Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ako keby som nasho miestneho polovnika pocul :D
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 21:42:05
02
Prosim ta su omnoho vacsie problemy .ako.jeden cyklista v zakazanej oblasti. Mali by sme byt komunita podporovat sa toto je.mtb forum nie nejaky verejny portal alebo socialna siet. Ak si myslis ze.to tvoje napadanie plni ucel tak sa mylis. Jedine c docielis ze ludia budu jazdit bez toho aby otom niekto vedel. Takto toto forum pride o pekne fotky a inspiracie. Prave kvoli takym ludom ako ty ktori sa robia ''mudri'' kazdej teme to tu nemam chut ani citat ani radit. Vid vcera jeden tlakuje mtb plaste na 10barov a druhy zase pise ze 9mm oska postacuje bohato a 15mm su len gramy naviac. Obaja ta preaviedcaju ze to co robia je.to spravne. Co horsia ze corazviac takychto pribuda a ubudu tych co naozaj korektne poradia ci daju inspirativne a pekne fotky nech aj z NP.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 21:55:40
09
Celkom tu tak občas nechápem...fórum o cyklistike a ľudia sa tu pohoršujú, že cyklista jazdí po hore. Pre nás čo vyrastáme od mala v lesoch sú to zaujímavé úvahy. Ak sa k týmto jedincom pridajú ďalší, tak onedlho budeme jazdiť len okolo priehrad po vyznačených asfaltových cyklotrasách...aj to za poplatok :) Jazda na biku vo vysokohorskom teréne pritom: nebaví každého - ale len menšinu, vyžaduje extrémnu kondíciu a špičkovú techniku jazdy...ničenie prírody je na hranici 0,0,00%....Naopak často tu vidím borcov ako si dávajú fotky nočných výjazdov v lesoparkoch nad mestom...Skôr keby ich trápilo, že v noci takouto činnosťou maximálne vyrušujú zvieratá, ktoré sú aktívne práve v noci....než sa tu honiť na týpkoch čo jazdia na poludnie v národnom parku. :)
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 21:59:16
06
Tu nejde o jazdenie v hore ale na miestach kde je to vyslovene zakazane. Niektori ale asi potrebuju zazivat ten pocit ze aj ked budu jazdit tam kde sa nesmie len preto "lebo chcu" tak sa im nic nestane a vlastne su frajeri. Aj ja som bajker a rad sa vozim v lese ale preco chodit tam kde to nie je ziadane? Je malo lesa? Nie je. Ale tu sa podporuju take veci lebo ved no a co. Ja to nepodporujem a nebudem. Je to rovnake ako keby som podporoval ludi co kradnu bajky alebo poskodzuju auta na parkovisku.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:06:46
00
Vidim ze to mas pomylene. Prirovnavat cloveka co si zabikovat do chraneneho uzemia so zlodejom??? Chodi sa tam preto lebo bud tam je pekne alebo je tam teren ktory inde nieje alebo oboje. Ale.to je asi pre teba nepochopitelna vec. Vela oficialnych cyklotras taku moznost neponuka. Zvacsa su to miesta ktore su technicky a fyzicky narocne takze 90% cyklistov ani nepomysli zeby tam siel na bicykli. Bojim sa len ze doba e-bikov to zmeni
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:17:36
04
No a budu take pekne aj ked tam budu jazdit bajkeri? To je otazka. Ti dvaja exoti co zjazdovali zaruby a leteli oproti mne 30tkou a zadne koleso perma flekovalo, ti si isli tiez len zajazdit na lepsie miesto? To ze im muselo uskakovat tak 10 ludi mimo chodnik do krikov je tiez ok? Nemyslim. Pokial toto ludia vidia tak sa nedivim preco tak nadavaju na cyklistov v lese. Par ludi robi tomu sportu velmi zlu reklamu a prenasa sa to na vzetkych a moze sa stat ze niektore lesy alebo miesta budu uplne zakazane pre cyklistov nasledkom takychto ludi.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:23:27
01
Veď to..Netreba tu hneď všetko odsudzovať len možno upozorniť, že pár ľudí, tam chodí robiť zlo a ničia to tam....A samozrejme ľudia by sa mali rešpektovať..to znamená cyklista čo vidí na chodníku turistov by mal maximálne pribrzdiť a poďakovať za uvolnenie cesty..toto sa postupne z turistických chodníkov vytráca a preto to potom ľudia riešia. Nevedia sa už zmestiť do kože a mať základnú úctu k sebe a prírode....Ebikeri sú samostatná kapitola..to sú často ľudia čo presedlali z motoriek a 4koliek len na iný druh zábavy..tam nejaký rešpekt voči prírode netreba hľadať (česť výnimkám) ..našťastie nedostupný terén je pre nich ozaj nedostupný :) Lebo tam sa bicyklík často nesie aj dosť dlho na chrbte :) a 20-25kg je už viac menej krížová cesta
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:31:00
