Kategórie
Bike-tech
Výpredaj -21% Rock Machine Thunder 29 VB detský bicykel, zelená/strieborná/čierna
599 €
-21%
MOC 839 €
Výpredaj -13% Rock Machine Torrent 90-29 bicykel, čierna/sivá/strieborná
1 279 €
-13%
MOC 1 469 €
Výpredaj GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl poseidon blue/light green matt
699 €
MOC 869 €
-17% Bianchi Nitron 9.4 XT/Deore 1x12 29 bicykel, celeste/čierna
1 499 €
-17%
MOC 2 499 €
-15% Mondraker Chrono DC 29 bicykel, graphite/desert grey/orange
1 099 €
-15%
MOC 1 849 €
-19% GHOST Kato Advanced 29 bicykel, black/orange matt, poškodený lak
799 €
-19%
MOC 989 €
-15% BMC Twostroke AL ONE 29 bicykel, poison green/black
1 099 €
-15%
MOC 2 099 €
Akcia -18% SRAM X-SYNC 2 SL Boost prevodník, 30T, 1x12, offset 3 mm, Lunar Grey
88,99 €
-18%
MOC 155 €
Akcia -33% absoluteBLACK OVAL Race Face prevodník, offset 6 mm
55,99 €
-33%
MOC 83,99 €
-18% e*thirteen E-Spec Alu Direct Mount prevodník pre Shimano Steps E8000
od 60,99 €
-18%
MOC 79,99 €
Nebola by to lepšia alternatíva pre ghost?
Tam sú už tie schopnejšie Deore...
Nebola by to lepšia alternatíva pre ghost?
Tam sú už tie schopnejšie Deore...
A chces cisto CX bike ?
To je nieco uplne ine geometriou aj uvazovanym vyuzitim. To je bike co vychadza z pretekarskych XC bikov a maju S a XS.
1x10 je cele zle. To nie je ani do kopca ni na rovinu stale ti bydu chybat nejake prevody. Ked uz tak 2x10 alebo 3x10. Ale bude to mat lacnejsiu prevadzku ako 1x11 alebo 1x12 tak o 20%
Vidlla lepsia horsia... to je tazko porovnat. Ta judy bude citlivejsia, lahsia, ale menej odolna = do menej narocneho terenu. Zdvih 100 miesto 120 je obrovsky rozdiel v narocnejsom terene. To nie su 2cm to je 20% tlmenia.
Len si uvedom ze ten XC co je vo videu vazi skoro polovicku z toho X caliberu. Cize tie vyhody co tam spominaju tam velmi ani nebudu. Nevyhody, ale zostanu.
Je to o tom co chces jazdit. Chces nahant km a merat casy ci chces uzivat krasne traily a hrat sa v terene? Potlacit jenen usek par ktat, skusat rozne stopy, alebo valit po ceste co najrychlejsie ?
Pripandne co je tvoj teren?
XC
trail:
Aby si ma nepochopil zle, na oboch bikoch sa da jazdit oboje. Ale nikde musi byt tazisko toho co chces jazdit. Ja som si tym presiel celym Zacal som na starom favorite. Potom jazdil tazky XC bike, neskor dokupil endurance road bike, a teraz mam aj Enduro hardtail. Trail bike som preskocil ten je niekde medzi XC a Enduro. Ale na tom endure jazdim 70% klasicke modre traily, 20% cierne (enduro teren) a cca 10% XC, ked idem na vylet alebo 100km hrebenovku. To iste sa da jazdit aj na XC biku, ale ja radsej budem trpiet vacsiu vahu a menej aerodinamicku polohu na 10% vyjazdov, ako sa bat a bojovat s kazdou prekazkou na ciernom a modrom traily. Jazdil som modre a cierne traily na XC a je to o snazeni sa prezit, nie o zabavani sa.
Este jenda myslinka ako ti to povedat. Ten X-caliber je tazky lacny akoze XC bicykle. Ta Nirvana je velmi slusny trail bike s kompromisom na nahone. Z toho X caliberu nikdy spickovy XC bike nebude, stale to budle. S tej Nirvany sa spickovy trailbike postavit da.
Vôbec nič neberiem za zle. Práve naopak, nesmierne si vážim takéto rady
Ak by sme nepozerali na geometriu, ten Trek si zaslúži tu cenu?
60 za tyzden = 120 za mesiac? Jazdi len parne tyzdne?
Retaz 600km? Kazeta 1800km?
