oceanov pri africkom pobrezi a palis fosilne paliva z polovice planety. Ak budeme stale kopat len za seba a ukazovat na vinnikov, tak su uz dalsie generacie aj tak v ....., a my mozno tiez.
Ak vies zmenit demograficky vyvoj ostatnich, urob tak. Ja viem rozhodnut len o svojom rozmnozovani. Tiez si myslim, ze mudri a rozhladni ludia ziju aj mimo EU, tak riesme najprv kazdy sam seba.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tí odborníci z chko sú naozaj vtipný.zatial nemáme žiadne poznatky,že by prišlo k nejakému incidentu.možno pomôže zvonček,možno palica...a keď nepomôže tak možno budete mať len smolu.
ako sa správal "neanďoš v Európe doby ľadovej"?
Nemusi. Ludstvo same usilovne pracuje na vlastnom holocauste. Priroda prezije, ludstvo nemusi.
https://myliptov.sme.sk/c/22160035/kontrola-v-maluzinskej-doline-dala-za-pravdu-lesnikom-aktivistov-to-neprekvapilo.html
Kto ma nervy, vela casu a penazi a neboji sa, moze skusat dalej a dalej , niekedy sa nieco podari, ale povacsine nepomoze ani priviazat sa o stromy
Ale teda .. nic moc, citat toto tu.
Myslíš zle. Až vynález usadeného poľnohospodárstva viedol k predstave, že vyrúbať, vypáliť a antropomorfizovať krajinu a vymárovať, čo sa mi nepáči, je nejakým spôsobom "produktívne". Zatiaľ čo taká hovadina by nenapadla nomádske kmene na Sibíri, v severoamerických prériách, v tundre ani v juhoafrických či austrálskych púšťach a savanách ani dnes.
Ďalším "príspevkom" k nadutému antropomorfizmu, ktorého plodmi sa drhneme, boli abrahamické kulty (icíci, kresťovia, polmesáci), kde sa akosi v tých ich posvatných pitxovinách tiež píše, ako je človeku všetko od manitúa dané v plen. Nuž - trochenzi sprostý manitú.
je tam označenie predajcu fotopascí IBO.Zase píšu,že pred pár dňami videný a k tej fotke sa nikto nehlási.
K tej pezinskej sa hneď prihlásil majitel ktorý ju zverejnil,čiže zatial jediná overitelná je 25.5. pezinok.
Neveril som, ze to raz napisem aj ja, ale: tulenik na hrad !
Verim ze od vsekritika, ako som ja, si to budes cenit obzvlast.
Netreba ziaden armagedon, treba zmenu myslenia. Prestat kolonizovat a uzivat to, co sme sami nevytvorili. To je cele.
edit: preklepy,
Mak pisal som to postojacky na PC uz v tretrach s bikom v ruke a neprecital uz po sebe
Planeta Zem je ako bytovka a clovek je tam najomca. Mozno ta bytovka niekomu patri a ked sa nababre, "vybyvacov" vyhodi
ale treba..
Ak vies zmenit demograficky vyvoj ostatnich, urob tak. Ja viem rozhodnut len o svojom rozmnozovani. Tiez si myslim, ze mudri a rozhladni ludia ziju aj mimo EU, tak riesme najprv kazdy sam seba.