Zatial som si vyhrabal, ze tato vidlica ma dobru povest - cena/vykon, aj odozvy na Slovensku i v Cesku. Nenachadzam rozdiel v RLD, LOD a LOC. To je prva otazka, druha otazka je na tuning - co dobreho prida, robi to niekto v Kosiciach?
PS Potrebujem to uz len na dojazd , viem ze su urcite aj lepsie, ale viac investovat nechcem.
Idem ju prerabat na olej...ano viem ze na mazanie mi staci ten motorovy ale okrem toho tam nic nemam davat? do tej komory kde je pruzinka( kde sa upravuje zdvih)? tam je vazelina...nemam tam dat ten tlmiaci olej namiesto vazeliny? prepac ze sa tak blbo pytam ale aom jednoducho laik...Nevyznam sa este v tom
Vazelina je tam tiez len na mazanie. takze namiesto vazeliny tam das motorovy olej (okolo 40wt). Treba este spodny srobik obmotat trosku teflonovou paskou aby ti stade ten olej nevytekal. Inak netreba nic. Do samotnej vzduchovej komory (nad piestik) sa dava nejaky husty olej (napr. prevodovkovy), ale to sa dava nezavisle od toho, ci to mas prerobene z vazeliny na olej alebo nie.
Zdravím Všetkých.
Chystám sa kúpiť nejakú vidlu na XC a pokukujem po tejto- SUNTOUR E*****N-RL-R lite 100 mm.
Viete mi niekto k nej niečo povedať. Má s ňou niekto nejaké skúsenosti? Viem ju kúpiť za 150 Eur tak chcem vedieť či za niečo stojí.
Za názory a skúsenosti budem vďačný.
Ja ju jazdim uz asi 4. sezonu a som spokojny. Je prerobena na olejove mazanie. Oproti Rock Shox Dart 3, co som mal povodne na bajku sa to neda ani porovnat. Za 150 Eur dobra kupa, kludne ju kup.
po nejakom roku opäť oživím tému, pred par dnami som si chcel prestaviť odskok a ani za nič nemôžem pohnúť s tým červeným kolečkom ani do jednej strany.. vidlicu som rozobral vrámci výmeny oleja v spodných nohách, tlmiacu patronu som nerozoberal. pri rozobratej vidlici sa to da otáčať ale iba s celou piestnicou cize vlastne sa to netoci. lock funguje ako má. vidlica je e*****n x1. neviete niekto poradiť ako to rozhýbať?
Mozno sa valcova planzeta nejak otocila nad aretacnu gulicku a zaseklo sa to.
Vytiahni patronu - netreba ju rozoberat, zhod planzenu (to cierne s dierkou, na opacnej strane je rozrezana a da sa preto vybrat). Pozor na gulicku, aby neutiekla - malo by sa to potom tocit volne. Na obrazku uz gulicka chyba.
Základný problém je, ak sa nastavovací prvok vytočí do krajnej polohy a ešte aj kúsok za roh. Vždy po dosiahnutí dorazu treba vrátiť štelovátko aspon 1/4 otáčky nazad. potom sa nemá čo zaseknúť.
Zdravim, ozivim zase tuto temu moja vidla suntour e*****n 2011rld TT uz dlhsie chodila do zdvihu len cca tak 1 cm, preto som sa rozhdol ju rozobrat a pozriet co sa deje. Rozobral som ju, vycistil ale problem bol stale, tak som rozobral aj tlmiacu patronu, pretoze ta sa zabarala akoby iba o kustik. Len akosi som v rychlosti olej vylial medzi ostatne oleje z nohy a tak neviem mnozstvo ake bolo, a ani neviem aky olej tam teraz dat :/
Snazil som sa na fore najst konkretne typi, ale akosi som nasiel iba co do noh, a pod piest a aj to sa lisilo
ak by ste ma nevedli na nieco odkazat, pripadne poradit, bol by som velmi vdacny!
Palo TT Dakujem pekne presne vsetko ostatne som uz mal rozobrane aj davnejsie a tam tie oleje zhruba viem a aj sa castejsie rozobera co a ako. Hlavne ta patrona ma trapi. je to 2011 e*****n nevies ani odhadom kolko cca ml by tam mohlo ist? a to je nejaky tlmicovy olej do vidli 5W? vies dat nejaky prriklad prosim ta?
Zdravim, je to este starsi typ zda sa, rok 2011 (vid. ilustracny obr). Inak ja som ju z nohy ani nevyberal len som povolil ten uzaver oznaceny cervenou sipkou, vilial olej a zatvoril. Cize zvrchu ani neotvaral. Musim ju teraz otvorit celu? alebo len zospodu nalejem 85ml oleja a zatvorim. Ak by som musel otvarat aj z vrchu pouzivate klasicku golu 27? vydrzi to ten hlinnik?
Inak olej mozem pouzit napr. REPSOL MOTO FORKOIL 5W? alebo treba specialny do vidlic bicykla?
Dakujem vam za rady, dufam ze to uz cim skor dam dokopy a budem moct jazdit a neotravovat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chystám sa kúpiť nejakú vidlu na XC a pokukujem po tejto- SUNTOUR E*****N-RL-R lite 100 mm.
Viete mi niekto k nej niečo povedať. Má s ňou niekto nejaké skúsenosti? Viem ju kúpiť za 150 Eur tak chcem vedieť či za niečo stojí.
Za názory a skúsenosti budem vďačný.
Vytiahni patronu - netreba ju rozoberat, zhod planzenu (to cierne s dierkou, na opacnej strane je rozrezana a da sa preto vybrat). Pozor na gulicku, aby neutiekla - malo by sa to potom tocit volne. Na obrazku uz gulicka chyba.
Snazil som sa na fore najst konkretne typi, ale akosi som nasiel iba co do noh, a pod piest a aj to sa lisilo
ak by ste ma nevedli na nieco odkazat, pripadne poradit, bol by som velmi vdacny!
https://www.bike-forum.cz/forum/e*****n-2010-vymena-oleje-v-patrone.html#comment3718804
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/oleje-pre-vidlice/motorex-fork-oil-1000-ml.html
-12% Motorex Fork olej pre vidlice a tlmiče, 1 l
17,59 € -12%
MOC 21,99 €Inak olej mozem pouzit napr. REPSOL MOTO FORKOIL 5W? alebo treba specialny do vidlic bicykla?
Dakujem vam za rady, dufam ze to uz cim skor dam dokopy a budem moct jazdit a neotravovat