Myslím ale, že sedlo je veľmi individuálna záležitosť a teraz keby som si už kupoval nové tak si ho najprv chcem vyskúšať, niektoré shopy majú tú možnosť. Záleží to aj na telesných parametroch, ja mám úzke sedacie kosti, 65kg a 186 cm. Takže niekomu s inou postavou nemusí vôbec sadnúť.
Ja musím tiež ísť do niečoho iného nedá sa to vydržať po cca 50 km.vies mi niečo odporučiť
Odmeraj si ritne kosti:
zober si karton, ale maksi (najlepsie ten co ma na jednej strane vlnku a nie dalsi papier.
daj to na stolicku (ale nech je rovna, pripadne na stol)
na ten karton daj alobal z kuchyne
v spodaroch si na to sadni tak aby kolena boli cca tak ako keby si bol na bicykli (ked si sadnes na stol, vyloz si nohy na stolicku - ako keby si bol na velkej
Dostanes nieco take copyrightlive.staticflickr.com live.staticflickr.com
a podla stredov tych kosti si vyber sedlo
Neda sa generalne povedat, ze treba pridat 2-3cm, zavisi to aj od posedu (vzpriameny, natiahnuty...). Kukni SQLab stranku tu, tam je to celkom dobre vysvetlene.
Ja mám Kellys Soot 30 a pukanie od predstavca počujem stále. Naposledy som sa do toho pustil, všetko čo mohlo pukať som rozobral a poskladal. Pomoholo to však iba na týždeň...
Ja mam tiež 30,no predstavec je ok. Ale občas mi dačo pukne keď potiahnem. Akoby v pastorku alebo niekde na pohone, cítiť to v pedáloch.
Ten GT Grade má lepšiu výbavu za tú cenu + širšie plášte už v základe.
Triban trochu slabšiu, ale zasa karbónovú vidlicu. Osobne sa mi GTčko zdá hodnejšie.
Náhodou mne sa tie zvary páčia, je to taký priemyselný dizajn. Ja som si bol v Decathlone pozrieť tie 2 biku a nevyzerajú zle naživo. Čo mne osobne trocha na nich vadí, tak by som prijal širšie barany.
Chcel by som sa spýtať, čo si myslíte, ktorý bike? Rozmýšľam nad Kellys Soot 30, Marin Gestalt 1, zaujala ma aj cena na GT Grade Comp 2018. Či máte aj inú alternatívu? Ako v princípe nevadí mi ani oceľ. Ak by to malo pevné osky, bol by to príjemný bonus, preferoval by som skôr kotúče ako klasické brzdy. Vážim 105kg, tak skôr nejaké brzdy, čo trocha znesú.
Rád by som sa zmestil pod 1000€
Koyuk 2.0 od CTM. Hliníkový rám, najnovšia sada Shimano 105, pevné osky, mechanické brzdy Shimano. Cena 1100 euro.
Kristína, hovorí sa tomu "priznané zvary". Mohli by ich aj prebrúsiť do hladka aby to vyzeralo ako z karbon rám ale myslím že to naschvál tak robia nech je to "vidno"
Priemyslený dizajn.
Na cestnom Felte som mal rám z duralu a zvary do hladka vybrúsené, takže sa od karbonoveho takmer nelíšil na pohlad.
Merida mala slusne zabrusene zvary na cestnych ramoch,respektive zvarac to tak zatiahol ,ze to bolo hladké. Na bicykloch do terenu mi pripada vhodne ked je zvar priznany a pekne uložený
Teda mňe tie zvary vôbec neprekážajú,ale radšej kúpim to gtčko. Poradili by ste mi s výberom veľkosti ? Našiel som len všeobecnú tabuľku pre GT bicykle a tam sú iné veľkosti. BTW meriam 177cm.
Ja mam tiež 30,no predstavec je ok. Ale občas mi dačo pukne keď potiahnem. Akoby v pastorku alebo niekde na pohone, cítiť to v pedáloch.
Nakoniec som zistil, že bol problém v ***** s čím sa zaťahuje hlavové zloženie. Po tom čo som našiel správnu silu dotiahnutia a dal tam trošku maziva je to ok (iba na kontaktné body s predstavcom). To občasné puknutie na pohone mám aj ja, zatiaľ som to však neriešil. Ak to identifikuješ tak skús poradiť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.decathlon.sk/sedlo-italia-c2-gel-flow-cier-id_8302971.html
Myslím ale, že sedlo je veľmi individuálna záležitosť a teraz keby som si už kupoval nové tak si ho najprv chcem vyskúšať, niektoré shopy majú tú možnosť. Záleží to aj na telesných parametroch, ja mám úzke sedacie kosti, 65kg a 186 cm. Takže niekomu s inou postavou nemusí vôbec sadnúť.
Teraz som pozeral a vyzerá to na 18-25 mm duša. Plášť je 37
Odmeraj si ritne kosti:
zober si karton, ale maksi (najlepsie ten co ma na jednej strane vlnku a nie dalsi papier.
daj to na stolicku (ale nech je rovna, pripadne na stol)
na ten karton daj alobal z kuchyne
v spodaroch si na to sadni tak aby kolena boli cca tak ako keby si bol na bicykli (ked si sadnes na stol, vyloz si nohy na stolicku - ako keby si bol na velkej
Dostanes nieco take
a podla stredov tych kosti si vyber sedlo
https://rockbike.sk/cestne-cxtt/9039-31043-2019-gt-grade-comp-g11358m10blk-.html
https://www.decathlon.sk/cestny-bicykel-triban-rc-500-id_8502354.html
https://www.decathlon.sk/cestny-bicykel-rc120-kotuce-id_8545836.html
Triban trochu slabšiu, ale zasa karbónovú vidlicu. Osobne sa mi GTčko zdá hodnejšie.
Rád by som sa zmestil pod 1000€
Koyuk 2.0 od CTM. Hliníkový rám, najnovšia sada Shimano 105, pevné osky, mechanické brzdy Shimano. Cena 1100 euro.
Priemyslený dizajn.
Na cestnom Felte som mal rám z duralu a zvary do hladka vybrúsené, takže sa od karbonoveho takmer nelíšil na pohlad.
Nakoniec som zistil, že bol problém v ***** s čím sa zaťahuje hlavové zloženie. Po tom čo som našiel správnu silu dotiahnutia a dal tam trošku maziva je to ok (iba na kontaktné body s predstavcom). To občasné puknutie na pohone mám aj ja, zatiaľ som to však neriešil. Ak to identifikuješ tak skús poradiť.