chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Zdavim.Potreboval by som poradit.Mal som bike CTM rascal 2.0 2019 s brzdami Shimano Mt400, s ktorymi som bol celkom spokojny a vzdy ma podrzali(vazim 88kg).Bicykel sa ale pri nehode znicil a kupil som ten isty ale dal som predajcovi nahodit brzdy SLX M7000 v predu aj vzadu.Myslel som ze brzdenie bude minimalne o triedu lepsie, ale mam problem ze brzdny ucinok je naopak horsi ako pri MT400.Zadna brzda je v pohode aj koleso bez problemov "zablokuje" ale predna je problem.Ani pri pretlaceni paky az nadoraz nezastavi bike ani v miernejsom kopci a malej rychlosti.Tak isto si vsimam ze predna je strasne hlucna oproti mt400.Tiez pri brzdeni prednou brzdou mi nieco jemne vibruje v pake(neviem ci priamo v pake alebo to ide cez trubku od brzdica).Stretol sa niekdo s tymto problemom alebo viete co by to mohlo byt?.Bike je uplne novy mam na nom cca. 120km takze brzdy by uz mali byt "sadnute".
Vdaka za odpovede.
zamastený kotúč a zle odvzdušnená brzda... najdi si dlhý kopec a dolu kopcom stále brzdi , silno-slabo aby si to poriadne prehrial. mala by sa chytiť, SLX su fajn brzdy
Zdavim.Potreboval by som poradit.Mal som bike CTM rascal 2.0 2019 s brzdami Shimano Mt400, s ktorymi som bol celkom spokojny a vzdy ma podrzali(vazim 88kg).Bicykel sa ale pri nehode znicil a kupil som ten isty ale dal som predajcovi nahodit brzdy SLX M7000 v predu aj vzadu.Myslel som ze brzdenie bude minimalne o triedu lepsie, ale mam problem ze brzdny ucinok je naopak horsi ako pri MT400.Zadna brzda je v pohode aj koleso bez problemov "zablokuje" ale predna je problem.Ani pri pretlaceni paky az nadoraz nezastavi bike ani v miernejsom kopci a malej rychlosti.Tak isto si vsimam ze predna je strasne hlucna oproti mt400.Tiez pri brzdeni prednou brzdou mi nieco jemne vibruje v pake(neviem ci priamo v pake alebo to ide cez trubku od brzdica).Stretol sa niekdo s tymto problemom alebo viete co by to mohlo byt?.Bike je uplne novy mam na nom cca. 120km takze brzdy by uz mali byt "sadnute".
Vdaka za odpovede.
ak nevies odvzdusnit sam, chod za predajcom a trvaj na naprave. Nech to pozru a daju do poriadku. SLX musia brzdit dobre.
Vďaka,zajtra vybehnem na tiahly kopec a skúsim ich teda trochu potrápiť.Pokiaľ ani to nepomôže tak jedine servis,keďže predajca je až v považskej bystrici.
kludne ten kopec zopakuj aj 2x, a potom otvor hore nadržku a tlakuj s pačkou , kludne aj 5min pumpuj, vtlačiš nejake bublinky ak je ešte paká maká a ide ku gripu.
Ano vsetko to co si popisal sedi stym co som sa docital na forach. Tie dvojpiestikove cury boli dobre a dost chvalili kratky chod paky. S Cura 4 to ale bude tazsie lebo to ma 18mm piesty , objem oleja ktory treba premiestnit oproti dvojpiestiku tympadom vacsi a packu nezmenili to znamena ovela vacsie hydraulicke prepakovanie = vacsi chod paky, vacsia modulacia a vacsia sila len z hydrauliky. Dalsia sila z lepsieho rozlozenia piestikov voci dosticke. Cura 4 ma dlhsiu dobu matala a skoro som aj kupil.
Inak skusal som Hayes dominion a4 na cuzdom bajku len tak kusik a take nieco by som si vedel tiez predstavit. Ta paka isla neuveritelne hladko a velmi dobre to davkovalo. Paka isla ale mozno az moc lahko.
Ad Guide RE tam mi chyba ten swingLink pre kratsi chod paky. Ja ServoWave a SwingLink beriem ako velmi dobry vynalez pre brzdy na bicykel a rozhodol som sa ze nechcem brzdy bez toho.
