zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Rozkaz šéfe
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/duse-ventilky/ventily/dt-swiss-ventil-tubeless-mtb-32mm.html
pocas vyjazdu plast drzi tlak, žiaden problem ...
počas 2 noci na balkone však tlak klesne na polovicu (z cca 2 bar na 1 bar) a uz neklesa
test pri izbovej teplote: plast drzi tlak
kedže nie som fyzik, pytam sa je to normalne ? zrejme sa tlak meni s teplotou, ale až v takom rozsahu ? a preco potom dusa drzí tlak a bezdusa poklesne ? a preco pocas vyjazdu pri minusovej teplote tlak neklesne ? hm, hm ...
Tlak mi vo vnutri ked bike stal klesol niekedy za 1-2 dni z 2.2 na 1.8,
Teraz na karbon rafkoch (rovnaka paska ako na tych povodnych hore) ale so schwalbe ventilmi, ten isty pokles asi za 20dni.
chcel by som spravit na bezdusovy system plast Maxxis ardent, len bohuzial je iba EXO, popis TR chyba... bude to fungovat s tmelom Stans?? Dik za rady
alebo skusit na spominane tecuce plaste iny tmel?? Stans tecie... ale myslim si ze to je skor tenkou bocnicou, ci?
Ku skladovaniu používam 2 páry počas roka plášť rýchlo prepláchnem wapkou zavesím žliabok ráfiku iba utriem vizuálne skontrolujem či tam niečo neostalo zatiaľ nebol žiaden problém.
Dobre si pamatam, ze tmely zvyknu casom rozobrat niektore typy ventilov?