Tak ako pisala Kristina, je to fotene zblizka a zvrchu, nazivo su uplne v pohode a mne aj viac pasuju do ruky (dlane) predtym som mal normalne rafikove ultegry a urcite by som sa nevratil
Tak určite Je to následok toho,že shitmano vyrába takéto debilné dualy obrích rozmerov,ktoré brutálne trčia.
Poznám chalana čo jazdí Sram a párkrát sa mi posťažoval že tie sramácke malé dualy sa nahovno držia oproti shimano holt niekedy je funkčnosť nadradená dizajnu
No potom mi napadá logická otázka-prečo jazdí sram,keď mu nevyhovujú? Ja som vyskúšal za 28 rokov jazdenia Shimano, Sram aj Campu.Podľa mňa má Sram najlepšie vyriešenú ergonomiu/funkčnosť/dizajn.Radíš hore/dole jednou páčkou,úplne jednoduché a praktické.Nič z tých dualov netrčí,nič nemusíš vykrúcať, sú menšie a šikovnejšie,na tých baranoch vyzerajú úplne nenápadne.
sto ľudía dvesto chutí, hlavne tuná, nikdy sa všetko nebude páčiť všetkým, to by sa potom mohol robiť iba jeden druh bicykla, auta, topanok atd... chvíľu som mal bicykle cestne so všetkými systémami, presadal som na bicykle a po par omyloch to islo v pohode, kazda sada ma nieco do seba, kazda nieco proti. Zavazi aj to kto ma ake dlhe prsty, ja mam k svojej vyske kratsie prsty, preto mi skor vyhovuju subtylnejsie radenia...hlavne je to robit si radosť a jazdit a jazdiť
Optimus tak ale porovnavas 2 uplne odlisne veci. svoje stare 10s doubletap, so shimano hydraulikami. mne teda pridu grcne prave sram hydro doubletap. pri elektrickych sadach uz je ten dizajn ovela lepsi aj pri sram aj shimano.
Môj názor je to vec osobného vkusu.
Mne sa vôbec ale vôbec nepáčia na cesťákoch kotúče jazdím-e, klasiku a som (sme) ÚPLNE SPOKOJNÝ ako po funkčnej tak aj po estetickej stránke.
PS.: Marketing nás aj tak všetkých časom zomelie (teda toho kto sa mu podá, veď predávať sa stále musí).
Kotúče na cesťákoch nie sú iba marketing. Odporúčam osobne vyskúšať. Hlavne pre tých čo jazdia v kopcoch poskytujú lepšiu moduláciu a brzdový účinok vo všetkých podmienkach. Nie len za mokra, ale aj za sucha je ten rozdiel citeľný.
Kotúče na cesťákoch nie sú iba marketing. Odporúčam osobne vyskúšať. Hlavne pre tých čo jazdia v kopcoch poskytujú lepšiu moduláciu a brzdový účinok vo všetkých podmienkach. Nie len za mokra, ale aj za sucha je ten rozdiel citeľný.
- Mne stačí to čo mám aj v kopcoch aj za mokra atď...
- Mojej dcére inak reprezentantke SVK (to iba tak že jazdi dosť veľa pretekov ročne) takisto ÚPLNE stačí to čo ma a nikdy sa nesťažovala že jej to nebrzdí a to išla napríklad aj v silnom daždi talianske Dolomity v 175 členom pelotóne...
- Druha moja dcéra už nepreteká ale jazdi takisto v pohode...
- Manželka podobne.
Takže načo meniť niečo čo funguje a plne nám postačuje.
To je zas len individuálny pocit... Ja som Campu jazdil a absolútne mi to nesedelo... Taktiež Sram (a to som Sram positivie)... Jediné, čo mi ideálne sedí sú klasické lankové dualy od Shimana, konkrétne mám 8000 Ultegry... Ale ako píšem - u každého individuálne...
Tak to je v poriadku ak vám vyhovuje to čo jazdíte. Nikto vás nenúti nič meniť. Reči o marketingu, ktorý nás núti niečo zmeniť sú iba výhovorka. Väčšinou je to však iba dovtedy pokiaľ sa nevyskúša niečo lepšie. Ja osobne som bola taktiež veľmi spokojná s ráfkovými brzdami. Dizajnovo sa mi aj viac páčili. Zlomový moment nastal, keď som prešla na karbónové ráfky. Pár krát ma na tréningu chytil dážď. Bola som dosť nepríjemne prekvapená ako sa zníži brzdový účinok keď je mokro a chladno. Rozhodnutie na zmenu prišlo keď som v meste zastavila až v polovici križovatky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nadhera, gratulujem, paradny bike
Poznám chalana čo jazdí Sram a párkrát sa mi posťažoval že tie sramácke malé dualy sa nahovno držia oproti shimano
Mne sa vôbec ale vôbec nepáčia na cesťákoch kotúče jazdím-e, klasiku a som (sme) ÚPLNE SPOKOJNÝ ako po funkčnej tak aj po estetickej stránke.
PS.: Marketing nás aj tak všetkých časom zomelie (teda toho kto sa mu podá, veď predávať sa stále musí).
- Mne stačí to čo mám aj v kopcoch aj za mokra atď...
- Mojej dcére inak reprezentantke SVK (to iba tak že jazdi dosť veľa pretekov ročne) takisto ÚPLNE stačí to čo ma a nikdy sa nesťažovala že jej to nebrzdí a to išla napríklad aj v silnom daždi talianske Dolomity v 175 členom pelotóne...
- Druha moja dcéra už nepreteká ale jazdi takisto v pohode...
- Manželka podobne.
Takže načo meniť niečo čo funguje a plne nám postačuje.
Čo sa týka ergonómie držania a radenia, nič neprekoná Campu.
A nestacilo len zacat brzdit skor ?