Guide RE ak to chapem dobre je vpodstate prezleceny Code R. Dlhsi chod paky este aj pri zodranych dostickach tuto brzdu umna diskvalifikuje. Na Shimano menim az ked mi cinka rozperka o kotuc
MT5 boli v hladaciku ale diskvalifikovalo ich problematicke umelohmotne telo paky. Preto som pocital uz iba s MT7 kde je cely mechanizmus (okrem rezervoaru) hlinikovy. MT7 inac vela ludi popisuje naozaj ako najsilnejsie brzdy.
Citanie o potrebe casteho servisu ma tiez odradilo.Brzdy niesu nieco o co by som mal chut sa pravidelne starat a triafat 0.15mm medzeru medzi dostickami pri centrovani prasata netuzim.Toto centrovanie ma vytaca aj na Shimano a to tam je mraky priestoru.
Matejos
Dobre ze si spomenul tu MT520, existencia tejto brzdy mi akosi unikla. Nieje to sice to co som povodne hladal ale za 2x40E mozem mat zaujimavy upgrade sakra. Pouziva to rovnake hadice ake mam, rovnake paky, rovnake kotuce, rovnake adpatery, odvzdusnim stym co doteraz...hmm chrobak v hlave
kludne ten kopec zopakuj aj 2x, a potom otvor hore nadržku a tlakuj s pačkou , kludne aj 5min pumpuj, vtlačiš nejake bublinky ak je ešte paká maká a ide ku gripu.
A to môžem robiť aj bez toho montážneho lievyka?či ani nie?
Ja mám nové XT 4 piest, modulácia, sila, dávkovateľnosť, som z nich nadšený. Stačili by mi aj dvoj piest, no keď som sa rozhodoval, Žihadlo 5 radil, vezmi tie 4- piest, na traily využiješ prešiel som na ne z Deore M-615, tie Deore sú super, tvoj opis sedí, sú kusavé, no nedajú sa nejako dávkovať, ale zase si človek zvykne, naučí sa a vie ich silu predvídať. Ja nie som asi ani relevantná vzorka, keď moja váha je v sezóne 67-70 a mimo max 74-75 nakoľko tu čítam, že aký cyklisti tú píšu minimum 90kg priemer 100kg Pár krát som mal požičaný kamarátov HT Ghost, keď som mal vidlu v servise, ten mal nejaký základ na ňom 385 či niečo také, brzdilo to, boli v pohode, no na hrebeni by som sa asi bál a to nie som žiadny macko
Michal, vieš ako to je s tým brzdením, veľa ľudí, nevie brzdiť, tu chalani, sú určite skúsený, nenarážam na nikoho, skôr som názoru, že ľudia držia brzdy zbytočne celý zjazd, prehrievajú sa a keď potrebujú aby ich ich to zastavilo, tak brzda nereaguje a oni v očiach smrť Zažil som to vlani na Magure, Ženská na E-biku aj s Mužom, 5% kopček, schválne som sa v tom úseku pozeral, ja to beriem, ako kamarát trefne povedal, rovina a jej brzdy, doslova kvílili, až som sa bál keď som ju videl a uchodil som z cesty na kraj, kým neprejde, nerobím si srandu a keď som si pomyslel, že idú do úsekov, kde je 13-14% tak som sa prežehnal, nech dorazia v zdraví domov A to ja sa nepovyšujem, tiež, sa mi stane na traily, pozriem dolu hlava ma niekedy nepustí, radšej neriskujem, zvlášť vo veľmi technických úsekoch, čo už sú pre mňa enduro a že sa ich v Malej Fatre a na Martinkách zopár nájde, učím sa stále.
Ja som ho nedrzal v ruke asi sa bude dat pouzit ale to co vela ludi pise je ze pri zatlaceni sa cele telo paky ohyba a posobi velmi lacnym a chatrnym dojmom. Takisto vela ludi tu paku pri pade zlomilo, vraj to nic nevydrzi. Nejake davnejsie verzia mali problem aj so samotnou pakou ktora bola plastova a tiez sa ohybala ale toto Magura uz vynovila a dava tam hlinikovu. Telo vsak ostalo cele plastove aj s uchytom Ludia ale velmi chvalili kombinaciu Magura strmenov a shimano pak, tzv. "Shigura" potom je to vraj super brzda.