00
a mne tu tak chybaju fotky z AM vyjazdov co tu byvali - verim tomu ze sa nic nezmenilo a chalani jazdia len sem nepostuju. glevo tiez uz nepridava - preco asi?
v turistickej skupine sa niekto opytal ci by sa nepridal na noclah na krivan a to iste ...
pytam sa co sa zmenilo? toto nebyvalo. zacinam sa citit ako v 85-tom.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:36:36
01
Až na to, že v 85-tom ešte hory nemali súkromných vlastníkov a každému bolo jedno, kde kto ide na turistiku :) na bicykli by skôr pri zjazde z CHPS tlieskali a podporovali....Lebo keď ideme momentálne do dôsledkov, tak jazda na bicykli je prakticky všade zakázaná...Všade pred lesom je zákazová tabuľka s popisom, že celý les je monitorovaný kamerami a podobné idiotiny, namiesto toho aby sa majitelia lesa starali o výsadbu nového lesa. A potom ešte samotní bikeri útočia na bikerov a máme vymaľované :) :) Na MTBiker sa ide dať tip na výlet a video musí byť postrihané o akože zakázané úseky...Hlavne netreba podporovať takéto myšlienky a jazdiť si svoje.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:45:30
00
Veľa ľudí skončilo kombináciou žena hypoteka.dom.deti. ďalší jazdia.dost individuálne. Resp už vo svojich partiách Max 4 členov a ďalších už neberu. potom.su tam dalsie faktory..napr. niekomu nevyhovuje terén inému výškové ďalšiemu povaha, čas, vzdialenost ,počasie ,komare, niekto.jazdi len komy. Takže je veľmi ťažké ak si sám začať jazdiť s.niekym.resp.po.partiach. scarinko tu zase vypichuje problém ktorý nieje. Normálne v Alpách sa tomu hovorí vzájomný rešpekt a úcta a funguje to. Sem tam.sa.stane že.niekto je idiot ale zväčša je to.tak.ze sa.pribrzdi pozdravy podakuje.a.ide.sa.dalej. keby to tak.nebolo sú úrazy turistov a cyklistov ale ja.osobne som.ani jeden krát nečítal niekde žeby nejaký cyklista zrazil.turistu.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:57:16
00
Asi sa vsetci stihli uhnut. Nabuduce sa necham zrazit aby som mohol napisat ze cyklista zrazil turistu. Ved by len skusil zrazit mna, priatelku pripadne nejake dieta ktorych tam bolo dost.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 23:03:09
00
Tým.som. chcel povedať že je už problem.najst niekoho na normálny cyklovýlet nieto ešte na AMEN alebo bikepacking. Ľudia čo verejne ohlasujú svoje výjazdy takmer niesu. Buď máš.svoju partiu a teda nemáš zapotreby ešte nejakých cudzích volat alebo potom radšej individuálne kde.odpadaju veci ako zhanat ľudí a schopnosť.prisposobyt sa ktorá tiež nejak vyprchala:)
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 23:11:05
00
A ved preco sa tu nedavaju fotky z AMEN? Ci to sa da jazdit len v PR a CHKO?
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 23:13:27
00
Už toľko nehľadajme zámienky....áno...často sa mi stáva, že keď musím ísť po cyklotrase okolo priehrady, tak ma takmer vždy skoro zrazí malé decko, ktoré nevedia jeho super rodičia naučiť po ktorej strane sa chodí a ako sa správať na bicyklíku. Nás keď toto učili rodičia a niekomu by sme vbehli do cesty, tak mi ešte natrieskajú na zadok, že som retardovaný debil... No a teraz jazdíme tak, že využívame brzdy a dávame pozor, na deti, rodičov, turistov....treba sa na to naučiť a potom ešte zdraviť a potom možno nebude ani tak vadiť tá jazda v chránených pásmach..?Najkrajšie AM/EN je zvyčajne v nejakej chránenej zóne (tak 94%) :)
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 23:18:30
00
Tým.som. chcel povedať že je už problem.najst niekoho na normálny cyklovýlet nieto ešte na AMEN alebo bikepacking. Ľudia čo verejne ohlasujú svoje výjazdy takmer niesu. Buď máš.svoju partiu a teda nemáš zapotreby ešte nejakých cudzích volat alebo potom radšej individuálne kde.odpadaju veci ako zhanat ľudí a schopnosť.prisposobyt sa ktorá tiež nejak vyprchala:) Aby som nebol.ot ..dnes veľkú tribec, Zubata pozerak trhlina.a srnkac. Len ako som.si pozeral.teren som sa postavil.na.osie hniezdo a dostal som.zo.tri zihadla. Každopádne aj tak veľmi dobre jazdenie.moc fotiek nemam a videa zase vypadaju ze je to rovina:)

Prílohy:

20200909_180035.jpg
20200909_180035.jpg 1.74 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

20200909_180313.jpg
20200909_180313.jpg 1.5 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.09.2020 - 23:31:30
02
keyboard_arrow_up