Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres: http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto: http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu [email protected]
Odpoveď bola, že bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014: bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
posledný komentár: 19. 9. 2025 o 15:12
1. stat sa moze vselico, je to technika, ale dovod preco by mala byt odrana farba ak je vahadlo funkcne je len bordel, blato a drobne kamienky medzi vahadlom a trubkou a nasledny pohyb. Inak za normalnych okolnosti (vahadlo je cele, spravne dotiahnute a ziadna vola) sa nemoze stretnut trubka s vahadlom.
2. Luxy su rok a pol v predaji, ak by bol zasadny problem predpokladam, ze vyrobca by urobil napravu a korekciu konstrukcie a nepredaval by Luxy, lebo nasledne riesenie reklamaci je drahe.
3. Luxov sa predalo "mrte" a zlych skusenosti pokial to sledujem je par ... mlciaca vacsina je pravdpeodobne spokojna.
Viete mi niekto poradit moja skusenost s karbonom je takmer 0 vzdy som sa toho bal, presne pre taketo pripady.
Viem nejako zistit co to je ? Na dotik je to zvnutra hladke, ale zvonku je to akoby malinko vypukle ale nie je to drsne ako klasicka prasklina.. Skor to posobi ako vytlacene. Je to presne tam ked bola medzera na predstavci pod skrutkami. v tom istom smere skoro na celu sirku predstavca. Predstavec tam bol origo V15. Prave som ho chcel menit.
Pravdu povediac po vymene par mailov s Canyon CZ panom Latkom lutujem, ze som Canyon kupil.
Este jedna ostrjsia fotka:
Dobrý den,
jelikož jsem z této konverzace již vyčerpán, upravil jsem vám cenu objednávky v rámci dobrých vztahů jako goodwill a bude vám bude zaslána zdarma.
Přeji Vám krásný den,
Jan Latka
Canyon Česká a Slovenská Republika
To po 2 dnoch dpoisovania a vyhrazania, ze to dam na socialnme siete sa dostavil goodwill, buchli sa po vrecku a posielaju mi novu plastovu krytku,
Pri druhom by bolo fajn keby ti dali vediet maximalny moment, na druhu stranu, zeby neatacilo 3-5NM, no neviem. Btw, s pastou bacha, a pokial ti to drzi pri momentoch pod 5NM na 1 sroub naco ju aj davat? Pri pade jej nedanie ma benefit v tom, ze sa namiesto zakusnutia a poskodenia karbonoveho krku len pootoci volant.
jelikož jsem z této konverzace již vyčerpán ...
fakt profík,v Canyone vedia ako si podržať zákazníka