rada by som vas poprosila o nejake tipy na bajky
Rozmyslam o nahradeni svojho 15r MTB (
S mtb jazdim vinohrady, polne/lesne cesty, Male Karpaty, obcas nejaky single trail, zjazdy neoblubujem
Ma zmysel obzerat sa po cisto damskej ci radsej nejakej unisex verzii ramu? Mam 176cm, cestny bike mam ram 54.
Dakujem
Adel
A čo taký CTM Charisma? Je to bicykel prispôsobený dámam a podla mňa za cenu 649€ pri Charisma 5.0 veľmi slušný.
Máju na výber kolesá 27,5" alebo 29".
https://www.ctm.sk/bicykle/women/charisma-5-0-29/matna-cierna-tyrkysova/
Novinka CTM CHARISMA 3.0 29 dámsky bicykel, matná čierna/svetloružová
569 €
MOC 649 €Moj mtb teraz ma 26" kolesa. Co znamena mat vacsi priemer kolesa?
Ako som pozerala velkostnu tabulku tychto CTM, s mojou vyskou som na rozhrani ramu M/L. Odporucate kupit skor vacsi ram a potom dat napr. kratsi predstavec?
K vyskusaniu bajkov sa dopracujem ? Teraz si robim prehlad
K tomu predstavec/riadidlá - konkrétne na tom biku Charisma je už dosť krátky predstavec - 50 mm a aj riadidlá sú dosť úzke 700 mm tak by som skôr dala širšie
Mohli by ste mi vysvetlit, aky je rozdiel v 1 a 2-píle na mtb? Robia sa este 3-píly? Aka by mala byt kazeta vzadu potom, idealne? ?
Vdaka!
- 3 prevodník sa ešte robí, veď vyššie ti niekto dával bicykel s trojprevodníkom - Charisma, spoznáš to v popise podľa tejto špecifikácie: Shimano Altus FCM2000, 40-30-22T, 170mm - prvé je názov sady, druhé sú čísla označujúce počet zubov na jednotlivých prevodníkoch a keďže sú tam tri, je to trojprevodník a tretie je údaj o dĺžke kľúk. Rovnako je v popise údaj o kazete Shimano HG 200/9, 11-36. Ten označuje, že jej najmenšie koliesko má 11 zubov a najväčšie 36.
- Rovnako funguje aj popis 2 a jednoprevodníka, to číslo udáva počet zubov a podľa toho sa vypočíta koeficient prevodu - teda to ako "ľahko" alebo "ťažko" sa ti na to šliape. Kombinácia počtu zubov predného prevodníka s počtom zubov zadného pastorku je teda prevod, ktorý udáva, akú vzdialenosť prejde bicykel na jedno otočenie kľukami. Toto číslo môžeme nazvať akýmsi koeficientom prevodu alebo, hovorovo, „rýchlosti“, ktorú máme zaradenú.
- nad dvojprevodníkom neváhaj, je to veľmi podobné trojprevodníku len jednoduchšie na užívanie aj rozsah je dostatočný a jednoprevodník neviem či do 600 eur zoženieš. Je ešte jednoduchší, menej náročný na servis. ale v kombinácii s 11 rýchlostnou kazetou vzadu to môže byť ťažké do kopcov. Záleží však na tom prepočte.
Treba voliť s ohľadom na terén a silu a kondíciu jazdca.
V skratke
Len dostupnosť otázna.
Obmedzenie v používaní - Nevhodné na MTB XC, All Mountain, Enduro a BMX.
Nie je to nejaký špeciálny druh vidlice, len zlé označenie pružinovej / vzduchovej.
Asi by som skôr veril obrázku - z neho ako už bolo napísané vyplýva, že tam je pružinová vidlica.
Este sa pytala na 26 vs. 27,5 - Vacsi rozmer sa dnes da brat ako novy standard namiesto 26. Trh a vyrobcovia sa tak rozhodli