Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
57,99 €
savings
MOC 83,99 €
-19% RockShox 200 hodín / 1 rok servisný kit - SUPER DELUXE THRUSHAFT C1 - TREK (2021)
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
len tiez svedci o niecom, ze s tym prisla ina firma a RS to len potom ukradol
Áno všetko to nasvedčuje tomu, že problém je práve v tesnení okolo ihly propedalu = komplet repas by to mal vyriešiť.
Info pre tých, čo čakajú na odpoveď v správe: Ospravedlňujem sa všetkým za takmer viac ako 2 mesiace neodpisovania - budem sa snažiť v blízkej dobe odpísať na nazbierané správy. Aktuálne sa servisu venujem len v "pohotovostnom" režime, s blížiacou sa zimou budem opäť aktívnejší. Ďakujem za pochopenie a trpezlivosť.
1) Ti co ste prechadzali z klasickeho tlmaku na tlmak s expanzkou citit velky rozdiel?
2) oplati sa prechod alebo kaslat na to?
Vdaka za odpovede
Alebo to mozes robit tak, ze vzdy ked sfukne, alebo raz za cas povolit dole skrutku, aby tlak vyfucal. Ale neriesi to pricnu.
1) Ti co ste prechadzali z klasickeho tlmaku na tlmak s expanzkou citit velky rozdiel?
2) oplati sa prechod alebo kaslat na to?
Vdaka za odpovede
rozdiel citit ,zalezi co najviac jazdis ,poznat to najme v dlhsich zjazdoch 10min+ v bikeparkoch atd. ,na "wituzovi" som citil ze je aj citlivejsi zadok ,ale to zalezi aj od stavby a konkretnych tlmicov "co" za "co" vymenis ,u mna to bol monarch HV rct3 za monarchplus debonair rct3 ,dost velky posun.... podarilo sa mi ho vyhodne kupit z nem.bazaru takze cenovy rozdiel po predaji stareho bol maly -druhy najlepsi upgrade co som na nejakom biku urobil...
no mne moze byt u prdele ,kto, to vymyslel ,hlavne ze to mam "pod prdelou"
Alebo to mozes robit tak, ze vzdy ked sfukne, alebo raz za cas povolit dole skrutku, aby tlak vyfucal. Ale neriesi to pricnu.
no praveze sme vymenili uplne vsetky tesnenia okrem gufier lebo tie vyzerali ok, hmm toto sa mi nepaci ked to ma takto nefungovat
ano v podstate to boli vsetko len cierne okruzky roznych rozmerov a hrubok
otazka je ze ktory z tych 20 co sme menili to bol
zvazoval som vymenit ju za SIDu co bola teraz v akcii za +-180€ ale neviem ci by to nebolo z dazda pod odkvap
Vorsprung suspension dlhsie uspesne predavali na tlmicie "Vorsprung corset" (https://vorsprungsuspension.com/blogs/news/17163160-vorsprung-corset-air-sleeves-the-how-and-the-why), potom sa tym "inspirovali" viac ci menej uspesne RS (DebonAir) a Fox (EVOL). Na vidlice to bol potom od nich produkt Luftkappe.
V konecnom dosledku samozrejme dobre pre zakaznika.
scarinko: rozobral by som to a pozrel ako to tam vyzera, resp. podla toho co pise zihadlo.
scarinko: rozobral by som to a pozrel ako to tam vyzera, resp. podla toho co pise zihadlo.
nj ale to zas musim za kamosom do dielne, doma to nedam, nemam ani len zverak