Kategórie
Bike-techmoj sa uz sklada, zatial iba torzo...
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
Výpredaj -32% Giant TCR Advanced Pro 0 Disc Compact bicykel, carbon
3 049 €
-32%
MOC 4 499 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
Výpredaj -16% Shimano WH-RS710 C32 28" zadné koleso, karbón, 12 x142 mm, Center Lock, 11/12-rýchl.
406 €
-16%
MOC 669,95 €
-12% Ere Research GENUS II CL45-R CARBON DISC 28" sada kolies, plášť, kotúčové, pevná os
1 499 €
-12%
MOC 1 699 €
Výpredaj -14% Mavic Allroad SL Road+ Disc CL 27.5" sada kolies, pevná os, Center Lock, orech Shimano HG11
749 €
-14%
MOC 909 €
-22% Specialized Roval Pave SL 28" sada kolies, ráfikové brzdy, orech Shimano HG
349 €
-22%
MOC 499 €
-14% DT Swiss GRC 1400 Spline DB 42 27.5" predné koleso, kotúčové, plášť, 12x100 mm
599 €
-14%
MOC 699 €
Výpredaj -21% Mavic Aksium Disc 28" sada kolies, kotúčové, pevná os, plášťové
259 €
-21%
MOC 338 €
-7% Ere Research GENUS II CL45 CARBON DISC 28" sada kolies, kotúčové, pevná os
1 399 €
-7%
MOC 1 499 €
savings Shimano WH-R501 C24 28" sada kolies, ráfikové brzdy, QR, Shimano HG
141 €
savings
MOC 215 €
Akcia -19% Shimano 105 WH-RS370 28" sada kolies, kotúčové brzdy, pevná os
252 €
-19%
MOC 395 €
Mimochodom ten Canyon 1 1/4 krk má tenšie steny ako klasika 1 1/8, tak v tom to nebude. A ten ich otočný systém na videu je práve len na to aby vyvinul predpätie na ložiská hlavového zloženia namiesto expandera/ježka, o tom celý čas píšem. Navrch už ide len plastová záslepka na zakrytie diery v krku vidlice.
Ten tvoj Wilier má úplne rovnaký krk vidlice ako Specialized, Trek či Dema. Ale keďže má integrovaný aerokokpit, podložka nad ním by nevyzerala dobre a hľa, bezpečnostné riziko to zrazu nie je
A to som žiaden aerokokpit nevidel s presahujúcim krkom nad. Prečo by to teda u iných predstavcov a krkov malo byť inak.
Mimochodom ak teda tak dbáš na bezpečnosť, radšej si na svojom Wilieri skráť ten pridlhý krk, minimálne zvýšiš tuhosť hlavy.
Ako tu už bolo spomenuté, je fakt ,,bezpečné´´ jazdiť s podložkou nad predstavcom, a pritom krk podobný tomuto:
Keď je nad, tak je to nadložka a nie podložka!
Ak sa bavime o karbonovych vidliciach, tak tomu tak rozhodne nie je. Vacsina karbonovych stlpikov ma vacsinu vrstiev karbonu smerovanych pozdlzne a uz menej v tangencialnom smere. Tie tangencialne su tam prave aby roznasali zatazenie, ktore vznika predstavcom alebo hornym konusom hlavoveho zlozenia. Casto to ale nestaci a preto vyrobcovia osadzaju dlhe expandery, ktore tvoria oporu stlpika proti pretlaceniu a posunutiu vlakien. Na vlastnej kozi si mozes ich funkciu overit napr. tak ze na stlpik bez expandera a predstavca navlecies tesnu podlozku- padne vlastnou hmotnostou. Potom vlozis expander (nejaky, ktory tvori realnu oporu) a skusis podlozku vyvliect- bude mat odpor alebo nepojde von vobec.
Priklad rozpernej podlozky od Acros bez pouzitia expanderu, ktory si sem dal podla mna len potvrdzuje potrebu expanderu. Focus tieto hlavove a podlozky pouzival na izalcach a musel kvoli nim vydat recal na vsetky bicykle s tymto hlavovym kedze extremne namahalo ich tenke stlpiky a tie praskali.
