Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
scarinko pointa je v tom ze riesit lahky bike na ukor dobrych plastov co ta podrzia kvoli 60-100g nema asi zmysel, teda pokial sa nevytrepes, potom ti uz bude +100g asi jedno... ale ja len nerozumiem preco riesit lahky bike ked ho ovesam vecami, ale hlavne ze nemam nic na sebe? a svoju telesnu vahu +-3kg necitim? sak s ruksakom to je ako tie +-3kg telesnej vahy... ci?...
telesnu vahu mas viac menej rozlozenu - naberas/stracas ju postupne, nie narazovo. batoh mas okamzity narast hmotnosti a len na jednom mieste - ten citim vzdy. ja sa snazim hmotnost toho co beriem so sebou vzdy rozlozit bike/chrbat (pripadne tasky na viac dni) - a popravde zataz na chrbate mi vadi asi najviac. cize radsej co najlahsi bike a nan navesat co najviac cim sa dostanem na hmotnost tazsieho biku no mam chrbat volny a ovela lepsie sa mi ide.
No neviem, či by nebol lepší ruksak ako mať všetko okolo pása... A prečo by mal niekto jazdiť ťažké enduro plášte, keď ich nepotrebuje? Hlavne ako pocíti prínos ľahkých kolies? Síce osobne už hmotnosť plášťov neriešim, mám v tom nejaký ten rok jasno (Ikon 3C EXO). A prečo ľahký bike? No preto, lebo ľahký ovešaný bike bude logický ľahší ako ťažký ovešaný bike (pokiaľ to nie je naozaj expedičný bike), čo sa na tom nedá chápať.
Ja myslim ze ked jeden a ten isty plast je raz o 50g tazsi/lahsi tak ta urcite nepodrzi inac. Proste to ma hrubsiu gumu, tresnem miesto 2mm to ma 2,3mm. Neriesime ze iny agresivnejsi plast ma viac gramov.
nikto nepisal o tazkych enduro plastoch... pokial uz trailovy plast nepokladas za tazky enduro... a popravde, skusme pri dnesnom vybere plastov a roznych sirok definovat tazky enduro plast, 2,4? 2,6? +? a pre niekoho uz 2,3... a plaste si hadam vyberas podla toho co ocakavas a nie podla vahy, o to islo... nikto nepisal o enduro plastoch pre xc urcenie...
Vidim ze logiku mas zdravu, a ano to suhlasim. Ty musis suhlasit s tym ze lahky bike bez veci bude stale lahsi ako lahky bike ovesanymi vecami,.. co sa zas na tomto neda chapat... samozrejme musis mat ruksak, ladvinku.... ale to je samostatna kapitola co si tam zbalis....
scarinko uz sa niekedy stretol ze mal plast -50g oproti udaju od vybrobcu? by som povedal ze presne ako to bolo spomenute +50g...
Ale niektore veci beries proste konstantne. Dusu, lepenie, bombicku atd na akykolvek bajk a teda nemozeto ratat ako zataz navyse ktorú ked nezoberies tak odlahcis bajk. Mozes ale je to risk.
Ja len riesim ze tie vase reci ze ja neriesim 50g tu a tam su trochu pokrytecke kedze to riesite na inych veciach. A ked raz chcem za svoje peniaze dostat vlastnosti a kvalitku deklarovanu vyrobcom tak nebudem prehliadat ze mi niekde pridaju vahu ktoru za drahe peniaze inde zhadzujem. Ale to som tu uz pisal viac krat. Nema to asi vyznam dokial to neriesi niekto iny ako ja.
Rumak, mal som aj ja asi o 10g lahsi ale je to skor rarita. Neviem preco jeden vyrobca moze mat toleranciu 10g a druhy si v pohode vyraba + 50-100g.
Scarinko ale v tom ako zakaznik mas pravdu.. ked nieco platis mas dostat to co je v popise a toleranciach vyrobcu.. suhlas...
daj tam o 50ml mlieka menej a mas to
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vidim ze logiku mas zdravu, a ano to suhlasim. Ty musis suhlasit s tym ze lahky bike bez veci bude stale lahsi ako lahky bike ovesanymi vecami,.. co sa zas na tomto neda chapat... samozrejme musis mat ruksak, ladvinku.... ale to je samostatna kapitola co si tam zbalis....
scarinko uz sa niekedy stretol ze mal plast -50g oproti udaju od vybrobcu? by som povedal ze presne ako to bolo spomenute +50g...
Ja len riesim ze tie vase reci ze ja neriesim 50g tu a tam su trochu pokrytecke kedze to riesite na inych veciach. A ked raz chcem za svoje peniaze dostat vlastnosti a kvalitku deklarovanu vyrobcom tak nebudem prehliadat ze mi niekde pridaju vahu ktoru za drahe peniaze inde zhadzujem. Ale to som tu uz pisal viac krat. Nema to asi vyznam dokial to neriesi niekto iny ako ja.
Rumak, mal som aj ja asi o 10g lahsi ale je to skor rarita. Neviem preco jeden vyrobca moze mat toleranciu 10g a druhy si v pohode vyraba + 50-100g.
daj tam o 50ml mlieka menej a mas to
Zatial to drzi uz asi rok.
graveler romanx
Coooo? Moj je o 5g tazsi.
Kurnik, to snad ani nepredycham
povedal by som, ze 29 x 2,35 (hint: je to napisane na tom plasti
alebo si myslel realnu sirku?