Casso 50 zubový prevodník využiješ minimálne na rovine a z kopca A bute Ti možno niekde aj málo.
Hack3r Španiela radím pravidelne, keď idem v MK z Bieleho na Červený Kríž pri tých dvoch strmých stúpaniach v zjazde, keď som jemne načatý a nechce sa mi zo sedla
Casso podla mna to nepojde, na orech asi nenarves 9 nebodaj 10 rychlostnu kazetu. Musel by si menit orech. Ale ak by si nahodou vedel dat 9 sp kazetu, tak ci onak musis menit retaz zrejme a prevodnik tiez. Principialne nie je dobre kupovat 8sp system s vidinou buduceho upgrade si myslim. Aj paky by si musel menit, prehadzovacku, a vrazis do toho tolko penazi, ze sa to neoplati.
prave by som chcel ist do gravelu, aby sa na nom dalo obcas povozit aj po sotolinach a rozbitejsom starom asfalte kde to bude aj trochu natriasat. Tiez by som sa chcel zmestit aj do tych 900€ a co sa dizajnu ramov tyka tak najviac sa mi pacia tie od kellysu, farbu uz asi ozeliem, ina tam nieje navyber.. tak neviem, ja by som aj siel do tej 8 rychlostnej kazety ved snad tie prevody utiahnem, hlavne nech to sviha rychlejsie ako 26tka mtb
Aha, lebo zo zaciatku si pisal, ze by si bral skor cestak. Jaj, no budget. Urcite to bude svihat lepsie, neboj prevody utiahnes v pohode. To sa neda z horakom porovnavat. Uvidis. Zas ale necakaj, ze poletis pri tom istom usili o 10 km/h rychlejsie. Ale povedzme, ked si daval priemerky okolo 27 budes davat okolo 30.
neviem preco nerobia ramy s jednoduchym dizajnom bez zbytocnych nalepiek, v jednej farbe, najlepsie este v peknej cervenej jasne je to len hobby cyklistika, necakam ze hned na tom poletim s priemerkou ako na TdF, ale tie trasy co bezne jazdim po asfalte tak by som chcel prechadzat trochu rychlejsie a vyzmykat z toho viac ako z toho mtbcka na asfalte, najazdene mam tento rok zatial 7000 a 130 000 vyskovych, no tie casy a priemerky su podla mna hrozne co sa tyka limitov terajsieho bajku a myslim ze treningom (ked bude dost casu na to a budem mat lepsi bajk) by som sa vedel este posunut (a to aj chcem) aby som vedel davat aj vyssie priemerky ako 30, preto chcem skusit ten gravel a terajsi bajk by som nechal uz len cisto do terenu a je to predsa aj starsi bajk, ma uz co-to za sebou a tiez uz som donho kopu nainvestoval a retaze a kazety to zerie jedna radost (v ramci studentskeho budgetu)..
myslite ze na tomto bajku: https://www.kellysbike.com/sk/gravel-c912/soot-30-p67847 a s tymto pohonom 2x8 bude mozne radit aj vo vacsom rozsahu, myslim s vacsim krizenim retaze bez problemov? napr. vpredu zaradit najtazsi a vzadu najlahsi? asi sa pytam somariny, ale planujem kupit tento bajk, a cestaku/graveli som este nesedel a neviem ako sa to bude na ceste spravat, radenie s tym 50/34 klukami s tou kazetou 11-32, nakolko je tam len 8 pastorkova kazeta
mám Soot 30 2020 a nejaký mesiac-dva na ňom jazdím, kludne sa pýtaj. Ten bike má dosť dobre pružiaci rám aj kvalitnú vidlu, je dosť pohodlný, pekne tlmí menšie nerovnosti (zas nie jak full samozrejme), má dobré ložiská/náboje ani smart sam plášte nie su uplne zlé. Ani ten Claris nie je zlý a dokonca ani tie mechancké kotúčovky nie su uplne zlé. Ale je tam jedno veľké ALE. Do lesných strmákov je aj ten najľahší prevod často dosť ťažký. Rám má geometriu skoro ako cesťák - má nízko rajdy (ak máš dlhé nohy budeš dole hlavou). Pri technických klesaniach je to dosť vzrušúce niekedy a neviem či sú cestné rajdy uplne topka do lesa... Brzdy celkom brzdia, ale treba na ne dosť vyvinúť silu čo zase v technických úsekoch nie je dobré. Lenže GRX a hydrauliky by tu cenu zdvonásobili... Ten Claris je zas skvelý na ceste, tie prevody sa dajú krásne využiť a španiel tomu zas nevadí je tam hrubá reťaz jak fras...
Okrem Soota mám ešte ako mestský lacák Triban RC100 a ten má moc tvrdý rám, oceľovú vidlu (plášte max 36mm tam nacpem) a trasie to jak elektrika na hrbolcoch:-D
Popravde však uvažujem prerobiť si obyčajný trekingový bike kľudne s trojprevodníkom a s hydraulikami, hodiť na to karbonovu vidlu a nechať normálne rovne riaditka a používať to ako gravel - v technickejšom teréne je to pre mňa pohodlnejšie ako cestné rajdy. Ja ale nie som žiadny bajker, začal som len teraz na jar ale dosť ma to chytilo, ešte len zisťujem čo a ako su to len take moje dojmy bežného používateľa
Vsak on nechce jazdit lesne strmaky, len horsi asfalt, pripadne sotolinu. A najazd ma slusny, je student, kondicku bude mat dobru. Rozsahom mu budu prevody stacit, len bude mat trochu vacsie skoky.
