Na svojom e-bajku Haibike s-duro lt 4 r.19 mám reťaz KMC e10S. Po najazdení 1250 km, som ju zmeral šublerou a ajhľa výsledok 133 mm. To znamená že zrelá na výmenu (pri 132,7-8 mm) bola už po cca 800 km. Vážim síce s výstrojou okolo 110 kg, no reťaz bola vždy po 50 až 80 km vyčistená v práčke a premazaná kvalitným mazivom od shimana. Bola jazdená len v suchu a kopcovitý terén cca tretina. Radil som vždy s maximálnou pozornosťou na čo najdlhšiu životnosť reťaze.Vzhľadom na to že uvedená reťaz stojí cca 40-45 eur, sa mi zdá jej životnosť neúmerne malá. Aké máte vy skúsenosti ? Neoplatí sa použiť radšej lacnejšie reťaze aj keď nie určené na e-bajky ? Možno že životnosť pri tretinovej cene nebude o moc nižšia ?
:) ja mam 2019 eone sixty 800, aaa 40km dokopy kolko si najazdil, boli nejake problemy?
Vcera som akurat pozeral squirt lube a vsimol som si tu ebike verziu. Ma vyssiu cenu a ktovie mozno bude lepsia
Rozdiel v cene sú 2,- Eurá, E verzia by mala (podľa výrobcu) mať modifikované zloženie pre ešte väčšiu redukciu trenia, nakoľko pri ebajkoch je tá záťaž na reťaz podstatne vyššia... Ale ešte som netestoval...
E znamená e-ovce. E reťaz možno zmysel má, ale zákonite musí byť ťažšia alebo v nejakom parametre horšia, ako reťaz pre bežné bajky. Ináč by ju kupovali chrti na bežné bajky a žiadna e-reťaz by to nebola. Pri mazive to je nezmysel. Mazanie funguje rovnako, ako pri bežných bajkoch. Chrt si ju nekúpi, lebo lebo je to e-masť. A majiteľ drahého e-bajku si priplatí, lebo je to špeciálna e-masť. Špeciálne mazivo na e-reťaze nedáva žiadny zmysel. Ak by bola lepšia, predávala by sa aj vo verzii pre obyčajné bajky. Len ako by ju rozlíšili, keď pri mazive nehrá hmotnosť žiadnu rolu? Obyčajný E-biznis.
Joe70 E-reťaz samozrejme ťažšia je, pretože je konštruovaná na väčšie ťahy (aj keď paradoxne, nejako viac nevydrží... Ale to je hlavne o tom, ako príslušný pacient radí...)... Tým pádom si ju chrti samozrejme kupovať nebudú... A čo sa týka Squirtu, tak ten sa vo verzii pre klasické bajky predáva už dávno, s tým vlastne začali... E verzia prišla až minulý rok... Off course je to reklamný ťah, ale zas o nejakom hroznom "priplácaní" majiteľmi drahých ebajkov (keďže ten rozdiel sú smiešne 2,- Eurá a niekde je dokonca lacnejšia ako klasik Squirt) nemôže byť reč...
Nazgul: prave, ze pred par dnami ju Jezus kupil, o 2e lacnejsiu ako klasiku. Ja mam inak tiez podozrenie, ze s squitom retaz dlhsie drzi, ale zatial nemam dost skusenosti. Na druhu stranu, v prepocte na vydrz a cenu stoji asi 6x viac ako osvedceny shimano ptfe (tiez markering). Ale ak by naozaj sposoboval dlhsiu vydrz, tak aj vzhladom na to, ze fakt nespini retaz , to celkom stoji za to. Aj ked ja mazem pomerne casto, aj jazdim casto, nie su to nejake brutalne polozky. Akurat teda vo velkom chlade a mraze tusim moc nefunguje.
Bajk je doma, reťaz slape a kolečko bolo pozute ,ako keby som ho nabrusil na bruske.menia ich ako na bežiacom páse,co je trošku sklamanie. Tých 12€ za materiál najviac nieje nejaká položka, skôr že tym musím do budúcna rátať,resp. Viac sa zaujímať ako radim a či priliz nenamaham reťaz. Nič učíme sa celý život a zas som o niečo múdrejší. Možno aj pre to má Bosch v 4 generácií veľké kolečko
lto Tak ja klasický Squirt používam už druhý rok, hlavne preto, lebo nie som práve typ, ktorý by bol ochotný často čistiť a mazať reťaz, to ju radšej vymením... Ale s ním mám perfektné skúsenosti, raz za 2 týždne stačí prebehnúť handrou a raz za mesiac v ňom reťaz vykúpať, a máš vystarané... Všimol som si, že na niektorých shopoch je E-čko dokonca lacnejšie ako klasika, ja mám od dodávateľa nakázanú cenu o 2,- Eurá vyššie, ako klasik... Ale - max spokojnosť, nakoľko v chlade a mraze jednoducho nejazdím... valecek Bosch 4. gen má klasický prevodník kvôli tomu, že zrušili planétku, ktorá vytvárala nemalý odpor a výrazne skracovala dojazd oproti iným motorizáciám...
