mám možnosť kupit tuto jazdenu vidlicu (po reapsii) - ale, dokopy o nej veľa neviem (dačo málo som prečital na nete)
MÁTE s ňou niekto vlastnú konkrétnu skúsenosť ??? a AKÚ ??
oplati sa to kúpit na celodenné "vychádzky" a občasne preteky (tak 6 X do roka)
na Scott Genius

vďaka
14.05.2008 - 15:12:00
00
K Talasu X ... osobne som odporca tohoto systému, nakolko nie je citlivý k malým nerovnostiam. Správa sa ako zamknutá vidla (tvrdá) až po nabehnutí na prekážku sa odomkne a zoberie následujúce prekážky.
Mne na nej vadil ten počiatočný bod odtrhu ktorí bol citelný v rukách ale pri viacerých nerovnostiach sa rozbehne tak ako sa na Talasa patrí.
Táto vidla resp. TerraLogic je stavaná na závodné nasadenie, kde je húpanie nežiadúce. Na spodnej strane pravej nohy nastavuješ bod odtrhu vidly. Pohlad jednej strany ....
Na druhej strane raz nastavíš odtrh ktorí ti bude vyhovovať a o nič iné sa nemusíš starať.
Skús zistiť bližšie informácie o rozsahu opravy resp. repasie a aký bol jeho rozsah? kolko km má najazdené?
výmena komplet gumičiek, guferá, klzné ložiská ..... kto to robil .... skús zistiť podrobnejšie informácie.
14.05.2008 - 15:50:09
00
Roman to popisal presne, jazdim F100X mam ju nastavenu na najvyssiu citlivost otvorenia a je to vynikajuce, teda na hardtaile, ten bicykel ale vacsinu najazdi po spevnenom povrchu. Co sa tyka pruzenia otvara sa to pekne ked dostane hocijaku ranu zospodu.
Pokial ale spurtujes na riaditkach alebo sa opieras o vidlu v zatacke pri brzdeni tak sa nezanori. Zalezi od pouzitia neviem ci by mi vyhovovala v tazsom terene. Ale jak vravim ked sa otvori tak zehli perfektne.
Je ale pravda ze ten terra logic je az moc predpety v tych vidlach a mozno na polovicnom alebo uplnom zavreti je to necitlive-neskusal som.
14.05.2008 - 21:20:31
00
Ešte som zabudol na taký detail.
Ked sa brdzí na hrane na prednom kolese vidla neklesá do zdvihu. Akonáhle sa bude v tejto polohe nachádzať konárik aj 1cm tak vidla pustí a prepadne sa do zdvihu. Toto bol môj najväčší úžas ked sa mi pri brdzení na prednom kolese prepadla o 3cm a bol som veľmi rád že som to ustál.
Takže pre moje potreby nepredvidatelná vidla ... niekomu to nevadí.
14.05.2008 - 22:08:13
00
no mne to nejak nevadilo ale je to pravda toto chce predvidat,maratonka sa mi zanorovala stale tak som asi zvyknuty :), ale ked sa to otvori tak to ide normalne do zdvihu ale zas jak neni dalsi podnet odspoda tak sa stabilizuje a pokial ju nemas moc podhustenu tak to i vytlaci. Az taka nepredvidatelna sa mi nezdala.
14.05.2008 - 23:33:39
00
zatial vdaka ...za rady...
15.05.2008 - 13:25:31
00
keyboard_arrow_up