Ak by niekto do budúcnosti riešil podobný problém, tak si odpoviem sám:
áno, samonosná sedačka nad zadným kolesom pasuje na takýto typ bicykla bez problémov
quasimoto jazdilo sa mi zo zaciatku trošku nepohodlnne. jednak som mal veľmi krátky rám ( reach 420 pri 180 cm ) a jednak mám trošku pupek.
Časom sme si ale zvykli a začal som dávať kolená jemne do strany a v pohode. Tento rok už prechádzame na macride alebo shotgun, Bajk som vymenil priioritne kôli synovi ( áno aj sebe ) za novší, lepší,
nakoľko sa to ukotvuje za podložky na krku vidlice,náklon dieťaťa bude závislý od uhlu prednej vidly.
Dá sa použiť v rozmedzí 1,5-2,5 roka samozrejme podľa veľkosti dieťata, syn si to nevedel vynachváliť, dokázali sme denne prejst aj 30 km s prestávkami.
výhody, či nevýhody predných či zadných sedačiek sa dajú nájsť v článkoch, no kedže sme často jazdili aj s kamošom ktorý má rovnako starého syna,skúsim ti spísať + a -
predná sedačka - + dieťa máš stále pod kontrolou
+ dieťa viac vníma jazdu, dokážeš s ním komunikovať, v pdostate prežíva počas jazdy to isté čo ty
+ učí sa, odkukáva jazdu na bicykli
+ v prípade, že ti zaspí počas jazdy ho dokážeš rukou kontrolovať
- ergonomia zatáčania ako aj zaťaženie vidlice je väčšie, pri vytáčaní a manévroch je treba dávať bacha
- ak nemáš teleskopickú sedlovku bude problém dať dieťa do sedačky a zároveň nasadnúť
- v prípade, že máš menší alebo úplne presný rám sa budeš s drobcom na bajku tlačiť, veľa robí
ale hlavový uhol
zadná sedačka + možnosť ukotvenia na drvivú väčšinu bicyklov
+ na dieťa síce nefúka, ale nevidí pred seba
+ teoreticky väčšia ochrana
- je potreba vyberať medzi veľkosťami zadných kolies
- nemáš žiadnu informáciu o dieťati
- nemožnosť ukotvenia na karbónové či celoodpružené rámy
- v prípade, že ti dieťa zaspí, často mu padne hlava do strany a môže nastať problém - osobná kamošova skúsenosť
- zloženie dieťaťa mi príde komplikovanejšie ak si sám
my predbežne ideme do macride, jediné čoho sa bojím je ,že sedlovka je už teraz na doraz a uhol medzi predstavcom a ukotvením teleskopickej sedlovky 170 mm bude tak ostrý, že bude malý padať dozadu. teoreticky by sa to dalo vyriešiť zmenou teleskopky z 170 na 150, čo zas nechcem ja uvidíme možno nakoniec skončíme pri shotgune kde sa dá sedlo nastavovať, tu mám zasa obavu z tej tenuckej hornej ramovej trubky u modrakera
Ako ste pri prednej riesili aby mu nesli muchy do ust, dokazal mat uz aj ako 1,5rocny nejake ochranne okuliare?
Teleskopicku sedlovku nemam, mam 186cm a 19" ram, cize skor na limite uz hmm.
To nastupovanie mi nenapadlo, akoze je malo miesta medzi sedackou a sedlom?
