a este k ergonomii campy, ktoru chvalia napr.: Leony a dem
mal som aj record 10 a aj athenu 11, ale o super ergonomii nemoze byt ani naznak reci,
ako sa radi dolu pri spodnom uchope, alebo pri drzani za paky??? vobec nedociahnem na odradovaciu packu bez zmeny pozicie dlane na pakach. a neverim, ze to niekto dokaze.
shimano aj sram je na tom rovnako dobre s ergonomiou, rovnako dobre sa radi s 2 packami ako aj s 1.
a o kotucoch bude este dlho polemika. zalezi kto co a kde jazdi a co mu vyhovuje, podla toho si vyberie. mozno teda niekomu vyhovuje aj ta campa.
Ja som začínal na Shimane,asi ako väčšina z nás,ktorí začínali jazdiť v 90-tych rokoch.Ale čím ďalej to bolo horšie a horšie,ja nie som žiadny hromotĺk(172/73kg) aj dlane a prsty mám menšie a po každom výjazde ma boleli prsty a zápästia od toho vykrúcania.V dobrej viere som presedlal na Campu,ale tú som vozil len 1 sezónu,presne kvôli tomu čo si napísal ftu2-to blbé radenie smerom dole tými nechutnými kýptikami trčiacimi na boku dualov,tak to bol môj omyl.Potom som si povedal,že vyskúšam Sram radenie a bingo,práve preto že je to úplne jednoduché,lahko dosiahneš na radenie a akejkoľvek polohe uchopu,radiaca páčka je radiaca a brzdová je brzdová a okrem toho tie dualy vyzerajú dizajnovo veľmi dobre sú menšie(nehyzdia tvar toho kokpitu) nič z nich netrčí-už 9 rokov používam Sram a nič sa na tom nezmení.Pochopiť celý systém radenia Sram a zvyknúť si na to mi trvalo 3-4výjazdy,to je len info pre Vuk-a. Ale tak ako písala Kristína,nikoho týmto príspevkom nepresviedčam a nenútim,len som napísal moju osobnú anbázu,čo sa týka všetkých výrobcov.Je pravda,že ten,kto má ruky ako lopaty,asi Sram radenie nezvolí.
Keď sa tu bavíte o ergonómii, tak aj Dura Ace má taký dlhý prázdny chod pák a nemožnosť podradiť o viac ako 1 prevod ako má Ultegra? Mám krátke prsty, brzdové páky na maxime čo sa dajú dať ku baranom (aby som vôbec pri brzdení dočiahol na páky), ale to radenie hore hlavne vpredu je nepríjemné, keď musím vykrútiť celú ľavú ruku. Pomohol by mi prechod na DA? Uvažoval som aj nad elektrikou, ktorá na MTB nehrozí a hoc na cesťáku by sa dala tolerovať, ale zatiaľ ju nechcem (mne sa páči mechanika - či už lanká alebo hydraulika u bŕzd )
Ak máš poslednú Ultegru (R8000), tak je chod rovnaký ako Dura Ace.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a este k ergonomii campy, ktoru chvalia napr.: Leony a dem
mal som aj record 10 a aj athenu 11, ale o super ergonomii nemoze byt ani naznak reci,
ako sa radi dolu pri spodnom uchope, alebo pri drzani za paky??? vobec nedociahnem na odradovaciu packu bez zmeny pozicie dlane na pakach. a neverim, ze to niekto dokaze.
shimano aj sram je na tom rovnako dobre s ergonomiou, rovnako dobre sa radi s 2 packami ako aj s 1.
a o kotucoch bude este dlho polemika. zalezi kto co a kde jazdi a co mu vyhovuje, podla toho si vyberie. mozno teda niekomu vyhovuje aj ta campa.
Ja som začínal na Shimane,asi ako väčšina z nás,ktorí začínali jazdiť v 90-tych rokoch.Ale čím ďalej to bolo horšie a horšie,ja nie som žiadny hromotĺk(172/73kg) aj dlane a prsty mám menšie a po každom výjazde ma boleli prsty a zápästia od toho vykrúcania.V dobrej viere som presedlal na Campu,ale tú som vozil len 1 sezónu,presne kvôli tomu čo si napísal ftu2-to blbé radenie smerom dole tými nechutnými kýptikami trčiacimi na boku dualov,tak to bol môj omyl.Potom som si povedal,že vyskúšam Sram radenie a bingo,práve preto že je to úplne jednoduché,lahko dosiahneš na radenie a akejkoľvek polohe uchopu,radiaca páčka je radiaca a brzdová je brzdová a okrem toho tie dualy vyzerajú dizajnovo veľmi dobre sú menšie(nehyzdia tvar toho kokpitu) nič z nich netrčí-už 9 rokov používam Sram a nič sa na tom nezmení.Pochopiť celý systém radenia Sram a zvyknúť si na to mi trvalo 3-4výjazdy,to je len info pre Vuk-a.
Ak máš poslednú Ultegru (R8000), tak je chod rovnaký ako Dura Ace.
Zvysok si mozete domysliet
https://www.bike-forum.cz/foto/detail/63629-trek-madone-slr-7-disc-etap-2020
https://i.imgur.com/pNsYN1h.jpg
Sarto Lampo, krásny taliansky stroj, niečo ako Cipollini
https://aws1.discourse-cdn.com/trainerroad/original/3X/b/d/bdaa69e4b2e55422ff0318a67b06c239651538bc.jpeg
https://aws1.discourse-cdn.com/trainerroad/original/3X/2/1/214fa1345b22b8fbbdf7c72fa07f557ef7e12e61.jpeg
Prave ta zadna stavba pod sedlom sami zda dost "anti"aerodynamicka... takze aj tam moze byt pricina toho co pises...