Zatial som si vyhrabal, ze tato vidlica ma dobru povest - cena/vykon, aj odozvy na Slovensku i v Cesku. Nenachadzam rozdiel v RLD, LOD a LOC. To je prva otazka, druha otazka je na tuning - co dobreho prida, robi to niekto v Kosiciach?
PS Potrebujem to uz len na dojazd , viem ze su urcite aj lepsie, ale viac investovat nechcem.
Ked uz rozoberat, tak urcite nahradit vazelinu olejom, okrem oleja potrebujes len teflonovu pasku (kupis u vodarov) na sroby, aby tadial neunikal olej. Pokial s vidlou nemas ziadny problem, tak ani nie je dovod rozoberat patrony.
Ja som tlmiacu patronu nikdy nerozoberal (ma cca. 10000km), aj ked to urcite nic zlozite nebude. Treba dat najma pozor, kolko oleja tam je.
Z TAD patrony sa da po odsrobovani autoventilku vypustit stary olej (je ho tam len kvapka na mazanie) a naliat novy. Rozobrat ju ma zmysel len vtedy, ak to chces upravovat - dat vacsie znizovanie, da sa dat takmer az na doraz.
ak budes rozoberat olejovu patronu tak pozor na 2 veci:
- daj si spodnu tycku do "neutralnej polohy" tz zatlac ju uplne dovnutra a nechaj nech sa same vytlaci, zaznac fixkou alebo paskou alebo niecim ze nakolko je vysunuta, pri skladani pred nasrobovanim krytu daj tuto tycku do rovnakej polohy
- presne si odmeraj kolko oleja stadial vylejes, rovnake mnozstvo potom nalej spat (ja som si to neodmeral no a potom to bolo nekonecne skusanie a stale nie som si isty ci tam mam optimalne mnozstvo toho oleja)
samozrejme som studoval rozne servisne manualy a aj som nejake informacie nasiel, bohuzial kazdy udava nejake ine hodnoty... a dalsia vec je ze sa ti aj tak nikdy nepodari vyliat z tej patrony 100% oleja (teda mozno ak by si odsroboval vrch, ale ja som vzdy to rozoberal odspodu), v tych nejakych vnutornych utrobach vzdy zostane nejake mnozstvo. takze zicher je vzdy si odmerat kolko vylejes a tolko isto treba naliat spat.
ja som tam presne skusal davat tych 85ml ale nebolo to spravne mnozstvo (uz si nepamatam ci to bolo malo alebo vela), mam e*****na rocnik 2010 ak sa nemylim
Kedy podľa vás treba vymeniť guferá na e*****ne? Svoju mám už 4 roky, nabehané ma odhadom 5 000km. Nerád by som si zodral vnútorné nohy, no nejaký vakel na nej zatiaľ nepozorujem.
Zdar prerabal som vidlicu na olejové mazanie ale axona po zložení nešla vidlica ručne do celého zdvihu no po nafúkani ano znamena to aj tak že je tam veľa oleja dával som 15w 20ml do každej nohy ?
Dúfam že to bude v pohode ako sa mazaci olej dostane do tlmiacej patrony ktorá je uzavretá ? Ako sa dá ten olej z patrony odpustit je potreba ju otvoriť či sa to dá nejako inak napr cez odskok diky
do tlmiacej patrony by sa olej nemal dostat, kedze je uzavreta, tak ako pises... aj ked e*****ny prerobene na olejove mazanie trpely tym, ze sa cez gufero postupne po trosickach ten olej predsa len dostaval a po case uz nesli do plneho zdvihu... u axonov neviem ako to je, ale ak je konstrukcia tlmiacej patrony podobna ako u e*****nov tak moze po case nastat rovnaky problem. olej z tlmiacej patrony sa u e*****nov da odpustit cez regulaciu odskoku.
Zdar prerabal som vidlicu na olejové mazanie ale axona po zložení nešla vidlica ručne do celého zdvihu no po nafúkani ano znamena to aj tak že je tam veľa oleja dával som 15w 20ml do každej nohy ?
Nie, ak by bolo vela oleja v tlmiacej patrone, do uplneho zdvihu by nesla nikdy, fyzika nepusti.
Ak po nafukani funguje plny zdvih, nic neries. Okrem toho ten olej sa moze dostat do tlmiacej patrony len postupne pri pouzivani a nie hned po zlozeni.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som tlmiacu patronu nikdy nerozoberal (ma cca. 10000km), aj ked to urcite nic zlozite nebude. Treba dat najma pozor, kolko oleja tam je.
Z TAD patrony sa da po odsrobovani autoventilku vypustit stary olej (je ho tam len kvapka na mazanie) a naliat novy. Rozobrat ju ma zmysel len vtedy, ak to chces upravovat - dat vacsie znizovanie, da sa dat takmer az na doraz.
- daj si spodnu tycku do "neutralnej polohy" tz zatlac ju uplne dovnutra a nechaj nech sa same vytlaci, zaznac fixkou alebo paskou alebo niecim ze nakolko je vysunuta, pri skladani pred nasrobovanim krytu daj tuto tycku do rovnakej polohy
- presne si odmeraj kolko oleja stadial vylejes, rovnake mnozstvo potom nalej spat (ja som si to neodmeral no a potom to bolo nekonecne skusanie a stale nie som si isty ci tam mam optimalne mnozstvo toho oleja)
Je to mozne, najjednoduchsie je pri vytiahnutej pattone vykrutit skrutku odskoku a vypustit resp. doliat olej
Nie, ak by bolo vela oleja v tlmiacej patrone, do uplneho zdvihu by nesla nikdy, fyzika nepusti.
Ak po nafukani funguje plny zdvih, nic neries. Okrem toho ten olej sa moze dostat do tlmiacej patrony len postupne pri pouzivani a nie hned po zlozeni.