nema niekto prakticku skusenost (alebo aj teoreticku) ako naprogramovat dialkove ovladanie ? nechcem ho klonovat - lebo nemam dva k dispozicii. je to vo velkogarazach a garazmajster to nevie. ale mam pocit, ze 10r nazad jeho predchodca nahral kod do ovladaca z pohonu brany ? uz si na ten proces uplne nespominam.
povedal mi, ze mam volat majitela, ale mne sa moc nechce chodit pre taku sprostost z prace prec.
RC je CAME TOP 432NA...garazovy system netusim..
06.02.2020 - 09:08:01
00
V Nižnej maries.r.o. velkosklad spravia na počkanie nové...
https://www.marie.sro.sk/sk/kontakty
06.02.2020 - 09:18:12
00
toto beriem ako info pre niekoho ineho :-)
06.02.2020 - 11:52:32
00
no tak sa potráp sam :)
06.02.2020 - 12:04:59
01
také isté CAME sme mali u nás v paneláku, tiež som si ho kúpil a okopčil od kamaráta...pochybujem, že to pôjde k bráne...to by mohol potom urobiť každý...teraz už máme také trošku sofistikovanejšie ďiaľkové... :)

06.02.2020 - 12:40:22
00
žihadlo....ja zatial nemam ziadny problem. brana ma aj integrovany osobny vstup/dvere na kluč a zvnutra manualny ovladac brany. akurat som nechcel tratit podaromnici 30 minut na schodzku s majitelom...tak nepobezim predsa do nižnej zo žiliny a logicky oni nemaju mat odkial kod od nasej brany :-)
akurat mi trosku chyba komfort, ze to teraz nemozem otvorit priamo z auta.
Ja som mal predstavu, že to take trosku sofistikovanejsie dialkove sa da nakodovat zo systemu ovladania brany. trebars po zvoleni na manualnom ovladaci, co je pri brane otvor resp. zatvor, vysiela motor po dobu ..ja neviem 20 sekund signal (dosah 1m od vysielaca), ktory je mozne len prave vtedy nahrat na DO. Ked bol ten system novy, tak na DO boli funkcne obe tlacitka...otvor aj zatvor...
potom sa mi vybili baterie a ja mam taku utkvelu predstavu, ze to vtedajsi vratnik nahraval pri motore alebo jeho ovladaci...ale bolo to davno vravim a nahral mi kod len na otvaranie.

napadla ma situacia. mas to doma na garazi v RD. vypalis baterie a DO je nefunkcne...cize branu neotvoris inak ako manualne. tak je navzdy koniec ? ci treba hladat firmu....ktora vlastne uz moze byt aj skrachovala...aby nahrali moj kod z databanky, kde maju zalohovane vsetky kody svojich zakaznikov ?
06.02.2020 - 13:05:17
00
Otvoríš skrinku pohonu brány a ovládania. Potlačíš také tlačítko na plošáku a nahraješ kód na nový klúč. :)
06.02.2020 - 13:16:59
01
..a je to tu :-) mne sa to hned nezdalo...
06.02.2020 - 13:20:49
00
Dagger napísal:
...Ked bol ten system novy, tak na DO boli funkcne obe tlacitka...otvor aj zatvor...
potom sa mi vybili baterie a ja mam taku utkvelu predstavu, ze to vtedajsi vratnik nahraval pri motore alebo jeho ovladaci...ale bolo to davno vravim a nahral mi kod len na otvaranie.

napadla ma situacia. mas to doma na garazi v RD. vypalis baterie a DO je nefunkcne...cize branu neotvoris inak ako manualne. tak je navzdy koniec ?...


Montujem garážovky pár rokov, mám skúsenosť asi s 5 výrobcami a nestretol som sa s prípadom, že by bolo zvlášť tlačidlo na zatváranie.
Ak je na vysielači viac tlačidiel, tak sa nimi ovládajú ďalšie zariadenia (plotová brána, brána vjazdu do spoločnej garáže...)
Dá sa síce zapojiť viackanálový prijímač DO do vstupu trojtlačítka RJ brány (ak ho má), ale jednoduchšie je naprogramovať logiku ovládania na systém hore-stop-dole-stop.

Ak sa vybijú baterky v DO, stačí vymeniť a funguje rovnako.

Tiež som sa nestretol s prípadom, že by RJ vyslala kód na DO. Vždy sa dal buď uložiť do RJ ďalší kód (či už po aktivácii ukladania tlačidlom na RJ, funkčným iným DO, alebo prístupom cez menu) alebo každý nový kód prepísal skôr uložené v RJ a ďalšie DO bolo treba okopírovať (bezdrôtovo, prepojovacou vidličkou, prípadne navolením cez DIP).
06.02.2020 - 13:57:16
00
my mame taku branu, kde druhe tlacitko branu aj zatvara. vracal som sa po 20:00 z bajku a hladal kluc v batohu. prislo auto , otvoril branu a vosiel, za nou zastal a kym som stacil zapnut zips a dat batoh na chrbat, tak zavrel ten zm rd branu zvnutra auta. kym padla brana a ja znova nasiel kluc, uz bol prec a nebolo ani komu nadat.
aj dnes rano vratnik, ked som ho prosil aby mi nahral kod...tak mi povedal, ze lave tlacitko branu otvara a prave zatvara... a tiez sa ma pytal, ci som nemenil baterie. ked klesne napatie na kriticku hodnotu ako dlho dokaze byt este kod ulozeny ? ja to DO nepouzivam denne...mozno raz za dva-tri mesiace.
my mame jednu centralnu branu a ostatne garaze maju klucovy zamok. garazi je tam asi 80. vratnik nehlasil zmenu kodu v RJ.
06.02.2020 - 14:12:16
00
keyboard_arrow_up