Pri zadnej co si myslel problemom, ked zaspi a ma hlavu na bok? Ze ho nejake konare alebo tak pokriabali?
quasimoto uz na predchadzajucej fotke som ukazal ze ma okuliare. uplne lacne ochranne z decathlonu, ci lidlu.
jednak dieta naucite nosit okuliare a jednak sa po case bude s nich tesit muchy sme zatial fakt ze neriesili, ak nejaku zjedol, nestazoval sa
no 186 a 19 ram je fakt dost na limite, aspon podla mna ale asi zalezi znacka od znacky.
miesta je tak akurat pocas jazdy, no staci ka napr zastanes na semafore, ak nemas sedlovku zosadas zo sedla a ides pred sedlo- tam nastane problem nakolko nebudes mat kam zijst ak mas kratky ram duplom, do strany je tiez blbost dieta bude vysiet do strany.
ak mas sedlovku,iba si ju spustis dole.
no ak ti dieta zaspi v sedacke popruhy mu drzia ramena, nie vsak hlavu, moze nastat situacia ze mu bude hlava pocas spanku vysiet do strany. konare su najmensi problem, mozes mu poskodit chrbticu.
Taktiež sa rozhodujem, či pôjdem do MacRide alebo Shotgun, ale za +/- rovnaku cenu mi pride MacRide ako vhodnejšia voľba. Najväčšia otázka však je, aký full sa mi nakoniec podarí kúpiť
Pošli link keď tak - díky. Ja som sa rozhodol počkať a risknúť, keďže chcem kupovať pre mňa aj pre manželku, a keď to nevyjde s lacnejšou variantou (CTM), tak holt budem musieť priplatiť.
Takže mam doma oboje.shotgun aj macride. Shotgun na širokú spodnú trobku nevojde. Bola.by možnosť kúpiť širšiu zavitovu tyč a širší stredový upínací systém, no drobec si už vybral. Nastavíme ešte pozíciu dopredu/ dozadu a zajtra. Vyrážame. Kus kvalitného výrobku:)
Ako dlho trvalo dodanie MacRide? Bolo to aj preclené? Kúpil si ten širší adaptér? Komunikoval si pred tým s výrobcom? Uvažuješ aj nad detskými riadidlami, alebo to nie je potrebné?
Acid3P
1. Dodanie trvalo 28 hodí z českej republiky
2. preclenie nebolo potrebné
3. kupoval som extra široký adaptér
4. nekomunikoval som s výrobcom, viem používať meter
5. uvidíme či nám riadidlá bude treba, ale zatiaľ nie
takze dnes prvych cca 18 km za nami. usmev od ucha k uchu, domov sa slo s obrovskym placom preco sa ide domov. sedacka je vynikajuca, uz sa tesim na zajtra dnes to bolo len mesto, mezdimesto a spevnene plochy, zajtra pojdeme na cyklochodniky dojalo ma Milankove " tatik pod tatik pod joooj pomaly si "
Dnes ráno 10 km, poobede 15. Mesto, jemný terén, pumptrack a dokonca aj pád ( Miňko sám od seba nastúpil a nepochopitelne odkopol bajk od lavičky, našťastie sa nič nestalo) . Domov sa šlo tak ci tak s plačom, nepomohla ani zmrzlina... za nás neskutočný vyrobok, min 10 rodičov sa pýtalo na značku a 2 si dokonca vyskusalo. Už sa teším keď sa koleno uzdraví a ideme na traily. Premýšľam ešte nad tou integrálkou kellys
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
áno, samonosná sedačka nad zadným kolesom pasuje na takýto typ bicykla bez problémov
Porovnaval si aj jazdu so sedackou vpredu/vzadu?
quasimoto jazdilo sa mi zo zaciatku trošku nepohodlnne. jednak som mal veľmi krátky rám ( reach 420 pri 180 cm ) a jednak mám trošku pupek.
Časom sme si ale zvykli a začal som dávať kolená jemne do strany a v pohode. Tento rok už prechádzame na macride alebo shotgun, Bajk som vymenil priioritne kôli synovi ( áno aj sebe
nakoľko sa to ukotvuje za podložky na krku vidlice,náklon dieťaťa bude závislý od uhlu prednej vidly.
