to mi je jasné že nevieš vôbec o čo tu ide, keď sa snažíš porovnať dvoch jazdcov na základe FTP uvádzanej vo Wattoch a vnášať to do disciplíny ako je cx, kde sa skáče, uteká, menia biky atd. ja som nikdy nepísal že poel je sračka, to snáď vidí každý že dominuje.. len tie čísla strielané od brucha to je fakt na úrovni fake news so zem a vek... ale ivan aspoň operoval s W/kg
Tak mi povedz v čom nemám pravdu . Že neviem o čo ide. Tak nám to tu povedz o čo ide ,keď nie o hodnoty FTP . Zvlášť Ccx kde sa ide šrot od začiatku. No daj
Apropo tí čo uviedol ivan sa dá vypočítať,takže žiadna veda.
Tak mi povedz v čom nemám pravdu . Že neviem o čo ide. Tak nám to tu povedz o čo ide ,keď nie o hodnoty FTP . Zvlášť Ccx kde sa ide šrot od začiatku. No daj
s tebou je strata času sa baviť... ale posledný príklad, predstav si zasnežený kopec a dve absolútne identické autá vrátane obutia, ktoré budú šoférovať rozdielni
ľudia, jeden dosiahne cieľ toho kopca a druhý nie.... a teraz sa skús nad tým zamyslieť..
keby ten cx bol taký jednoduchý, že stačí mať nejakú výkonnosť a máš bednu za bendou asi by tie pódia a prvá 10 vyzerali trochu inak ako to vyzerá že je tam samí belgičan a holanďan
samozrejme že tá výkonnosť je majoritná zložka úspechu, ale je to aj o hlave, technike, šťastí a atď..
a moja pripomienka posledná bolo o tom že keď chceš zrovnávať výkonnosť cez čísla tak operuj s W/kg a nie W, aj tak sa k takým aktuálnym hodnotám nikdy na nete nedopracuješ, lebo to nemá nikto potrebu presne a aktuálne zverejňovať. okrem toho aert nemal 365 W na S-B za 45 minút ale priemer za celý pretek
Hodinový cyklokros je veľmi o FTP - 60 minútovom dosiahnuteľnom maxime. FTP je najbližšie pretek +- hodinová časovka na rovine - výkon v preteku zodpovedá takmer 100 percentnám z FTP. Wattový výkon v hodinovom cyklokrose zodpovedá 90 - 95 % z FTP. Znamená to, že napr. MVDP ak má FTP 5,5 W/kg - 413 W ide v tomto preteku skutočný priemerný výkon 360 - 380 W. A prečo nevyhral napr. Aert. Pretože jeho FTP je nižšie - o 0,1 až 0,2 W/kg. Ak by mal 5,7 W/kg - Vanderpoola by bol na rovných netechnických úsekoch sťahoval. Ale nesťahoval ho. Nemal na to výkonnosť - potrebnú vysokú hodnotu FTP. Ked trocha zrýchlil, rozpleštil sa na svojej ,,prahovej,, 5,4 wattovej stene. A určite šiel na doraz. Mal pred sebou jasný viditeľný ciel. MVDP na doraz ani nešiel. Kontroloval len určitý odstup za sebou. Ak by mal 15 sekúnd pred sebou Jožka Mrkvičku - dal by ešte väčší výkon. 100 % - ako Aert s myšou pred sebou. Na rovinatých úsekoch bol MVDP schopný ísť o 8 - 10 W /o 0,1 W na kg/ väčší výkon = väčšia rýchlosť, vo výbehoch bol vdaka anaeróbnemu prahu pri vyššej rýchlosti behu schopný dosahovať lepšie časy.
s tebou je strata času sa baviť... ale posledný príklad, predstav si zasnežený kopec a dve absolútne identické autá vrátane obutia, ktoré budú šoférovať rozdielni
ľudia, jeden dosiahne cieľ toho kopca a druhý nie.... a teraz sa skús nad tým zamyslieť..