Neviem co pouzivas ale ked som nechal prvu retaz 2 roky na biku tak mala 6000km a teda bola uz samozrejme KO a menil som aj kazetu. Podla tvojich poctov by niekto musel menit kazetu par krat do roka. Retaze vydrzia okolo tisicky ak sa trocha staras a kazeta niekolko tisic km. Ked menis retaze kludne aj 10.
Plaste 600km? Jazdil som do roboty vacsinu asfalt a aj makke plaste vydrzali vyse 2000km
Nie je to ze by som nevedel zakladnu matiku, ale viem ako chodia tie pocty. Tiez sm zacinal a tiez som robil cca 60km tyzdenne v jendom dlhsom a par kratsich vyjazdoch len nie vzdy to vida a vysledok je tak polovica. Vela ludi ma aj zivot nie len bicykel a ked zacinaju tak duplom.
K spotrebe dieov, necham tvoju metodiku uzivania delov na teba, ale tu sa bavime o strednej az nizsej rade komponentov, taku si ty asi nevidel ani v obchode. Tiez sa bavime o udrzbe v style aj tomu nerozumiem vezme to do servisu ked to nefunguje, nie tovjej po 10 000km rocne neviem kolko rokov vpodobe skusenosti.
10E retaze ako je himano Deore CN-HG54 mi vydrzali 600-800km na 3x10 nie na 1x10 kde dostava ovela vacsi zahul. A ked pozres hodnotenia ostatnych rekord je tusim 1000km. Hentie nove kzety su AL a tudis treba menit retaz pri 70% opotrebeni. Preto pisem radsej 600km. Ale samozrejme ak na tom bude jazdit mimo prach mazat voskom, nikdy nezmokne a do kopca bude tahat opatrne bude to viac.
Mtb plaste ak beriem, ze bude jazdit naozaj len cesty na XC plastoch tak ok. Ale makke enduro plaste sa trhaju stuple tak rychlo, ze ak na nich das 1000km si rad. Ale to je 1000km trailov ako slalomka, pripadne banik. https://www.mtbiker.sk/forum/post1642274.html#p1642274
Ale v skratke neryp, napis svoju skusenost ako 70kg chrta na XC biku a bude si moct vybrat.
PS: makky plast si ty pri vsetkej ucte na biku nemal a ak ano a jazdil si na nom po asfalte do roboty... no OK ale nabuduce tahaj radsej auto pneumatiku za sebou ako trening efekt rovnaky a bude to lacnejsie.
Tu je trek asi prehľadnejšie popísaný
popokatepetl mam Big nine 300, co je ten isty ram, takze nieco ku geometrii. Mam 185 cm, co je na hornej hrane L, ty budes na hornej hrane M. Jazdi sa mi na tom velmi pohodlne, ale musel som si hodit o 3cm dlhsi predstavec. Holt, zvyk z XC bikov kde je clovek trochu viac polozeny. Prvy dojem po prechode z 26" XC a uzkych riaditok bol: "krava velka neobratna", ale po par km je to prec.
Este stale obcas vybehnem aj na starom biku, a skor je to nezvyk naspat na 26 a uzke riaditka. Len v mojom pripade tam urcite nieco zohrava aj vyska.
Nie, nema to pevne osi. Ano, ma to uz "nemodernych"3x10 (ale furt udrzba za par euro).
Osadenie Deore a vyssie, vzduchova vidla, cena podla mna tiez rozumne nastavena.
Mozno aj to je cesta - pojazdis, uvidis. Mozno zistis, ze ti sadne na par sezon, a mozno nie. Pisem to preto, lebo chalan je zda sa z okolia.
moj prvy bike bol kros za 550 eurovych korun s acerou tusim
druhy bol tiez ctm HT za 730 aj s upgradom brzd na SLX
na tom som najazdil presne rok 2850km a ked som to predaval tak som menil len retaz a vsetko to slapalo v pohode a slape dodnes kedze som to predaval znamemu a obcas pokecame ako to ide.
plaste som myslel mavic pulse pro ktore mali dost makku zmes kedze to zmizlo behom jednej sezony co som bol prekvapeny ale zas drzali dobre.
staci kupit o par eur drahsiu retaz ako to uplne dno a vydrz je lepsia, voskom nemazem, staci obcas ocistit a namazat a funguje dobre, ziadne vyvaranie a pranie retaze kazdy tyzden
chalan zacina s bajkom a bude jazdit enduro plaste supersoft a drat ich dve sady za rok, uz to vidim
a toto ma najviac dostalo "skusenost ako 70kg chrta na XC biku"
tolko som mal naposledy ked mi bolo 17 rokov
na XC som zacinal ked som cez 100kg
netreba ho tolko strasit, nie je to take cierne