Terry /Luboš Dupkala/
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 13. 10. 2023 o 21:31
posledný komentár: 11. 9. 2023 o 22:36
posledný komentár: 9. 9. 2021 o 22:09
posledný komentár: 3. 6. 2019 o 12:04
posledný komentár: 27. 5. 2015 o 10:29
Tuším kade to asi pôjde. Myslím, že sa dá ísť z miesta, ktoré vidieť na fotke 4 trasy 56 km zo dňa 28.4.2008 v tomto fóre a toto miesto má väčšiu plochu ako pre vrtuľník. Pretek smeroval cestou dole. Smerom hore idú tri chodníky, z toho jeden turistický smerom na Minčol značený modrou farbou. Ten vpravo ako jediný smeruje ponad Kamennú dolinu k Saračníkom. Nechám sa prekvapiť a počkám si do 19.5. na Yombayzove upresnenie
Myslim že papiere od lesákov by mali byť v pohode, obec taktiež ide len o to aby usporiadateľ mal u seba papiere.... Však na Slovensku je to tak!!!
Ďakujem za info
Trať maratónu po strmom stúpaní spod Strečna / 300 krokov/ nepokračuje ďalej po žltej hore, ale sa spustí k plynovým rúram a ide sa pri ich vnútornej strane po mierne tvrdom povrchu k betónovým platniam. Tu si došiel. Pri nich je 4 oranžovo čiernymi tyčkami označená nejaká rozkopaná plynová časť. Treba ísť vedľa samostatných takýchto tyčiek dolu lúkou. Nie je to zo začiatku ešte vyjazdené ! Na fotke ideš zprava, kde vidno jednu tyčku, takmer vodorovne doľava a stále dolu. Pretneš betónovú cestičku z hory a ideš vpravo k bielemu vodojemu / je na fotke úplne vpravo/. Za ním sa točíš ostro doľava a stúpaš poľnou cestou , ktorú na fotke vidno až k lanodráhe. Je to popísane v texte, ktorý Radko spolu s 46 fotkami dáva na stránku, môžem poslať aj e-mailom na požiadanie.
Celková vzdialenosť do 70 km, priemer 15 km/h, prevýšenie cez 2000 m. :
12 km - Ža a koniec Višňového
18,5. km - okolo Hoblíka a sedlo Javorina
30. km - Vrútky pri ATC Turiec
33,5. km - Sedlo za Hradiskom a otočka
50. km - Sedlo Javorina
67. km - Stráňavy a Žilina
Bolo príjemne teplo. Kde tu sú popadané kamene a porozhadzované drevo, ale dá sa to obísť a prejsť. V Sedle za Hradiskom bola rampa otvorená, ale mal som rešpekt ísť sám ďalej, kvôli lesníkom, tak som to otočil domov.
Podla mna to mozes nabuduce od sedla za Hradiskom kludne skusit dalej. Dvakrat som tam stretol pilcikov a nebol ziadny problem. Raz sme si celkom dobre pokecali, dokonca ma varovali pred medvedmi, co vsak pri tom hluku co robili bolo vcelku vtipne.
Inak, chysta sa niekto v sobotu prejst 30km alebo 56km trasu?
Podla mna to mozes nabuduce od sedla za Hradiskom kludne skusit dalej. Dvakrat som tam stretol pilcikov a nebol ziadny problem. Raz sme si celkom dobre pokecali, dokonca ma varovali pred medvedmi, co vsak pri tom hluku co robili bolo vcelku vtipne.
Inak, chysta sa niekto v sobotu prejst 30km alebo 56km trasu?
Teraz sa priznám, nechcel som otvorene povedať, že mám strach z medveďov, ale toto je úsek, kde určite sú. Aj minulý rok keď sa tadeto šlo na jeseň okolo Martinských holí, tak jednotlivé skupinky bikerov medveďa videli
Chalani a dievčatá z Cyklopozitívu na možný tréning v sobotu zareagujú, ja budem s Lordom Klaymenom v Považskej Bystrici.
Ako som už písal, v sobotu nemôžem a v nedeľu som s rodinou preč.
Môžem iba v týždni do 15.h a potom od 17. hodiny.
A čo Charlie a Lula, chcú si to prejsť ešte raz
Ak by sa predsa len chcel niekto pridat, tak z Martina budem vyrazat okolo 9tej (v Stranavach by som mohol byt okolo 11tej).
jj, jasan plati nedela a zajtra rano nech si nastupeny na namesti
btw: kto chce nech sa prida