Mozno vy si nevsimnete tak si kupujte tazitka. To sa to vyrobcom predava ked zakaznik mavne rukou a povie jo a co hore dole 2 kila. Cena je zrazu 2x taka ako pred par rokmi ale ved to nevadi, kupovat budeme stale hocico co nam hodia.
Odkedy je 9,5kg bike ťažítko? Ak sa nenájdu nové materiály, tak váha už veľmi nižšie nepôjde. Nie každý je ochotný zaplatiť 7000€ za 7kg bike, keď za 1500€ môže mať 9,5kg bike a bude spĺňať všetko čo potrebuje.
Ale evidentne máte viac skúseností. Kde sa dá ešte ušetriť na váhe na biku? Aby to nestálo 7000€ ale 1500€.
Mozno vy si nevsimnete tak si kupujte tazitka. To sa to vyrobcom predava ked zakaznik mavne rukou a povie jo a co hore dole 2 kila. Cena je zrazu 2x taka ako pred par rokmi ale ved to nevadi, kupovat budeme stale hocico co nam hodia.
Neviem načo zasa zasieras temu cyklokros/gravel ked hľadáš 3kg bicykel.
Vďaka za reakcie k téme. Objednal som ten Domane AL 5. Hmotnosť moc neriešim. Bude to slúžiť ako touring bicykel na dlhé výjazdy, takže foťák, dron, proviant, prípadný ušetrený kilogram na bicykli aj tak vykompenzujú.
Btw traily som myslel ako lesné chodníky. Žiadne skoky. S cesťákom nemám žiadne skúsenosti ak nepočítam Favorita Takže pojazdím a uvidím akým smerom sa to uberie. Či cesta alebo dám hrubšie gumy a bude to taký kvázy gravel. Že tam vlezú aj 38 mm to je dobrá správa. Čo som našiel na nete tak píšu 35 mm. Asi záleží aj od dezénu a výrobcu.
Ahojte, cx alebo gravel do 600 eur neviete ktorú značku a model by som vzal? Taka suma kvôli tomu, že teraz mam čas po zranení ramena a nemám čo robiť a neviem či ma to chytí, jazdil som BMX ale už nemôžem naďalej jazdiť, skôr teraz hľadám bike na presuny tu po okolí a sem tam nejaký výlet, a keď budem zas pracovať nebudem mať veľa času na bike, takže skôr na presuny tu po okolí (Dunajská Streda).
Ja už pozerám týždeň bike a neviem. Do 600 eur som našiel len fitness bike od specialized a MERIDA a trek. Gravel majú s cenou 750, 850 eur cirka.
z1usko pozrel by som nejaký bazár v tvojom prípade. Kľudne nejaké XC, alebo cestný s baranmi. Do 300€ je veľký výber. Ak ťa to chytí, môžeš kúpiť lepšie. Ak nie, ušetril si. Ak chceš teda fungl nový, odporúčam https://www.decathlon.sk/cestny-bicykel-triban-100-fb-id_8500949.html dajú sa tam dať pneu až do 36, je verzia fitness alebo s baranmi.
Ja viem, čo to je, je to lepšia voľba. Ale píše, že je po zranení a nevie, či ho to chytí. Toho Tribanu 100 sa ľahšie zbaví, za 200€ sa po ňom zapráši, ako tej RC500 a menej prerobí. Aspoň môj pohľad. Môže sa aj inak zariadiť a môže ísť na hornú hranicu rozpočtu.
Ja by som išiel do tej 100vky,na dva tri roky ok,potom keď ho to bude stále baviť kúpi gravela z bazaru,v tej dobe ich už bude dosť 😀 keď ma niekto rozpočet nemusí ísť hneď kupovať o € lacnejší lebo však strop. Radšej odložiť €urá na výbavu ( helma,rukavice........)
Nie je. Je tu pár ľudí, čo ho má a čo som videl, tak ho derú riadne v teréne a zatiaľ drží. Áno, je to nízkonákladový bike, takže oproti konkurencii vyššia váha, ani by som nepovedal, že nekvalitnejšie komponenty, ale nižšie rady, kde sa nehrá na dizajn, proste zbúchalo sa to, nejak to vyzerá, funguje to a je to tam. Napríklad na rám, sa použije hliník a je ťažší o 1,5-2kg oproti ostatným, lebo výrobca nemusí zložito formovať rám a vie, že pri biku za 275€ nikto nebude riešiť, či to váži 12kg, alebo 10,5kg. Tak isto komponenty, áno sú základné, ale znesú hrubé zaobchádzanie a nie sú tak háklivé na údržbu. Čo som videl recenzie z Francúzska a Anglicka, tak veľa ľudí na tom jazdí a sú spokojný.
No ta logika je skor takato, vsetko do 600 eur bude velmi basic, decathlon robi najkvalitnejsie basic veci na trhu.
Kvalita je vzdy niekde medzi "da sa", "ok" az "prekvapilo".
Ja mám ten Triban RC500. Vymenil som iba plášte za Panaracer Gravelking SK 35mm v tubeless setupe, ako bonus do kopcov som vymenil kazetu za 11-34z a je z toho výborný gravel bike za <700e. Prešiel som na ňom 1000km cez celé Slovensko z východu na západ a momentálne si neviem predstaviť, čo viac by som mohol potrebovať.
P.S.: Je tam groupset Shimano Sora, čo je vyššia sada oproti Claris, ktorá je najčastejšie inštalovaná na budget gravel bikoch pod 1000e
Takisto jazdím RC500, na CX 35mm plášťoch, a nemám mu čo vytknúť. Možno jedine absenciu pevnej osi vzadu. Ale v danej cenovej relácii ten bike naozaj nemá konkurenciu. (aspoň to je môj názor).
Výhodou toto Tribanu 100 je to, že síce nemá pevné osky, ale náboje sú klasika na šrób. Takže to drží poriadne. Čo môže byť nevýhoda oproti Tribanu 500 sú ráfikové brzdy a prevod 1x7. Tu už záleží od toho, či to chcem aj do nejakých kopcov a či sa bude jazdiť aj za mokra. Ak nie, aj 1x7 aj ráfikové brzdy budú postačujúce.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale evidentne máte viac skúseností. Kde sa dá ešte ušetriť na váhe na biku? Aby to nestálo 7000€ ale 1500€.
Neviem načo zasa zasieras temu cyklokros/gravel ked hľadáš 3kg bicykel.
Btw traily som myslel ako lesné chodníky. Žiadne skoky. S cesťákom nemám žiadne skúsenosti ak nepočítam Favorita
Ja už pozerám týždeň bike a neviem. Do 600 eur som našiel len fitness bike od specialized a MERIDA a trek. Gravel majú s cenou 750, 850 eur cirka.
https://www.decathlon.sk/cestny-bicykel-triban-rc500-id_8502354.html
No ta logika je skor takato, vsetko do 600 eur bude velmi basic, decathlon robi najkvalitnejsie basic veci na trhu.
Kvalita je vzdy niekde medzi "da sa", "ok" az "prekvapilo".
Co chces jazdit s tym bajkom vlastne?
P.S.: Je tam groupset Shimano Sora, čo je vyššia sada oproti Claris, ktorá je najčastejšie inštalovaná na budget gravel bikoch pod 1000e