keby ten cx bol taký jednoduchý, že stačí mať nejakú výkonnosť a máš bednu za bendou asi by tie pódia a prvá 10 vyzerali trochu inak ako to vyzerá že je tam samí belgičan a holanďan
samozrejme že tá výkonnosť je majoritná zložka úspechu, ale je to aj o hlave, technike, šťastí a atď..
a moja pripomienka posledná bolo o tom že keď chceš zrovnávať výkonnosť cez čísla tak operuj s W/kg a nie W, aj tak sa k takým aktuálnym hodnotám nikdy na nete nedopracuješ, lebo to nemá nikto potrebu presne a aktuálne zverejňovať. okrem toho aert nemal 365 W na S-B za 45 minút ale priemer za celý pretek
Som sa aspoň zasmial. Ten príklad o autách si pochopil asi len ty. Ale možno aj auta majú FTP .
Ccx je úplne jednoduchý. Najvyššie FTP majú ti najlepší. Na ceste sa to dá oklamať tak trochu. Na časovke nikdy. Alebo chces povedať že je niekto kto má FTP 450 ale má strašnú smolu lebo nevie techniku ?
Aký je rozdiel medzi FTP a w/kg. Nemáš kalkulačku? FTP deleno váha a máš w/kg. 😀
A že výsledok v cyklokrose závisí od techniky jazdy, je o hlave, ... Akurát že toto všetko sa odvíja opäť od FTP - kondície. Ak ide niekto viac na svojom limite - väčších percentách svojho FTP, robí viac chýb, pľantá sa, podkýna, ...
Ahojte, budú na Slovensku nejaké cyklokrosove preteky v najbližšej dobe ktorych sa môže zúčastniť aj obyčajný hobik? Môžem sa zúčastniť cyklokrosovych pretekov aj na XC bicykli alebo musím mat cyklokrosovy bike?
ahojte lubo.k a Jaiub.
Do konca sezóny sú ešte štyri kolá cyklokrosu. Kalendár je na stránkach SZC: https://www.cyklistikaszc.sk/sk/cyklokros
K štartu potrebujete platnú licenciu SZC.
Od kategórie kadeti potrebujete cyklokrosový bike.
ahojte lubo.k a Jaiub.
Do konca sezóny sú ešte štyri kolá cyklokrosu. Kalendár je na stránkach SZC: https://www.cyklistikaszc.sk/sk/cyklokros
Toto som potreboval vedieť. Takže ak nemám licenciu nemôžem ísť. A cyklokrosku kúpim až budúci rok.
Ďakujem
Volakedy sa pred pretekom slovenskeho pohara robili aj preteky pre amaterov. Minimalne v Trnave, Poprade. Teraz je vacsina pretekov UCI C1 a C2, tak na to nie je asi casovy priestor. Da sa zajst ale napr. do Rakuska. Tam su preteky pre amaterov aj na horakoch bezne, Napr.teraz bol cez vikend pretek vTernitz a byvaju aj vo Viedni.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.bezfrazi.cz/junior/?fbclid=IwAR2WsOLbqTvYgAAGe6in-MIhpkkipjn3D17bQoiRagKT_WWGXF4AgUA1G0s
https://cyclingtips.com/2017/11/mathieu-van-der-poel-is-most-talented-bike-racer-on-planet/
https://cyclingtips.com/2017/11/mathieu-van-der-poel-is-most-talented-bike-racer-on-planet/
Som sa aspoň zasmial. Ten príklad o autách si pochopil asi len ty. Ale možno aj auta majú FTP .
Ccx je úplne jednoduchý. Najvyššie FTP majú ti najlepší. Na ceste sa to dá oklamať tak trochu. Na časovke nikdy. Alebo chces povedať že je niekto kto má FTP 450 ale má strašnú smolu lebo nevie techniku ?
Aký je rozdiel medzi FTP a w/kg. Nemáš kalkulačku? FTP deleno váha a máš w/kg. 😀
Ivan má pravdu .
https://twitter.com/SoudalClassics/status/1098294302378246144/video/1
https://www.facebook.com/1630269227199862/posts/2707336026159838/
Toto som potreboval vedieť. Takže ak nemám licenciu nemôžem ísť. A cyklokrosku kúpim až budúci rok.
Ďakujem