Dá sa použiť v rozmedzí 1,5-2,5 roka samozrejme podľa veľkosti dieťata, syn si to nevedel vynachváliť, dokázali sme denne prejst aj 30 km s prestávkami.
výhody, či nevýhody predných či zadných sedačiek sa dajú nájsť v článkoch, no kedže sme často jazdili aj s kamošom ktorý má rovnako starého syna,skúsim ti spísať + a -
predná sedačka - + dieťa máš stále pod kontrolou
+ dieťa viac vníma jazdu, dokážeš s ním komunikovať, v pdostate prežíva počas jazdy to isté čo ty
+ učí sa, odkukáva jazdu na bicykli
+ v prípade, že ti zaspí počas jazdy ho dokážeš rukou kontrolovať
- ergonomia zatáčania ako aj zaťaženie vidlice je väčšie, pri vytáčaní a manévroch je treba dávať bacha
- ak nemáš teleskopickú sedlovku bude problém dať dieťa do sedačky a zároveň nasadnúť
- v prípade, že máš menší alebo úplne presný rám sa budeš s drobcom na bajku tlačiť, veľa robí
ale hlavový uhol
zadná sedačka + možnosť ukotvenia na drvivú väčšinu bicyklov
+ na dieťa síce nefúka, ale nevidí pred seba
+ teoreticky väčšia ochrana
- je potreba vyberať medzi veľkosťami zadných kolies
- nemáš žiadnu informáciu o dieťati
- nemožnosť ukotvenia na karbónové či celoodpružené rámy
- v prípade, že ti dieťa zaspí, často mu padne hlava do strany a môže nastať problém - osobná kamošova skúsenosť
- zloženie dieťaťa mi príde komplikovanejšie ak si sám
my predbežne ideme do macride, jediné čoho sa bojím je ,že sedlovka je už teraz na doraz a uhol medzi predstavcom a ukotvením teleskopickej sedlovky 170 mm bude tak ostrý, že bude malý padať dozadu. teoreticky by sa to dalo vyriešiť zmenou teleskopky z 170 na 150, čo zas nechcem ja
Ako ste pri prednej riesili aby mu nesli muchy do ust, dokazal mat uz aj ako 1,5rocny nejake ochranne okuliare?
Teleskopicku sedlovku nemam, mam 186cm a 19" ram, cize skor na limite uz hmm.
To nastupovanie mi nenapadlo, akoze je malo miesta medzi sedackou a sedlom?
Pri zadnej co si myslel problemom, ked zaspi a ma hlavu na bok? Ze ho nejake konare alebo tak pokriabali?
jednak dieta naucite nosit okuliare a jednak sa po case bude s nich tesit
no 186 a 19 ram je fakt dost na limite, aspon podla mna ale asi zalezi znacka od znacky.
miesta je tak akurat pocas jazdy, no staci ka napr zastanes na semafore, ak nemas sedlovku zosadas zo sedla a ides pred sedlo- tam nastane problem nakolko nebudes mat kam zijst ak mas kratky ram duplom, do strany je tiez blbost dieta bude vysiet do strany.
ak mas sedlovku,iba si ju spustis dole.
no ak ti dieta zaspi v sedacke popruhy mu drzia ramena, nie vsak hlavu, moze nastat situacia ze mu bude hlava pocas spanku vysiet do strany. konare su najmensi problem, mozes mu poskodit chrbticu.
S tým bajkom to poznám, beriem to co je, zdá sa ze sá to ešte zhoršuje a tak si idem zajtra pre strojovňu
overeny poddodavatel shotgunu. z fotiek su standardne vymazane loga.su tam uz aj spatne feedbacy ze to v pohode pouzili na ebajkoch, .
jedine co sa mi viac paci na macride je 10sec demontaz. na druhej strane sa moze stat ze na enduro rame bude ten uhol macridu priliz ostry
1. Dodanie trvalo 28 hodí z českej republiky
2. preclenie nebolo potrebné
3. kupoval som extra široký adaptér
4. nekomunikoval som s výrobcom, viem používať meter
5. uvidíme či nám riadidlá bude treba, ale zatiaľ nie