Ahojte, mam v plane si zaobstarat gravel a mam jednu otazocku ohladom brzd. Stacia mechanicke? alebo radsej hydraulicke. Budem jazdit aj kopce o okoli Zvolena tak sa chcem informovat, mam 95kg. Na starom horskom som mal mechanicke ale to boli brzdy model 2004 bola to cista katastrofa no teraz su uz novsie mechaniky. Dakujem za odpovede.
S tvojou hmotnosťou by som si šiel do hydrauliky ak s tým plánuješ jazdiť aj trochu náročnejší terén. Ja mám 65 a mechaniky, na ceste postačia až až a v náročnom teréne tak akurát. Takže predpokladám, že pre teba by to mohlo byť v niektorých situáciách nedostačujúce
@robozv mam mechaniky s 160 kotucmi, 80kg a uz som ich par krat prehrial...uz o tom ale viem, tak bud striedam prednu so zadnou alebo brzdim narazovo pri dlhych zjazdoch a nemam problem...
Zdravím, nechcem zbytočne zakladať novú tému, tak tu to snáď nevadí. Snáď nebude tiež vadiť dlhší koment...
Chcem si kúpiť ďaľší bajk, keďže vlastním iba mestský holandský bajk, ktorý nie je ideálny na dlhšie výlety alebo aj na dochádzanie do práce, ktorá je ďalej. Sem tam idem na ňom aj do práce, je to síce 40km tam a späť, z Piešťan do Leopoldova, ale väčšinou len na stanicu dochádzam. Občas aj nejaký jednoduchší výlet idem a tak pod.Trochu bolí zadok po dlhšom výlete (kvôli geometrii rámu), ale inak v poho... Bicyklovanie mám rád.
Takže som čisto rekreačný jazdec, žiadne naháňačky, šport a tak. Pohodlná a pomalšia jazda je moje... Kedysi som jazdil aktívne, po ceste hlavne a ľahký terén, poľná cesta a tak na bajku merida crossway tuším rad 300.
Pozeral som nejaké trekingové bicykle ctm, kellys atď. Najviac sa mi pozdáva kellys carson 40 alebo 60, pretože majú komfortný posed, hodí sa na cestu aj ľahší terén a má plnú výbavu, a hlavne aj s dynamom, čo je aj jedna z požiadaviek. Akurát ma štve tá pružinová vidlica a neviem či sa dá zamknúť a vyzerá to ako črep, ale nemám s týmito vidlicami skúsenosti. Najradšej by som bol za pevnú vidlicu. Taktiež moc nefandím kotúčovkam, radšej preferujem véčka.
No a aby som sa dostal aj k téme, tak ma celkom zaujal aj gravel bajk. Vyzerá to na taký “univerzálny” bajk, avšak zrejme to nie je pre mňa ten dobrý bajk, keďže ako som spomínal, preferujem komfortnú a pomalšiu jazdu. Aj keď možno sem tam by som dal aj nejakú športovejšiu jazdu...
V každom prípade by ma zaujímal nejaký názor na tú vidlicu a plus aj názor na ten gravel bajk na základe mojich preferencií. Zatiaľ vďaka.
Asi tu už veľmi spamujem, ale zišla by sa mi rada. Mám Koyuk a v prednej vidle mi dosť hrká bowden. Máte nejaký nápad čo s tým?
Mne tiež hrká, ale je to lanko brzdy v ráme. Zo začiatku to nerobilo, až potom... Keď málinko stlačím zadnú brzdu, tak to hneď prestane (lanko sa už trošku napne a nehrká)...
Najde sa niekto z BA kto by mal na pozicanie a vyskusanie predstavec 70/80mm a sklon od 17stupov? nerad by som kupoval a vyhadzoval peniaze na skusanie
Prepáč, ale máš vlastnú skúsenost s hliníkovým aj karbónovým aj oceľovým rámom, že tvrdíš o zanedbatelnom rozdiele?
Rám robí bicykel, nie je jedno z akého je materiálu. Podľa mňa sú rozdiely brutálne. Určite by som riešil rám, a nie furt prevody dokola ci co. to vyzerá ako najdôležitejšia vec podľa diskusie vo vlakne...aj ja som si to myslel, keď som mal 14 rokov.. Sorry, ale kúsok sebareflexie by prospelo kvalite tohto fóra!!
