shifury ten triban RC500 ma oproti GT Soru, carbon vidlu a stoji menej. Ja nad nim dost vazne premyslam...znesie plaste do 36mm - takze gravel plaste by tam isli dat. Ako doplnok k fullu a do prace bude fajn.
Koyuk 2.0 od CTM. Hliníkový rám, najnovšia sada Shimano 105, pevné osky, mechanické brzdy Shimano. Cena 1100 euro.
koyuk 2.0 nezoženie asi nikde. Preto som aj ja bral 1.0. je to na Sore a zľavu som spravil za 820 €. Aj tak budem meniť neskôr radenie za Shimano Grx...
scypho Chcem ho hlavne na bikepacking a čo som zisťoval u GT tak má o 9KG väčšiu nosnosť ako ten triban ,čiže celkovo 129 KG . Preto som sa rozhodol pre ten, s mojimi 110KG to je rozumnejšie voľba .
Ten Koyuk 1.0 má pevné osky? Lebo pre mňa by Sora bola plne dostatočná, aj teraz jazdím na Claris a som s ním maximálne spokojný. Farebná kombinácia sa mi páči viac ako pri Soot 30. Nad tým GT Grade som uvažoval tiež, ale radšej dám prednosť karbónovej vidle pred hliníkovou a pevným oskám pred rýchloupínakom.
Zaujímala by ma ešte jedna vec. Je možné sa dohodnúť s predajcom na osadení iných pneu v rovnakej cene? Lebo 37 sú už príliš hrubé, chcel by som 28-32 max.
Teda mňe tie zvary vôbec neprekážajú,ale radšej kúpim to gtčko. Poradili by ste mi s výberom veľkosti ? Našiel som len všeobecnú tabuľku pre GT bicykle a tam sú iné veľkosti. BTW meriam 177cm.
Tabulku velkosti najdes napriklad na wiggle. Aj ked kurnik, je to pre mna teraz matuce, lebo podla tabulky spadam so 188cm jasne do 58my, ale zobral som 56ku a este som daval o 2cm kratsi predstavec. Mam model 2017, mozno odvtedy natolko zmenili geo? https://www.wiggle.co.uk/gt-grade-carbon-elite-2019-bike/
Ten Koyuk 1.0 má pevné osky? Lebo pre mňa by Sora bola plne dostatočná, aj teraz jazdím na Claris a som s ním maximálne spokojný. Farebná kombinácia sa mi páči viac ako pri Soot 30. Nad tým GT Grade som uvažoval tiež, ale radšej dám prednosť karbónovej vidle pred hliníkovou a pevným oskám pred rýchloupínakom.
Zaujímala by ma ešte jedna vec. Je možné sa dohodnúť s predajcom na osadení iných pneu v rovnakej cene? Lebo 37 sú už príliš hrubé, chcel by som 28-32 max.
Áno. Koyuk má 12 mm pevné osky. Okrem radenia Shimano 105 má všetko rovnaké ako Koyuk 2.0. Myslím, že aj prehodenie pneu by nemal byť problém, inak tie plášte sú velmi v pohode, v nejakom zahraničnom teste boli dokonca najlepšie. Nie sú síce nejak rýchle na asfalte, ale terén idú veľmi dobre. Podľa mňa, keď chceš Gravel, tak 28-32 mm mi príde málo, ale neviem čo budeš na tom jazdiť. Ja osobne pôjdem až do 40 mm...
Hazard ja to plánujem skôr ako cestný bike a cestovanie do roboty a prípadným občasným výletom mimo asfalt, žiaden ťažký terén, skôr ujazdené hlinené trasy.
...
1x11 je lepsie:
...
Radenie funguje v poriadku, ale nie tak uplne hladko ako 2x11. U mna mam asi lenivu pruzinu (kupoval som starsi model), tak radenie na tazsi prevod je pomalsie, resp. musim obcas prehodit 2x nizsie.
...
Edit: prechadzovanie dolu na tazsie prevody mi na Sram Apex1 uz funguje v poriadku! Mal som prilis napatu retaz, to bol problem. Po doplneni prehadzuje uz v poriadku!
