ten strop sa da lahko riesit .. presmykacom .. na cestakoch su 100 rokov pozadu , furt tam vozia tie dvojpily
inak aj kolesa to je pekna starina, furt je to okruhle, uz by to mohli zmenit
mdfk Uplny suhlas. Zober si, ze sada XTR bude mat za dva roky okruhlu 30-tku. Xt sada za tri roky oslavi 40-tku. Ta prevodovka mohla mat uz aj desat sviecok na torte, keby mali japonci o cosi vacsie gule a nedrzali sa tych svojich tradicii.
Lenze to by sa museli zmenit aj spotrebitelia. A nie ze ja si s novym bikom beriem na vyjazd polku komponentov, lebo co-ked-nahodou...Takymto stylom tu mile XTR bude strasit este o 20 rokov a bude to mat zubov tolko, ze aj Sevcovic bude zavidiet.
Lenze to by sa museli zmenit aj spotrebitelia. A nie ze ja si s novym bikom beriem na vyjazd polku komponentov, lebo co-ked-nahodou...
...a mozno ty si jediny co berie na vyjazdy aj nahradne kladky, bowdeny a prevodniky, a vacsina spotrebitelov funguje na jednej patke 8 rokov kym nekupi novy bajk...
fradog: na ebiku, jedine. Tie prevodovky proste pre normalne jazdenie /tj. slapes do kopca a porovine, nevozis sa/ proste nie su a nikdy nebudu. A pre vacsinu ludi, ktori vela nejazdia nevadi, ze musia vymenit kazetu /retaz po par tisic km. Pred 15 rokmi by si vyrobca ani neskrtol, keby za 100e dal na trh kazetu, co nevydrzi ani 10k a dnes za 200e predavaju take, co nevydrzia ani 5k .. ba dokonca .. no nic .. proste trh. Ked ludi presvedcis, ze je nieco dobre a ze nieco je normalne a uveria tomu, pretoze nemaju ako porovnat, tak proste to ide. Btw, shimano sa orientovalo hlavne na cestne bicykle. A tiez na rybarov
Dobry den .Mam cyclocross bike zn Boardman zda sa mi ze velmi casto mam problem z brzdami kazde 3 mesiace to musim dat do servisu jazdim raz za tyzden cca do 100 km zda sa mi to prilis caste je to normalne ? Dalujem
prevodovka je iste super vec, ale jej cenova relacia nieje pre bezneho cloveka na relaxacne, volnocasove jazdenie. Bud si to kupis lebo to chces kvoli niektoremu z benefitov (napr. odolnost, nizkoudrzbovost) alebo preto lebo vela najazdis a z dlhodobeho horizontu je to lacnejsie.
Ci je to lacnejsie, to ale velmi individualne - ked som si to odhadom pocital na dochadzanie do prace, tak oproti "mestskemu cestaku" kde veci drzim az "nadosmrti", budem potrebovat desiatky tisic km aby sa mi to zacalo vyplacat (pri mojich podmienkach). System sa mi paci, a ano z dlhodobeho hladiska nad nim rozmyslam, ale nieje to taky jednoznacny zazrak - musis si nastavit priority, benefity jedneho, druheho....
Kazde 2 mesiace my menia brzdove platnicky.Nieje to mozne ,ale he mozne,ze tam davaju nejake Cinske? Servisujem ho u predajcu nechapem jazdim iba v piatok do 80 km
Akurat vcera som mal v rukach kamosov 4 rocny bike. Pastorky ostre ako shurikeny, prevodniky detto, ale s brzdami vraj nema problem. Viem ako a kolko najzdi, takze sa pri servise mrknem aj na ten "zazrak" a dam vediet co si treba kupovat
Marcel1980 to mi pride naozaj divne menit kazde dva mesiace platnicky...na svojom endure menim platnicky tak raz za rok a to jazdim prevazne zjazdy a mam nieco malo pod 100kg...je pravda ze polymery sa daju zpotrebovat aj za jeden den v bikeparku no pri cyklokrose to nehrozi...
Ps: skus ine vlakno... tato otazka sem proste nepatri
Ak ide o toto tak to len zle zaznacil a treba sa snazit kruznicu opisat vnutrom a nie vonkajskom ktory koli retazy nevidno a ked nie tak sa to snazit oznacit vsade rovnako. Nie ze vlavo to ide az nad retaz ale v najvyssom vrchnom bode je to zaznacene pod retazou. Preto si myslim ze o to nejde ale vyslovene o to ze sa cuduje nad tym ze niekto pouziva singlespeed, co samo o sebe nie je nic zvlastne, v tomto pripade to ale ma prevodovku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak aj kolesa to je pekna starina, furt je to okruhle, uz by to mohli zmenit
Lenze to by sa museli zmenit aj spotrebitelia. A nie ze ja si s novym bikom beriem na vyjazd polku komponentov, lebo co-ked-nahodou...Takymto stylom tu mile XTR bude strasit este o 20 rokov a bude to mat zubov tolko, ze aj Sevcovic bude zavidiet.
...a mozno ty si jediny co berie na vyjazdy aj nahradne kladky, bowdeny a prevodniky, a vacsina spotrebitelov funguje na jednej patke 8 rokov kym nekupi novy bajk...
aj ked ten hrb je na zgrcanie
https://www.vitalmtb.com/community/undomestic,51064/setup,42156
Ci je to lacnejsie, to ale velmi individualne - ked som si to odhadom pocital na dochadzanie do prace, tak oproti "mestskemu cestaku" kde veci drzim az "nadosmrti", budem potrebovat desiatky tisic km aby sa mi to zacalo vyplacat (pri mojich podmienkach). System sa mi paci, a ano z dlhodobeho hladiska nad nim rozmyslam, ale nieje to taky jednoznacny zazrak - musis si nastavit priority, benefity jedneho, druheho....
Ps: skus ine vlakno... tato otazka sem proste nepatri
Co presne? Ze to nema kazetu ale prevodovku?
Co ti na tom hlava neberie? Existuje aj niečo ako perspektíva. Predpokladám že tiež jazdis na trojrozmernom bajku a nie dvojrozmernom.
https://www.canyon.com/en-sk/mountain-bikes/cross-country-bikes/exceed/exceed-cfr/
Exceed SLX
https://www.canyon.com/en-sk/mountain-bikes/cross-country-bikes/exceed/exceed-cf-slx/