Keby som isiel do MT5 tak len strmene + Zee alebo Saint paka.
plastovu paku to malo už 8r dozadu ked som kupil gajbajk na modeli MTS... MT4ky.. to bolo cele take gumoveee,normálne sa aj ta obímka paky celá ohýbala... tuším to sudruhovia doteraz nespravili zlate stare lujzinky z roku pána 2003
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vdaka za odpovede.
Kúp Hope-y ...
Vdaka za odpovede.
ak nevies odvzdusnit sam, chod za predajcom a trvaj na naprave. Nech to pozru a daju do poriadku. SLX musia brzdit dobre.
Ano vsetko to co si popisal sedi stym co som sa docital na forach. Tie dvojpiestikove cury boli dobre a dost chvalili kratky chod paky. S Cura 4 to ale bude tazsie lebo to ma 18mm piesty
Inak skusal som Hayes dominion a4 na cuzdom bajku len tak kusik a take nieco by som si vedel tiez predstavit. Ta paka isla neuveritelne hladko a velmi dobre to davkovalo. Paka isla ale mozno az moc lahko.
Ad Guide RE tam mi chyba ten swingLink pre kratsi chod paky. Ja ServoWave a SwingLink beriem ako velmi dobry vynalez pre brzdy na bicykel a rozhodol som sa ze nechcem brzdy bez toho.
Guide RE ak to chapem dobre je vpodstate prezleceny Code R. Dlhsi chod paky este aj pri zodranych dostickach tuto brzdu umna diskvalifikuje. Na Shimano menim az ked mi cinka rozperka o kotuc
MT5 boli v hladaciku ale diskvalifikovalo ich problematicke umelohmotne telo paky. Preto som pocital uz iba s MT7 kde je cely mechanizmus (okrem rezervoaru) hlinikovy. MT7 inac vela ludi popisuje naozaj ako najsilnejsie brzdy.
Citanie o potrebe casteho servisu ma tiez odradilo.Brzdy niesu nieco o co by som mal chut sa pravidelne starat a triafat 0.15mm medzeru medzi dostickami pri centrovani prasata netuzim.Toto centrovanie ma vytaca aj na Shimano a to tam je mraky priestoru.
Matejos
Dobre ze si spomenul tu MT520, existencia tejto brzdy mi akosi unikla. Nieje to sice to co som povodne hladal ale za 2x40E mozem mat zaujimavy upgrade sakra. Pouziva to rovnake hadice ake mam, rovnake paky, rovnake kotuce, rovnake adpatery, odvzdusnim stym co doteraz...hmm chrobak v hlave
Dublinboy
Na Hope brzdy sa ma zase kazdy bude vypytovat ako to brzdi a este horsie ze kolko stali
A to môžem robiť aj bez toho montážneho lievyka?či ani nie?
Michal, vieš ako to je s tým brzdením, veľa ľudí, nevie brzdiť, tu chalani, sú určite skúsený, nenarážam na nikoho, skôr som názoru, že ľudia držia brzdy zbytočne celý zjazd, prehrievajú sa a keď potrebujú aby ich ich to zastavilo, tak brzda nereaguje a oni v očiach smrť
MT5 boli v hladaciku ale diskvalifikovalo ich problematicke umelohmotne telo paky.
Je fakt také problematické? 🙂
Keby som isiel do MT5 tak len strmene + Zee alebo Saint paka.
MT7
https://www.bike-discount.de/en/buy/magura-mt7-2-finger-aluminium-brake-lever-760795
Housing: Carbotecture®
Handlebar clamp: Aluminium
Lever blade: Aluminium
MT5
https://www.bike-discount.de/en/buy/magura-mt5-disc-brake-495467
Ergonomic, 2-finger, aluminium brake lever
Carbotecture® housing & handlebar clamp
Minimalne z tych obrazkov vidiet ze ta paka je trochu inak zkonstruovana
Boli by fakt blbci v Magura, keby predavali za 150Eur navyse len bite point.