Ked ja som zvyknuty kupovat nepotravinovy tovar v klude doma z eshopov a potraviny okrem ryze, len slovenske a presne specificke. Zlate kura hyza, emental havran, slovenske bravcove na gulas, slovensku sunku, "domacu" klobasu, slovenske ovcie a zeleninu, slovenske vino, bazanta a kozla zo sarisa, arasidove chrumky, mila keks, hrudkovy tvaroh babicka modry, biele smotanove jogutry z lasky k tradicii, slovenska muku za 0,33€. vanilkovy cukor s burbon, klatovsky olej, rajo maslo a smotanu, bryndza nika, treska ryba zilina, ovci jogurt zo salasa, povazsky cukor. slovenske listkove a strudlove cest, vajicka z farby pri PB ak nahodou nezozeniem domace, mineralka miticka ticha a mineralka nesytena drobcek, kecup sinco...
Ked mate v meste vedla seba malicky lidl a vedla potraviny s 5 nasobne vacsou rozlohou a s 2 nasobne zvysenym stropom, kde a uz da vyhybat ludom pri regaloch a nieje tam tak vydychany vzduch a maju viac priestoru na rozmanity tovar...
Vojdem do lidla, vydychany vzduch, tesno a vsetko strakate obaly zo zahranicnym napisom. Citim sa ako ba som bol na dovolenke v nemecku. a ak je to po slovensky je tam napisane vyrobene v nemecku alebo polsku.
Je lepsie ked dam zarobit hyze, tami, milsy, figaru, sedite, senickej syrarni, presovskej mineralke, hurbanovu velkemu sarisu.
ako chrapunskemu nemcovi, co skupuje nase chutne vyrobky pre mlsnych nemcov a nam plni regale odpadom, a potom sa z nas smeju aj anglicania.
Nebolo v celej europe vajec prazdne regale, lebo sa vyskytla nejaka choroba (mozno len falosna lobby - uprava trhu), ale od zamestnanca jednej farmy viem, ze 5-6 kaminov denne plnych vajec odchadzalo k pupkatym mlsnym rakusakom a u nas prezdne regale, lebo sme podla bruselu druhoradi a len montovna.