Ahojte, schwartzi, aky bicyklik si nakoniec vybral?
Momentalne vyberam nieco podobne a rozmyslam, ci odpruzena vidlica ano/nie, ked len asfalt a polna cesta. Ci kotucove brzdy, ked s tymi lacnejsimi su len problemy s neustalym nastavovanim (osobna skusenost). Kvoli jednoduchosti a bezproblemovosti dokonca pozeram 1x8, s tym ale na biely kriz asi nevylezieme.
Zatial som nasiel nieco taketo https://www.kaktusbike.sk/trekingove-krosove-fitnes-bicykle/specialized-sirrus-wmn-v+54203/ kludne priplatim, len nech je to odolne a jednoduche a nikde to neklepe a neskripe.
Alebo som uz mimo a odpruzena vidlica a kotucove brzdy su dnes must?
25.07.2020 - 13:45:58
00
pre manzelku/priatelku? ak hej tak par rad
- ak je ti jej nazor vhodny a nieje u vas "vlada tvrdou rukou manzela", tak vyber nebude najskorej taky rychly ze tuna tento bike som ti vybral - musi sa to pacit a aj byt pohodlne
- mate premyslene aky typ biku? Napr. nebude vadit vysoko polozena ramova trubka? Ma to byt na styl cestak/horsky/trekking/mestsky/gravel..., i.e. aka je preferovana geometria biku a teda styl posedu
- neviem s akymi lacnymi kotucovkami mas skusenosti (pravdepodobne mechanicke?), ale uz zakladne hydraulicke shimana/tektro su "v pohode" a iste ich netreba neustale nastavovat (ak nieje krivy kotuc, alebo iny problem)
- 1x8: tazko povedat, zalezi ake prevody tam realne budu, aku ma kondicku, ci jej nebudu chybat tahsie prevody na rovine/zjazde, jemnejsie odstupnovanie... Na druhu stranu, moze mat nervy "z moc technicky narocneho radenia" ak bude aj predne aj zadne radenie
- pevna vidla - v principe je OK, lacne odpruzene vidly niesu nic extra. Pre pohodlie sa potom mozno obzerat po moznosti dat trocha hrubsie plaste (zadna stavba aj vidlica budu mat maximalnu sirku plasta co tam napchas), pripadne bezdusaky. Druha vec ale je, ze z istych dovodov to moze byt "must have" ficura (napr. bolest zapasti a podobne)

pri rozpocte ~500-600e by sa mohlo podarit zohnat relativne slusnu vybavu bez odpruzenej vidlice, ale v zavislosti od typu biku ten vyber nemusi byt az taky siroky, napr. trekingove v tejto cene zvacsa budu mat "polofungujucu" odpruzenu vidlu a asi dost pomenej bude s pevnou vidlou ale lepsou vybavou.
25.07.2020 - 17:32:56
01
Ahoj borci. Takže nakoniec som nekúpil nič, ale zdedili sme dámsky bicykel zn. VERTEC, starší trekáč málo používaný. Zatiaľ nám to stačí. Keďže spolu s drahou polovičkou, chodíme veľmi sporadicky a viac ako 15-20 km neprejdeme. Víkendovo. Dokonca máme ešte jeden dámsky horský zn. VICINI má takých 25 rokov, ale pochvalovala si že sa na ňom ide OK. Dal som tam plášte s jemnejším vzorom. Takže na rovinaté cyklochodníky zatiaľ stačí. Nový by mi zbytočne stál v Garáži nejaký lepší bicykel. No ale ak môžem odporučiť, tak odpružená vidlica je konfortnejšia. Teda súdim podľa seba, lebo som teraz osedlal pre seba trekový bicykel zn. VECTOR, nie nový používaný. Vlastne sa už ani nevyrábajú. Iba ak by som o tom nevedel. V Považskej Bystrici sa to kdesi robilo.No a tam je odpružená vidla RST, treková, kde mám režim teda len uzamknutie a odomknutie vidlice a je to sakra rozdiel ked idem so zamknutou alebo odomknutou. Inak je to raketa na to že to je trekový bicykel a tiež má svoje roky.
Každopádne rada na záver, treba vyskúšať a na čom sa jej pôjde najpohodlnejšie to ber. Či už to bude mať kotúče také alebo také, alebo V brake, je jedno, záleží len na tom ako často ako ďaleko aký štýl jazdy. A áno s kotúčovými sú asi väčšie problémy. Víkendové výjazdy zvládne na čom koľvek čo jej bude pohodlné. Ale ak nevieš čo s peniazmi a nemáš problém tak kúp jej niečo parádne, ochotne ti poradia v každej predajni. Inak jazdu zo sedla bicykla si môžeš vychutnávať aj na UKRAJINE. Ide predsa o relax, nadýchať sa čerstvého vzduchu a tak.
Jo a na ten Biely Kríž, no kúp radšej nech tam má viac možností prevodu. Horšie bude keď bude chýbať. Čo sa môže stať keď budeš mať vpredu len jednoprevodník.
Toto je celkom pekné, nehovorím že e to čo hľadáš ale?
https://kenzel.sk/produkt/bicykle/zivotny-styl/nostalgic-deluxe-7spd/
27.07.2020 - 11:07:18
00
keyboard_arrow_up