Casso Mozno mimo temy, ale skus bazarovy gravel a uvidis, mozno casom dokupis druhy set kolies a budes to mat na cestu - mix/gravel. Na zaciatok isto Claris ci Sora budu fajn, nieco nove, to neries. Co sa 50z pily tyka, ja ju stale menim za 46z, chybat ti tie 4 zuby mozu jedine v rychlom zjazde, inak sa mi to zda prijemnejsie na beznu jazdu. Ku krizeniu retaze, starsi Claris to u kamosky zvlada v pohode, ale je to skor nudzova situacia, na to prides sam
Ja mam nieco podobne gravel na 2x8 Claris, vpredu 50/34 vzadu 11-32. Kazeta ma vacsie skoky ako tu bolo spomenute, no s tvojim najazdom budes mat urcite uz nejaku silu v nohach. Pouzivam ho hlavne ako cestak, prezuvam to podla potreby. Mam sadu 25, 28 aj 35mm plastov. Samozrejme z gravelu lahsie urobis cestak, naopak nie. Inak ja nevidim ziadne nevyhody tohto typu biku, po asfalte to na uzsich gumach svisti jedna radost. Bol som na tom aj na cestnom cyklomaratone.
Ja mám prerábaný cesťák na fitness bike na Clarise, tiež 50/34 a vzadu 11/32 a úplná pohoda. Mal som aj gravel na Sore, tiež 50/34 a 11/32 a bez problémov. V BA a Karpatoch nebol kopec na ktorý by som s danými prevodmi nevyliezol. Ten najľahší som použil len raz a aj to len aby som to vyskúšal a prišlo mi už rýchlejšie tlačiť ten bike do kopca ako tam šliapať do pedálov. Nie som mega športovec a nie som ani najľahší.
Bolo to myslené, že také kopce, kde som musel zaradiť 34-32, že to už ozaj som mohol ten bike tlačiť a bola by to plus mínus rovnaká rýchlosť. Samozrejme každý to má inak.
vdaka za vase postrehy, v najblizsich dnoch pojdem pozriet do miestnej kellys predajne tak snad tam budu nejaky ten gravel mat, tak by som hned skusil, a ked bude sediet velkost ramu tak by som ho aj hned kupil, pripadne by sa objednal.. uz len trafit tu velkost ramu. tiez by som asi k nemu hned prikupil aj tenke cestne plaste, mozno casom aj druhy par kolies.
Na cestaku mi inak nevadi prezuvat aj 2x za tyzden, ide to lahko. Co sa tyka toho najlahsieho prevodu 34/32 tak tu v Tribci ho vyuzivam dost casto. Ale zas mam 100kg.
Ludia nemate niekto info ako to bude s novymi bikami na 2021? Vsade kde som sa pytal na nove modely som dostal rovnaku odpoved. Nove modely budu najskor v polke 2021 a predajne dostanu iba cast objednavky co si dali lebo je nedostatok ramov a zostav kedze secko sa robi v cine. O kellyse mam dokonca info ze modely 2021 budu az niekedy v auguste. Canyon stranka tiez dava 5 mesiacov cca. V cube mi vcera typek povedal tiez ze to bude zle buduci rok ... Ako to ma napr Specialized alebo Cannondale ? neviete niekto ? Viem ze CTM uz o chvilu pusti predobjednavky (ked uz nepustilo) ale realne budu biky kedy ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hack3r Španiela radím pravidelne, keď idem v MK z Bieleho na Červený Kríž pri tých dvoch strmých stúpaniach v zjazde, keď som jemne načatý a nechce sa mi zo sedla
mám Soot 30 2020 a nejaký mesiac-dva na ňom jazdím, kludne sa pýtaj. Ten bike má dosť dobre pružiaci rám aj kvalitnú vidlu, je dosť pohodlný, pekne tlmí menšie nerovnosti (zas nie jak full samozrejme), má dobré ložiská/náboje ani smart sam plášte nie su uplne zlé. Ani ten Claris nie je zlý a dokonca ani tie mechancké kotúčovky nie su uplne zlé. Ale je tam jedno veľké ALE. Do lesných strmákov je aj ten najľahší prevod často dosť ťažký. Rám má geometriu skoro ako cesťák - má nízko rajdy (ak máš dlhé nohy budeš dole hlavou). Pri technických klesaniach je to dosť vzrušúce niekedy a neviem či sú cestné rajdy uplne topka do lesa... Brzdy celkom brzdia, ale treba na ne dosť vyvinúť silu čo zase v technických úsekoch nie je dobré. Lenže GRX a hydrauliky by tu cenu zdvonásobili... Ten Claris je zas skvelý na ceste, tie prevody sa dajú krásne využiť a španiel tomu zas nevadí je tam hrubá reťaz jak fras...
Okrem Soota mám ešte ako mestský lacák Triban RC100 a ten má moc tvrdý rám, oceľovú vidlu (plášte max 36mm tam nacpem) a trasie to jak elektrika na hrbolcoch:-D
Popravde však uvažujem prerobiť si obyčajný trekingový bike kľudne s trojprevodníkom a s hydraulikami, hodiť na to karbonovu vidlu a nechať normálne rovne riaditka a používať to ako gravel - v technickejšom teréne je to pre mňa pohodlnejšie ako cestné rajdy. Ja ale nie som žiadny bajker, začal som len teraz na jar ale dosť ma to chytilo, ešte len zisťujem čo a ako su to len take moje dojmy bežného používateľa