(pri vymene prevodnika za mensi som vyhodil taky pocet segmentov retaze, o kolko zubov bol mensi prevodnik -- az neskor som si uvedomil ze retaz je len na prednej polovicke prevodnika a teda bolo treba skratit o 1/2 rozdielu poctu zubov)
Co by ti priniesol cestak? Úplne iný pocit jazdy a oveľa lepší výkon na ceste.
Veru pravda marcels, vanhalen , uz tomu zacinam rozumiet, ako sa mi pomaly vracia sila do noh a ohybnost do chrbta, ze cestny bicykel ma svoje opodstatnenie.
- gravel bike: siroke plaste, maly prevodnik, vysoky volant: brania tomu vychutnavat si rychlost z jazdy.
- fitness bike: rovne riaditka tiez neumoznuju sa poriadne do toho opriet a letiet v predklone velkou rychostou.
Caute, trosku sa prizivim na teme, ak nevadi.
Zaujala ma tato novinka on Canyonu - https://www.canyon.com/en/fitness/roadlite/roadlite-cf-9-0.html. Mam uz AM bike a hladam nieco rychlejsie / lahsie na cesty po okoli ale aj dost nespevnenych ciest, sotoliny a zvaznice v kopcohc.. Neviem sa rozhodnut, ci Gravel bike, nejaky HT, alebo co vlastne... Rozpocet tak do 2500,-. Toto mi pride velmi v pohode za tu sumu, len neviem, ci by to taky teren zvladalo.
Bol som nadseny z fitness bajku Roadlite lebo to bol pre mna po dlhej dobe lahky a rychly bicykel. Teraz to uz vidim kritickejsie: ano, je vhodny na pohodlne vozenie sa po dobrych cestach. Ale:
- nie je taky odolny a pohodlny ako gravel bike, takze do vacsich terenov (kameniste cesty) je nevhodny, prilis slabucky, ako cestny bicykel.
- na sportovejsiu jazdu po dobrych cestach zase prekaza rovny volant - lebo barany su vhodnejsie proti vetru aj pohodlnejsie - ak ti nevadi ohuty chrbat, nezavadzia brucho.
Hazard ja to plánujem skôr ako cestný bike a cestovanie do roboty a prípadným občasným výletom mimo asfalt, žiaden ťažký terén, skôr ujazdené hlinené trasy.
ak vies ze chces okolo 30mm, hladaj radsej medzi endurance cestakmi, vacsi vyber, lepsia cena. A gravel ram bude pravdepodobne velmi tvrdy s 30mm gumami, niesu prioritne navrhovane s tymto aspektom.
Ujo-Ventilka možno zmením názor. Včera som videl gravel s 35 pneu a myslel som, že to bude širšie... Takže tie 37 by som si možno nechal, alebo to skúsim ukecat na 35, ale niečo skôr s cestným dezénom nie až tak do terénu.
Jano1987 ja som teraz objednal Hutchinson Overide 35C. Su to skor cestne plaste ale zvladnu aj nejaku lesnu cesticku. Islo mi skor o objem, kedze v Karpatoch su dost rozbite asfaltky.
Jano1987 ja som teraz objednal Hutchinson Overide 35C. Su to skor cestne plaste ale zvladnu aj nejaku lesnu cesticku. Islo mi skor o objem, kedze v Karpatoch su dost rozbite asfaltky.
Hm tie vyzerajú veľmi zaujímavo, napíš potom feedback
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
koyuk 2.0 nezoženie asi nikde. Preto som aj ja bral 1.0. je to na Sore a zľavu som spravil za 820 €. Aj tak budem meniť neskôr radenie za Shimano Grx...
