raceblade su kratke a tenke, na poriadny ochranu potrebujes blatnik aspon o 1 cm sirsi ako pneu a hlavne vpredu co najdlhsi, vzadu aspon do polovice vysky kolesa
toto sa da pouzit na predlzenie: https://www.bike24.com/p2243481.html
Mam 42mm plaste a ten blatnik uplne postacuje. Sirkou aj dlzkou. Jazdim ho celu jesen/ zimu a robotu si robi na jednotku.
Tie raceblady su ale kratke. Dobre blatniky budu kryt cele kolesa nech ti nejde vsetko na nohy. Instalacia komplet blatnikov ked ich uz nastavis nezaberie viac nez 5 minut.
Ja som na tie SKS poukazal ako na alternatívu. Mam rad odopinacie blatniky, ktore nahodim, len ked treba. Bike s akymkolvek blatnikom nevyzera podla mna dobre, tak ich demontujem vzdy, ak to pocasie dovoli.
Jazdite niekto 32 mm slicky na gravli? Na jar planujem prezut, kedze gravel je pre mna hlavne priblizovadlo do prace, no sem tam sa prejdem aj po rozbitej lesnej ceste alebo polom... Nie je to na lahsi teren predsalen primalo?
Jazdite niekto 32 mm slicky na gravli? Na jar planujem prezut, kedze gravel je pre mna hlavne priblizovadlo do prace, no sem tam sa prejdem aj po rozbitej lesnej ceste alebo polom... Nie je to na lahsi teren predsalen primalo?
Jazdim Gravelkingy slicky a su ok aj po polnych, aj po lesnej. Samozrejme uz ked je riadne rozdrbana cesta tak je to nepohodlne.
Ja som 4 roky jazdil na Favorite (síce cesťák, ale normálne do roboty v BA, po lesných cestách, nič extra rozbité, skôr ujazdené hlinené trasy smer Čuňovo, či v Karpatoch, alebo aj tie štrkové cesty v Rakúsku) na pneu Continental Ultrasport II 700x28C. Nebol s nimi výrazný problém. Pri viac prašných a štrkovejších cestách treba dávať pozor na zákruty, je horší grip, ale zvyčajne len stačilo trocha spomaliť. Blato už bolo väčší problém, ale to je vždy aj pri iných pneu. Na novom biku mám WTB Ridler 700x37C, sú o niečo pomalšie ako tie Continental na ceste, ale nič výrazné. Samozrejme v teréne sú pohodlnejšie a majú lepší záber. Nie je problém jazdiť ani na Continentaloch, len treba prispôsobiť jazdu v teréne.
Dik za odpovede. 28 mm som jazdil cez leto, ale to je na trochu rozbitejsej ceste hodne nepohodlne. V blate budem cez leto jazdit minimalne, je to skor do mesta, tak preto slick. Slo mi skor o tu sirku... Kazdopadne 32 mam objednane, tak potom sa podelim o dojmy...
V sobotu som natrafil na Nuroad Pro 2020 pekný stroj. Ako hodnotíš svoj bike zatiaľ?
V mojom pripade som menil cca 15 rokov stary cross bike za spominany gravel. Rozdiel to je obrovsky. Som s nim nadmieru spokojny. Nemam mu absolutne co vytknut.
Nevyzerajú také úzke kolesá komicky v širokej vidle a zadnej stavbe? Stále rozmýšľam či kúpiť endurance bike a na zimu dať gravel plášte, alebo kúpiť gravel bike a na leto dať 28 alebo 32mm sliky.
na endurance zvycajne das max 32mm cize nejaky prisny gravel s tym neodazdis. Momentalne mam na graveli 25mm plaste (sirsie som nemal po ruke) vyzera to trochu vtipne to je pravda. Mam ted slobodu v sirke plast od 25mm do 43mm pri 700c kolesach a 47mm pri 650b
Záleží od toho, čo tebe vyhovuje. Napríklad v Londýne som som bežne videl celoodpružený bike na 28 kolesách s 28c pneu. Proste chcel byť rýchly, ale nechcel byť vytrasený. Nik to tam neriešil. Tak isto aj full spravený na 1 prevod celkovo s baranmi, a iné vychytávky nad ktorými by miestny experti krútili hlavou a kričali upáliť.
Nedavno som si kupil tretie blatniky, a kto by povedal, zase nepasuju. Asi uz ich vracat nebudem a sam si vymyslim ako ich prisposbit mojmu nestastnemu bajku.
Potreboval som nejaky quick and dirty solution, takze som si vyrobil ass saver a predny blatnikz flexibilnej krajacej dosky (FINFÖRDELA) z Ikei.
Zadnym som sa dal inspirovat originalnym ass saverom, len som to urobil o centimeter sirsi, predny je moj napad.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
toto sa da pouzit na predlzenie:
https://www.bike24.com/p2243481.html
Mam 42mm plaste a ten blatnik uplne postacuje. Sirkou aj dlzkou. Jazdim ho celu jesen/ zimu a robotu si robi na jednotku.
Ja som na tie SKS poukazal ako na alternatívu. Mam rad odopinacie blatniky, ktore nahodim, len ked treba. Bike s akymkolvek blatnikom nevyzera podla mna dobre, tak ich demontujem vzdy, ak to pocasie dovoli.
Je to rocnik 2019
Jazdim Gravelkingy slicky a su ok aj po polnych, aj po lesnej. Samozrejme uz ked je riadne rozdrbana cesta tak je to nepohodlne.
Jazdím ich iba ako bezdusaky a za rok som na nich defekt ešte nemal. Za mňa super spokojnosť.
Gravelking slick mam 32ky a Gravelking SK mam 42ky.
To je kombinácia čo chcem aj ja ale mne asi 42 nevojde do zadnej stavby.
Pozeram ze ti Gravelkingy SK su dokonca 43ky, ale meral som to a realne maju nieco cez 40mm
https://www.mtbiker.sk/forum/post1443138.html#p1443138
V mojom pripade som menil cca 15 rokov stary cross bike za spominany gravel. Rozdiel to je obrovsky. Som s nim nadmieru spokojny. Nemam mu absolutne co vytknut.
Nevyzerajú také úzke kolesá komicky v širokej vidle a zadnej stavbe? Stále rozmýšľam či kúpiť endurance bike a na zimu dať gravel plášte, alebo kúpiť gravel bike a na leto dať 28 alebo 32mm sliky.
Potreboval som nejaky quick and dirty solution, takze som si vyrobil ass saver a predny blatnik z flexibilnej krajacej dosky (FINFÖRDELA) z Ikei.
Zadnym som sa dal inspirovat originalnym ass saverom, len som to urobil o centimeter sirsi, predny je moj napad.