Hmmm, cena dobra. Otazne je co spravi 44mm offset s mojim 70° hlavovym uhlom. Otacanie sa zrychli, riadenie v rychlosti sa stane viac nervozne. Jaiub aky offset mas ty na svojej DT Swiss?
Práve že naopak. Kratší offset vidlice predĺži trail stopy a bajk sa stane stabilnejší vo vyšších rýchlostiach. https://youtu.be/O2V8lXisizI
No neviem, kedysi asi 20 rokov dozadu, som mal horak este s pevnou vidlou, presne ako je na obrazku na pravo. Ked sa mi zlomila, tak som ju vymenil za vidlu ako je na obrazku vlavo a bajk ostal tak nestabilny, ze neslo ani poriadne bez drziacky na rovine jazdit.
No neviem, kedysi asi 20 rokov dozadu, som mal horak este s pevnou vidlou, presne ako je na obrazku na pravo. Ked sa mi zlomila, tak som ju vymenil za vidlu ako je na obrazku vlavo a bajk ostal tak nestabilny, ze neslo ani poriadne bez drziacky na rovine jazdit.
Aj si mal pri výmene presne zistené aký offset a A2C vidlice si mal pôvodne a aký offset a hlavne A2C si namontoval na výmenu? Bez týchto údajov nevieš čo sa vlastne stalo. Osobne by som z tvojho popisu hádala, že si namontoval vidlu s menším rozmerom A2C a totálne si pokazil geo bajku.
Bavila som sa na jedných pretekoch s mechanikom od Focus Racing. A on na otázku prečo majú namontované nove RaR vpredu odpovedal, že to tak testovali a porovnávali s Racing Ray, a väčšine pretekárov viac vyhovuje vpredu nový Racing Ralph. Ono je tak trochu pochopiteľné, že pretekárom XCO vyhovujú skôr rýchle plášte s minimálnym dezénom pretože väčšinou pretekajú na tratiach, ktoré sú dokonale vyčistené, väčšinou tvrdé a ujazdené.
Páči sa mi hlavne tá minimalistická čiapočka na tlakovacom ventile Ten priestor okolo bude tak super zadrbaný od blata vždy... a potom to človek doma vyumýva, tak tam vznikne také malé jazierko na vodu Predtým tam bola taká super krytka, čo to pekne prekryla a okolo ventilu všetko čisté...neviem prečo dizajn takejto veci musí niekomu ruky podávať, že sa radšej nevenuje čisto len návrhu lepšieho chodu SIK-ky a dobré veci nechá tak.
A hovoris len tak aby rec nestala, alebo mas aj osobnu skusenost? Pretoze ja to mam uplne rovnake na dt vidlici a super zadrbany od blata vzdy ten priestor teda nemam. Obcas tam nejake blatko odskoci, ale zeby to bolo horsie ako na akomkolvek inom mieste na biku sa neda povedat. Taktiez jazierko, je pravda ze voda tam zostane, ale kym pridem domov z wapky to uschne (a ze ju mam blizko), alebo to rovno pri utierani biku vysajem handrou a taktiez s tym neni ziadny problem.
Pozri Jaiub. Ťažko sa mi ukazuje nejaká osobná skúsenosť. Ja si všetko zas nefotím. Vidím to a utriem to. A navyše som si tam kúpil malý blatníček. Okrem toho fakt blato obchádzam. Ale tu ak si to vieš priblížiť , tak takto sme vyzerali s kamarátom počas posledného výjazdu. Podotýkam všade sucho a pôda dokonca ešte zamrznutá. Len občas kde zasvietilo slnko vzniklo blato. Kukni na tej FOX vidle blato rovno na vrchnáčiku.... Takže ja netuším čo jazdíš Ty, ale v našich terénoch ak tomu osolíš, tú vidlu pod blatom ani neuvidíš akej je značky. 😎😎
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Práve že naopak. Kratší offset vidlice predĺži trail stopy a bajk sa stane stabilnejší vo vyšších rýchlostiach.
https://youtu.be/O2V8lXisizI
Aj si mal pri výmene presne zistené aký offset a A2C vidlice si mal pôvodne a aký offset a hlavne A2C si namontoval na výmenu? Bez týchto údajov nevieš čo sa vlastne stalo. Osobne by som z tvojho popisu hádala, že si namontoval vidlu s menším rozmerom A2C a totálne si pokazil geo bajku.
Už sme ju tu síce malí ale nie v teste: https://www.mtb-news.de/news/rockshox-sid-ultimate-test/
VITUS MYTHIQUE 29 VRX
Len mi nejak nerežú tie inofarebné vidlice čo sú dnes v móde.
https://www.pinkbike.com/news/field-trip-vitus-mythique-29-vrx-the-modern-trail-bike-defined.html