Ondres napísal:
Neviem o tom, že by rámy dnešných bicyklov od renmovaných výrobcov (čo Merida i Kellys sú) praskali len tak.
Prosím ťa, čo presne znamená to "len tak"? Je jediná istota ako nezlomiť rám - nejazdiť. Ja som zlomil tri rámy - zhodou okolností aj Meridu aj Kellys. Neskáčem, vozím sa hlavne po zvážniciach.
K tej kvalite. 90% svetovej produkcie vyrába Merida a Giant. (Kellys je niekde v tých 10-ich percentách.) Kvalita závisí od výstupnej kontroly a od toho ako je proletár unavený prácou, či odpočinkom. V pondelok sa vyrába Dema, utorok Merida a v stredu Specialized. A v sobotu sa vyrába pre nejaký reťazec. (Je to samozrejme zjednodušené.)
EDIT: Ak by som mal mať budúci bicykel z týchto dvoch značiek, tak určite Kellys. Zlomil som rám a kľudne som prešiel ešte 11 km. :-)
07.08.2019 - 21:31:05
00
len tak som myslel, bežným používaním, kam určite spadá jazdenie po zvážniciach. Kedy ti popraskali? V dnešnej dobe je to skôr rarita, aby rám samovoľne praskol.
K tým údajom, čo si uviedol: Je síce pravda že Giant a Merida sú najväčší výrobcovia, avšak určite nemajú podiel 90% na trhu :) To by sme asi nemali Specialized, Scott atď. A Kellys s ich cca 90 000 predanými bicyklami určite nemajú 10%. A k tej spomínanej kvalite. Nie je rám ako rám. Hoci sú všetky robené na Taiwane (aspoň väčšina) taký Giant má vlastné továrne a robí rámy aj pre iné značky. Takže ich vlastné sú dokázateľne lepšie. Takisto Merida - keďže ide podobne ako u Gianta o taiwanskú firmu, mať vlastnú výrobu im nerobí problém. Naopak Kellys, podobne ako aj CTM či iné lokálne značky si rámy DÁVAJÚ robiť. ja som sedel už na desiatkach bicyklov takže nejaké skúsenosti už mám. Takže ak ti praskli už tri rámy, asi to nebude správnym používaním - videl som napr. že kamoš jazdil s trekkingový m bikom po pumptracku a potom šups do lesa - samozrejme downhill to nebol, ale tie zvážnice prežil aj takýto bajk.
08.08.2019 - 08:51:21
00
Ondres napísal:
Kedy ti popraskali?
5, 3 a 1 rok dozadu. Vždy v lete. (Po poslednej reklamácii tvrdili, že teraz sa mi to už nezlomí. Verím. :-) )
Ondres napísal:
...aby rám samovoľne praskol...
Ale faktom je, že praskajú. Mne sa rovno lámu a nie som sám. Ale zrejme to nebude nejaké relevantné množstvo nato, aby výrobcovia niečo...
Ondres napísal:
...určite nemajú podiel 90% na trhu...
To nemajú. Napísal som, že 90% vyrobených bicyklov na trhu je vyrobených v tých dvoch fabrikách. Pred pár rokmi to pravda určite bola.
Ondres napísal:
To by sme asi nemali Specialized
Specialized vlastní a vyrába Merida. Ak sa niečo medzičasom nezmenilo. Už to nesledujem. (Bývalo tak, že niektorá rada bola vyrábaná na "renomovanom" mieste ale išlo o zanedbateľné percento.)
Ondres napísal:
A Kellys s ich cca 90 000 predanými bicyklami určite nemajú 10%.
To som nechcel napísať. Len som spomenul, že svojim podielom spadajú do tých 10% produkcie, ktorá sa nevyrába v tých dvoch fabrikách.
08.08.2019 - 09:30:26
00
Kellys Soot - minulorocny model mal urcite problem s karbonovou vidlou. Viem o viacerych ludoch ktorym povolila (rozlepila sa vlozka pre pevnu os). Aktualny model ju uz ma prepracovanu a inak riesenu.
08.08.2019 - 17:38:15
00
Stáva sa. V konečnom dôsledku rozhoduje ako sa k problému postaví dovozca/výrobca. Meriďáci sa na mňa vykašlali a Kellysáci ma upozornili, že veď to mám ešte v záruke, aby som to jednoducho poslal na výmenu a nemusím nič kupovať. (Zle som porozumel záručné podmienky.)
08.08.2019 - 20:43:57
01
Presne tak, zlomil som aj canyon spectral a reklamavia v pohode (po 2r) to iste kellys - vidlu bez problemov vymenili.
09.08.2019 - 09:20:04
01
https://www.startitup.sk/top-slovenski-vyrobcovia-bicyklov-poznas-ich-vsetkych/
28.12.2020 - 00:51:12
00
keyboard_arrow_up