Tak vieš, ono záleží aj na výrobcovi toho prevodníka... Miranda (dvorný zásobovateľ Boschu) je blatko... "originál" od Magury ako tak, Trickstuff už stojí za to, a najlepši je Sram (áno, aj ten to robí)...
no začne to e-masťou, potom e-reťazou a nakoniec si človek kúpi aj e-bike ja jazdím na e-gume (Eddy Current) a už špekulujem nad e-bikom, ale to by som asi viac servisoval ako jazdil
Posledná veta k spamu a už sa vrátime k reťazam. Ja som za 1000 km do bajku nesahol, len jazdil,na jar nahodil lepšie plášte ( maxxis) a brzdy ice Tech.myslim že prevodník sa dá znícit aj na klasickom bajku.
To nie je spam... No, takže... Dal si dve, úplne rozdielne veci... Prvá je (prvý link) prvý Sramácky pokus o Bosch CX prevodník... Nie, a určite nie... To, ako má vyzerať Sramácky Bosch prevodník je toto (foto)... No a druhá je diametrálne odlišná vec, a to je prevodník spolu s full chain guardom... To môžem odporučiť, pokiaľ máš 10sp. kazetu a jazdíš ťažké terény... Pokiaľ máš viac, už bude šúchať o ringy, nie je to totiž vec, ktorá by bola určená na vyšší rozsah prevodov...
no začne to e-masťou, potom e-reťazou a nakoniec si človek kúpi aj e-bike ja jazdím na e-gume (Eddy Current) a už špekulujem nad e-bikom, ale to by som asi viac servisoval ako jazdil
A čo chceš servisovať na bezúdržbových motorobaterkových komponentoch? Skús lepší hejt... Niečo o invalidoch, lenivcoch, alebo podobne, to je viac v kurze...
Po takej 120 km hrebeňovej túre, kedy po 80 km sa ti vybije baterka, alebo dostaneš defekt a niečo ti chýba na opravu, tak asi servisovať seba ))
Na ebiku sa za optimálnych podmienok dokážeš unaviť rovnako, akurát pri tom najazdíš 3-5x toľko. Pri "neoptimálnych" to môže byť ďaleko viac.
celkom sranda,ako sa dá v téme o reťazi na e-bike prejsť k servisovaniu seba na 120 km hrebeňovej túre,kde sa vybije baterka-k veci,používam mazivo Squirt lube dlhodobo,tú flaštičku 120 ml neviem minúť,skutočne stačí len občas po jednej kvapke na každý valček reťaze,výdrž vyzerá byť silne nadpriemerná oproti iným mazivám-a ako bonus je čistota celého pohonu,nemám ani najmenší dôvod skúšať niečo iné-ale ak sa dostanem k tej verzii na e-biky,určite vyskúšam
riešime s kolegom Marcoom reťazovú dilemu pre pohon Shimano 12s. Sram podľa všetkého nie sú 100% kompatibilné, aj bike24.com po vyfiltrovaní 12s kompatibilných so Shimanom ukáže len Shimano a KMC reťaze.
aké sú vaše skúsenosti - typ reťaze/výdrž?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vcera som akurat pozeral squirt lube a vsimol som si tu ebike verziu. Ma vyssiu cenu a ktovie mozno bude lepsia
Rozdiel v cene sú 2,- Eurá, E verzia by mala (podľa výrobcu) mať modifikované zloženie pre ešte väčšiu redukciu trenia, nakoľko pri ebajkoch je tá záťaž na reťaz podstatne vyššia... Ale ešte som netestoval...
valecek Bosch 4. gen má klasický prevodník kvôli tomu, že zrušili planétku, ktorá vytvárala nemalý odpor a výrazne skracovala dojazd oproti iným motorizáciám...
co myslis? dobry napad?
https://www.youtube.com/watch?v=US2BNvUhpSE
A čo chceš servisovať na bezúdržbových motorobaterkových komponentoch? Skús lepší hejt... Niečo o invalidoch, lenivcoch, alebo podobne, to je viac v kurze...
Na ebiku sa za optimálnych podmienok dokážeš unaviť rovnako, akurát pri tom najazdíš 3-5x toľko. Pri "neoptimálnych" to môže byť ďaleko viac.
aké sú vaše skúsenosti - typ reťaze/výdrž?
vymenil som za taku istu
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/10-11-12-prevodov/shimano-retaz-m8100-12-kolo-126-cl--rychlospojka.html
savings Shimano Deore XT CN-M8100 reťaz, 12-rýchl., 126 článkov + rýchlospojka
33,99 € savings
MOC 57,99 €