Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
este na nebohom cube som tiez odrovnal presmyk (deore radenie sa "vycvakalo"), tak som to zmontoval dole komplet. kluky som nechal ako boli a retaz nechal na strednom prevodniku. bike bol v tom case v podstate uz len mestkac, ale aj pri jazdeni v meste mi retaz padala na najmensi prevodnik, aspon raz za transfer. zasa ja mam celkom nevyberavy styl jazdy, cize it depends
predtym, nez mi cube corli, som sa chystal venovat mu kusok lasky a nw prevodnik z aliho som mal objednany (bcd 104). cize ak si ho zatial len hodil do kosika a nevyplatil, mozem ti posunut svoj...
Vcera som to testoval. Cakal som, ze dole Florianskou to po tych dierach nepodrzi, ale na moje prekvapenie retaz ostala na mieste. Stretol som tam vsak zopar chodcov, takze som to rychlostou nemohol hrotit. Ale ak mas 32z prevodnik, tak by som ho kupil. Budem mat aspon vacsi pokoj, ze sa nebudem musiet zbabrat od oleja pri commutingu .
mne retaz skor padala ked uz bola "vytahana" vtedy ma vacsiu volu do stran - vtedy stacilo zacat slapat v ten spravny moment a retaz nesla na zuby (prevodnik mal uz tiez co to zasebou) ale dolu - kludne aj na hladkom asfalte pri preradeni
Mam "prerobene" 1x9, slx kluky, nw32prevodnik a chcem ist na 1x11 sram NX.
Potrebujem aj nove kluky?
Čauko, vyššie som akurat pridával nedávno som prerábal na 1x11. Inak ak už máš NW prevodnik stačí ti iba prehadzovačka, kazeta, reťaz a radenie. Keď máš väčší rozpočet môžeš aj kľuky vymeniť, ale inak ti to bude fungovať bez nich na 100%. ?
V inej téme sa riešila nekompatibilita dt 350 straightpull 12/142 naboja a microspline orechu.
Ja mam starsie kolesá DT m1700 spline 2. Podľa informácií na stránke dt swiss by náboj snáď mal byť s microspline kompatibilný.
dobi235 nemohol by si odfotit ako vyzerá náboj pri orechu? Je to nejak rozdielne od môjho naboja na foto?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
predtym, nez mi cube corli, som sa chystal venovat mu kusok lasky a nw prevodnik z aliho som mal objednany (bcd 104). cize ak si ho zatial len hodil do kosika a nevyplatil, mozem ti posunut svoj...
Dnes sa mi uz podarilo na Florianskej zhodit retaz z prevodnika. Chcelo to len vyssiu rychlost a pedantnejsie vybrat rozdrncanu stopu
Čauko, vyššie som akurat pridával nedávno som prerábal na 1x11. Inak ak už máš NW prevodnik stačí ti iba prehadzovačka, kazeta, reťaz a radenie. Keď máš väčší rozpočet môžeš aj kľuky vymeniť, ale inak ti to bude fungovať bez nich na 100%. ?
Ja mam starsie kolesá DT m1700 spline 2. Podľa informácií na stránke dt swiss by náboj snáď mal byť s microspline kompatibilný.
dobi235 nemohol by si odfotit ako vyzerá náboj pri orechu? Je to nejak rozdielne od môjho naboja na foto?