Podla mna napisal fakty. Rozdiel vah zanedbatelny. Plati. Jazdne vlastnosti na 42mm gumach detto. Plati. Ake brutalne rozdiely tam mozu byt? Tuhost ramu sa ladi podla urcenia bajku, to nema nic spolocne s materialom. Pohlcovanie vibracii ma karbon lepsie, no pri 42mm gumach to je zanedbatelne a nie brutalne. Karbon je ziadany aj za vyssiu cenu v tomto pripade lebo je povazovany za uslachtilejsi material. Je krajsi a ma teoreticky nekonecnu zivotnost. Nepodlozene tvrdenia su skor od teba sme vo diskus. fore, viac nazorov nezaskodi
Ujo-Ventilka ak by mal carbon teoreticky nekonecnu zivotnost tak by carbon motocyklove helmy nemali odporucanu dobu pouzivania 5 rokov.. carbonova textilia sice moze vydrzat vecnost ale zivica urcite nie a ta minimalne na slnku urcite krehne a mozno aj v nizkych teplotach.. mozno by sa tu mohol k tomu carbonu vyjadrit ddemo ktory s tym pracuje uz par rokov
vsetko ma dlhu zivotnost, kym to nerozbijes, toho by som sa fakt nebal.. Na karbon od specialized (predpokladam, ze ini vyrobcovia to maju rovnako) mas dozivotnu zaruku na ram..
Material ti casom nedegraduje, kezdze je obaleny hrubou vrstvou laku.. a teplota tomu tiez nevadi, pokial nie je von -80.. a vysoke teploty fakt nerobia problem.. (do 100C)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
za tu cenovku - to je titan ci karbon - vlhký sen gramarov
Je to samozrejme kvalitny hlinik. Nic pre gramohonicov. Ale tak ja jazdim ocel a tiez by som to za karton nemenil...
zafukaj PUR penou
ostane tam
Chcem si kúpiť ďaľší bajk, keďže vlastním iba mestský holandský bajk, ktorý nie je ideálny na dlhšie výlety alebo aj na dochádzanie do práce, ktorá je ďalej. Sem tam idem na ňom aj do práce, je to síce 40km tam a späť, z Piešťan do Leopoldova, ale väčšinou len na stanicu dochádzam. Občas aj nejaký jednoduchší výlet idem a tak pod.Trochu bolí zadok po dlhšom výlete (kvôli geometrii rámu), ale inak v poho... Bicyklovanie mám rád.
Takže som čisto rekreačný jazdec, žiadne naháňačky, šport a tak. Pohodlná a pomalšia jazda je moje... Kedysi som jazdil aktívne, po ceste hlavne a ľahký terén, poľná cesta a tak na bajku merida crossway tuším rad 300.
Pozeral som nejaké trekingové bicykle ctm, kellys atď. Najviac sa mi pozdáva kellys carson 40 alebo 60, pretože majú komfortný posed, hodí sa na cestu aj ľahší terén a má plnú výbavu, a hlavne aj s dynamom, čo je aj jedna z požiadaviek. Akurát ma štve tá pružinová vidlica a neviem či sa dá zamknúť a vyzerá to ako črep, ale nemám s týmito vidlicami skúsenosti. Najradšej by som bol za pevnú vidlicu. Taktiež moc nefandím kotúčovkam, radšej preferujem véčka.
No a aby som sa dostal aj k téme, tak ma celkom zaujal aj gravel bajk. Vyzerá to na taký “univerzálny” bajk, avšak zrejme to nie je pre mňa ten dobrý bajk, keďže ako som spomínal, preferujem komfortnú a pomalšiu jazdu. Aj keď možno sem tam by som dal aj nejakú športovejšiu jazdu...
V každom prípade by ma zaujímal nejaký názor na tú vidlicu a plus aj názor na ten gravel bajk na základe mojich preferencií. Zatiaľ vďaka.
Mne tiež hrká, ale je to lanko brzdy v ráme. Zo začiatku to nerobilo, až potom... Keď málinko stlačím zadnú brzdu, tak to hneď prestane (lanko sa už trošku napne a nehrká)...
Rám robí bicykel, nie je jedno z akého je materiálu. Podľa mňa sú rozdiely brutálne. Určite by som riešil rám, a nie furt prevody dokola ci co. to vyzerá ako najdôležitejšia vec podľa diskusie vo vlakne...aj ja som si to myslel, keď som mal 14 rokov.. Sorry, ale kúsok sebareflexie by prospelo kvalite tohto fóra!!
Podla mna napisal fakty. Rozdiel vah zanedbatelny. Plati. Jazdne vlastnosti na 42mm gumach detto. Plati. Ake brutalne rozdiely tam mozu byt? Tuhost ramu sa ladi podla urcenia bajku, to nema nic spolocne s materialom. Pohlcovanie vibracii ma karbon lepsie, no pri 42mm gumach to je zanedbatelne a nie brutalne. Karbon je ziadany aj za vyssiu cenu v tomto pripade lebo je povazovany za uslachtilejsi material. Je krajsi a ma teoreticky nekonecnu zivotnost. Nepodlozene tvrdenia su skor od teba
máš vlastnú skúsenosť s hliníkovým aj karbónovým aj oceľovým rámom ?
ja áno, preto jazdím oceľ
Material ti casom nedegraduje, kezdze je obaleny hrubou vrstvou laku.. a teplota tomu tiez nevadi, pokial nie je von -80.. a vysoke teploty fakt nerobia problem.. (do 100C)