pochybil som a tak sa chcem spýtať či existuje nejaka redukcia z horneho vedenia lanka na ráme na ovládanie spodným ťahom prešmykovača . Jedna sa o prešmykovač SRAM X.9.
Nejaká kladka čo sa pripevní pod prešmykovač alebo niečo podobné.
diky
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
Toto som vygooglil o Sram presmyku : Nový prešmyk X.Generation vyniká jedinečným dizajnom a univerzálnosťou použitia. Je vhodný pre horný aj dolný ťah vedenia lanka,
Vedenie lanka na rame mampo hornej ramovej trubke zhora popri sedlovej trubke nadol k presmyku.
Presmyk je ale tak urobeny, ze ho v normalnej polohe tlaci pruzina na najmensie koliesko, cize najblizsie k ramu a tu kladku (to kde sa upevni lanko) tlaci uplne nahor, cize pri radeni na vyssie ju musim dostat lankom nizsie, co sa v mojom pripade vobec neda.
..inak na pokusy so zmenou smeru lanka pod stredom by som použil zakončenie bowdenu, čo sa používa na V-čkach brzdách... je to rúrka ohnutá o 90°, ktorá má vo vnútri teflónovú hadičku... myslím, že by sa dala ohnúť aj o 180° a tým by si poriešil zmenu ťahu...
..inak na pokusy so zmenou smeru lanka pod stredom by som použil zakončenie bowdenu, čo sa používa na V-čkach brzdách... je to rúrka ohnutá o 90°, ktorá má vo vnútri teflónovú hadičku... myslím, že by sa dala ohnúť aj o 180° a tým by si poriešil zmenu ťahu...
uz som podaval inzeraty, ale neviem ci sa niekto ozve, a to s tou rurkou je celkom dobry napad
prešmyk je len na spodný ťah zatial čo ja mám rám s horným vedením lanka (horný ťah), tož moj problem
planujem ale vymenu ramu, no zatial som chcel dat terajsi ram nalakovat, cim by este co to vydrzal
viem ze to tu nepatri ... nekupi niekto presmyk sram x.9 ?
spodný, (na pohyb od rámu treba za kladku zaťahať zospodu, zhora sa nedá ani keby som chcel)
pochybil som a tak sa chcem spýtať či existuje nejaka redukcia z horneho ťahu lanka na spodný ťah. Jedna sa o prešmykovač SRAM X.9.
Nejaká kladka čo sa pripevní pod prešmykovač alebo niečo podobné.
diky
už viem v čom som pochybil ... tu som myslel na rám a nie prešmyk, idem to opraviť
http://www.sjscycles.co.uk/images/produ ... mech_l.jpg
Aaaaaa, takže ono to predsa len existuje,
presne takto som si to predstavoval že by to malo vyzerať.
Neviete niekto či sa to dá zohnať i na Slovensku popripadne v susedných Čechách ?