Cosi je zhrnute aj vo videu Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
backyfx sme v teme o cestnych bicykloch a bavime sa o karbonovych stlpikoch a ty pises o mtb a stlpiku z hlinikovych zliatin?
Mal som aj bicykel klasicky s expandérom alebo s ježkom a samozrejme som ho tam nechal, nie som gramár. Hlavne ale kvôli tomu aby sa predstavec neposúval hore-krytka drží so skrutkou predstavec na mieste. Nikdy som ale nenechával podložku nad predstavcom. Hlavne že sú niektorí spokojní s 5cm podložiek, pričom hlavne tak vzniká neúmerné zaťaženie na vidlicu.
Tu vidlicu mam s FSA hlavovym par rokov a zatial je OK. Nezvolavali ani tisice modelov s inymi hlavovymi, iba cca 470ks s tymto hlavovym.
Canyon ma iny priemer hlavovky, ako ti uz peterg vysvetloval.
Myslim ze bolo opakovane jasne uvedene, ze nepouzitie podlozky pod uzaverom je len castou problemu. Tie recally, ktore spominas su ale naozaj caste a svedcia o tom, ze ludia tuto problematiku casto podcenuju.
Gramar asi som
K oddelovaniu vlakien a vrstiev karbonu moze dochadzat postupne a pripady sa zrejme budu mnozit. Pridam teda este jedno video
V prílohe prikladám fotografiu mojich karbonových riadidiel Easton EC90, ktore boli namontované na karbon friendly predstavci a utiahnuté na moment profi momentovým kľúčom Norbar, názor nech si spraví každý sám. Som rád, že som na to prišiel náhodou včas! Preto mi je jedno, či si Contador rozbije pysky alebo nie, ja si ich rozbiť nechcem. A na vyjadrovaniu sa k téme treba mať aj nejaké vedomosti, chápať fyziku aj mechaniku a mať pre to cit.
V prílohe prikladám fotografiu mojich karbonových riadidiel Easton EC90, ktore boli namontované na karbon friendly predstavci a utiahnuté na moment profi momentovým kľúčom Norbar, názor nech si spraví každý sám. Som rád, že som na to prišiel náhodou včas! Preto mi je jedno, či si Contador rozbije pysky alebo nie, ja si ich rozbiť nechcem. A na vyjadrovaniu sa k téme treba mať aj nejaké vedomosti, chápať fyziku aj mechaniku a mať pre to cit.
len v tomto pripade sa nejedna o poskodenie samotneho kompozitu, ale iba povrchovej (zdrsnenej) upravy v damom mieste. Tym riaditkam nic nieje.
Je tam strukturalna deformacia, trhlina a preliacenina na jednej strane. Som prekvapeny mnozstvom lajkov pod Tvojim prispevkom, to len dokazuje nesudnost ci nevedomost, je mi luto.
Chcel som posluzit dobre mienenou radou dem-ovi. Verejne slubujem, ze Ti tie riaditka darujem za cenu dopravy, ak ich budes preukazalne dalej jazdit. Posli SS, ako Ti ich viem poslat (dobierka v cene dopravy, ...).
Jazdite si co chcete, je to Vasa vec, tym opustam tuto diskusiu.
Robis dobre, idem sa odhlasit z notifikacii. Slovami klasika, skoda hadzat perly sviniam.
Verejne slubujem, ze Ti tie riaditka darujem za cenu dopravy, ak ich budes preukazalne dalej jazdit. Posli SS, ako Ti ich viem poslat (dobierka v cene dopravy, ...).
Dakujem Ti pekne za ponuku, ja "second hand" komponenty nejazdim - bez ohladu na to, ci su zadarmo
Inak Ty musis byt pekne jesitny clovek, nielen ze si skalopevne presvedceny o svojej pravde, ale este ma / nas tu budes prirovnavat k sviniam...
Chod radsej varit kavu, v tom si asi lepsi..
Nechape ako mozes nazvat vysvetlenie pricin poskodenia stlpika konspiracnou teoriou
Nepouzitie podlozky pod vieckom v rozpore s navodom k vidlici ci hlavemu je urcite nebezpecnejsie ako pouzitie podloziek pod predstavcom v zmysle rovnakeho navodu.