nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Tour de France sú preteky.
Každý deň sa ide etapa.
Prebieha súťaž o žltý, zelený, biely, bodkovaný dres, najaktívnejšeho pretekára...
A etapa je čo ? Povedz to jedným slovom.
Jedine ak toto https://youtu.be/P2hfIpaoH4g
dúfajme že tiež nebol agentom ...
V Slovenčine je slovo preteky (pomnožné slovo). Začali to przniť základov slovenčiny neznalí moderátori po revolúcii hlavne v súkromných médiách.
Kým to je tak, tak sa to snažme používať. Keď to jazykovedci zmenia, tak budeme používať pretek.
Z mojho pohladu najzaujimavejsia tour za ostatne roky.
иван, для чего буквы? все ясно
Z toho čo si napísal si bežný čitateľ čo sa nevenuje cyklistike predstaví že tour je niekoľko pretekov. Kedže slovo ,,preteky,, nemá na konci ,,e,, ako dvere, nohavice. Dalej si predstaví že počas tour pretekári idú pešo nejaké etapy. Začne googlit čo je to za slovo ,,etapy,,. Ked zistí, že je to napr. obdobie v živote človeka, spojí si všetko dokopy a vyjde mu: Na tour idú pretekári pešo určité obdobie života, vyprdne sa na to a prepne späť na fotbal.
Ja viem len o jednom
A Ivan, pomnožné podstatné meno nemusí mať na konci vždy -e. Tatry, Donovaly, ústa, rozpaky, preteky...