Tabulku velkosti najdes napriklad na wiggle. Aj ked kurnik, je to pre mna teraz matuce, lebo podla tabulky spadam so 188cm jasne do 58my, ale zobral som 56ku a este som daval o 2cm kratsi predstavec. Mam model 2017, mozno odvtedy natolko zmenili geo?
https://www.wiggle.co.uk/gt-grade-carbon-elite-2019-bike/
Áno. Koyuk má 12 mm pevné osky. Okrem radenia Shimano 105 má všetko rovnaké ako Koyuk 2.0. Myslím, že aj prehodenie pneu by nemal byť problém, inak tie plášte sú velmi v pohode, v nejakom zahraničnom teste boli dokonca najlepšie. Nie sú síce nejak rýchle na asfalte, ale terén idú veľmi dobre. Podľa mňa, keď chceš Gravel, tak 28-32 mm mi príde málo, ale neviem čo budeš na tom jazdiť. Ja osobne pôjdem až do 40 mm...
1x11 je lepsie:
...
Radenie funguje v poriadku, ale nie tak uplne hladko ako 2x11. U mna mam asi lenivu pruzinu (kupoval som starsi model), tak radenie na tazsi prevod je pomalsie, resp. musim obcas prehodit 2x nizsie.
...
Edit: prechadzovanie dolu na tazsie prevody mi na Sram Apex1 uz funguje v poriadku! Mal som prilis napatu retaz, to bol problem. Po doplneni prehadzuje uz v poriadku!
(pri vymene prevodnika za mensi som vyhodil taky pocet segmentov retaze, o kolko zubov bol mensi prevodnik -- az neskor som si uvedomil ze retaz je len na prednej polovicke prevodnika a teda bolo treba skratit o 1/2 rozdielu poctu zubov)
Inac, vlastne nerozumiem co by mi prinieslo vlastnictvo cisto cestneho bicykla....
...
Veru pravda marcels, vanhalen , uz tomu zacinam rozumiet, ako sa mi pomaly vracia sila do noh a ohybnost do chrbta, ze cestny bicykel ma svoje opodstatnenie.
- gravel bike: siroke plaste, maly prevodnik, vysoky volant: brania tomu vychutnavat si rychlost z jazdy.
- fitness bike: rovne riaditka tiez neumoznuju sa poriadne do toho opriet a letiet v predklone velkou rychostou.
Zaujala ma tato novinka on Canyonu - https://www.canyon.com/en/fitness/roadlite/roadlite-cf-9-0.html. Mam uz AM bike a hladam nieco rychlejsie / lahsie na cesty po okoli ale aj dost nespevnenych ciest, sotoliny a zvaznice v kopcohc.. Neviem sa rozhodnut, ci Gravel bike, nejaky HT, alebo co vlastne... Rozpocet tak do 2500,-. Toto mi pride velmi v pohode za tu sumu, len neviem, ci by to taky teren zvladalo.
Bol som nadseny z fitness bajku Roadlite lebo to bol pre mna po dlhej dobe lahky a rychly bicykel. Teraz to uz vidim kritickejsie: ano, je vhodny na pohodlne vozenie sa po dobrych cestach. Ale:
- nie je taky odolny a pohodlny ako gravel bike, takze do vacsich terenov (kameniste cesty) je nevhodny, prilis slabucky, ako cestny bicykel.
- na sportovejsiu jazdu po dobrych cestach zase prekaza rovny volant - lebo barany su vhodnejsie proti vetru aj pohodlnejsie - ak ti nevadi ohuty chrbat, nezavadzia brucho.
Konecne sa niekto chopil sady GRX. Tesim sa. Celkom jej pristanu tie zlte detaily. Nahodou 70 foto by nebolo?
ak vies ze chces okolo 30mm, hladaj radsej medzi endurance cestakmi, vacsi vyber, lepsia cena. A gravel ram bude pravdepodobne velmi tvrdy s 30mm gumami, niesu prioritne navrhovane s tymto aspektom.
Hm tie vyzerajú veľmi zaujímavo, napíš potom feedback
@shifury 27.9e z 22bikes: https://www.bicycles.sk/shop/plast-hutchinson-overide-700x35-kevlar-59281/
Isiel by som aj 38C, ale neviem, ci ich napcham do ramu...