V posledne dobe sa mi pri jazde po hladkom asvalte na tazky prevod (ked sa bicykel rozkmita od pneumatik) ozyva z oblasti pily take zunenie. Prv som si myslel ze mam uz vytahanu retaz a ta nesedi celym obvodom poriadne na pile a preto sa rozkmita ale ukazalo sa ze je to zrejme smykac (ked som sa ho dotkol bzunenie prestalo). Kdesi som cital ze to robi vola v capoch smykaca (neviem, pretoze bicykel mam len tristvrte roka).
Neriesil ste niekto nieco podobne?
Vdaka
Sanc0
posledný komentár: 10. 8. 2012 o 10:06
skoro si trafil, robia to TOPSWING presmyky, ja som ho dal "vypodlozkovat" este v predajni, skor ako som kupil bajk... je to podstatne lepsie, aj ked zvuky pokracuju stale...
ale mne to nerobi "bzunenie", mne to proste "hrkoce"
Nedaju sa nejakym sposobom (pruzina, guma) tie capy pritlacit, aby sa nemohli volne pohybovat a rezonovat?
Nedaju sa nejakym sposobom (pruzina, guma) tie capy pritlacit, aby sa nemohli volne pohybovat a rezonovat?
ved som ti odpovedal, ze daju, je to taka kovova podlozka v tvare "C", ktora sa naklikne na osku do tej mikromedzierky, neovplyvnuje to chod presmyku a vyrazne zabrani hrkaniu...
Takej podlozke v tvare C, co sa naklikne na osku sa obcas nadava ze "segerka"
No jo no, budem daco spekulovat a uvidim ci sa daco podari. Dakujem vsetkym za vase reakcie.
3 krát musel lepiť nééé
A lepil som to uz fakt asi 3x
Viem presne na co myslis, tiez som uz nan pozeral. Skusim nieco vopchat pod neho ze ho napruzim a uvidim ci to neprestane. Dik za tip.
EDIT: Tak ta umela hmota to nerobi. Vypodlozil som ju z kazdej strany a ziadna zmena. Jednoznacne je vola v capoch. Kyval som zo smykacom a ma uz nejake desatinky loker.
Celkovo topswing konstrukciu nemusim je to pomerne rozhegatelne a hlavne sa to ovela horsie cisti ako downswing, bohuzial konstrukcia ramu v mnohych pripadoch nedovoluje dat ine.