Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vakcína sa testuje tak, že zaočkujete půl na půl placebom a vakcínou, vypustíte ich in the wild, nikto im nezakazuje sa chrániť (majú sa správať ako by sa správali) a porovnáva sa výskyt v oboch skupinách.
Ak si myslíte že sú za to nejaké ťažké prachy, tak ha ha ha. Bol som kedysi účastníkom pár takýchto experimentov v stage 1, kde sa robí farmakokinetika a podobné veci, ako ... na pár pív to bude, ale z ničoho vás to nijako nevytrhne :D (v tomto prípade plus diskomfort pobytu v nemocnici a nejaký ten časový rozpis odberov).
double vadná šarža čohokoľvek sa okamžite sťahuje z predaja, t.j. vyjde vestník na ŠÚKL a v tú ranu je distribúcia danej šarže stopnutá
a mimochodom, na "vadnú šaržu" stačí zistenie, že sa v nej vyskytli, čo ja viem, aplikátory s možnosťou (iba možnosťou!) poruchy, schválne si pozrite, pre aké kraviny sa vyhlasuje sťahovačka:
https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/inspekcia/postregistracna-kontrola-kvality/oznamy-o-stiahnuti-liekov?page_id=207
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 10:28:44
42
arrow_leftdouble napísal:
lenže jedine riešenie je vakcína. Ale podla mna bude stačiť polovica národa. Lenže vieme, že vakcína sa vyvíja niekolko rokov. dokonca tento rok sa manželka chcela očkovať proti tetanu a obvodná jej povedala aby počkala ,že bola v obehu nejaká zlá šarža čo spôsobovala problémy. Ja pôjdem ale počkám ak sa testne predomnou viacero ľudí.

Daj si duplu potom
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 10:51:15
00
arrow_lefttulenik napísal:
Vakcína sa testuje tak, že zaočkujete půl na půl placebom a vakcínou, vypustíte ich in the wild, nikto im nezakazuje sa chrániť (majú sa správať ako by sa správali) a porovnáva sa výskyt v oboch skupinách.
Ak si myslíte že sú za to nejaké ťažké prachy, tak ha ha ha. Bol som kedysi účastníkom pár takýchto experimentov v stage 1, kde sa robí farmakokinetika a podobné veci, ako ... na pár pív to bude, ale z ničoho vás to nijako nevytrhne :D (v tomto prípade plus diskomfort pobytu v nemocnici a nejaký ten časový rozpis odberov).
double vadná šarža čohokoľvek sa okamžite sťahuje z predaja, t.j. vyjde vestník na ŠÚKL a v tú ranu je distribúcia danej šarže stopnutá
a mimochodom, na "vadnú šaržu" stačí zistenie, že sa v nej vyskytli, čo ja viem, aplikátory s možnosťou (iba možnosťou!) poruchy, schválne si pozrite, pre aké kraviny sa vyhlasuje sťahovačka:
https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/inspekcia/postregistracna-kontrola-kvality/oznamy-o-stiahnuti-liekov?page_id=207

Ako sa posudzuje to, ze ci s tym virusom prisli potom do kontaktu? Ma zaujalo, ze nemaju ziadne instrukcie v tom chranit sa vs nechranit sa.
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 10:53:58
00
arrow_leftSatanwagen napísal:
Daj si duplu potom

Ine riešenie nieje a nemáš ho ani ty. Resp. len preriediť populaciu. Ked vidím ale ako sa chová spoločnost možno by sa takýto scenár aj hodil
Vdaka vakcínam niektoré choroby takmer neexistujú
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 10:59:28
00
ale choroby ktoré majú smrtnosť niekde úplne inde. No hlavný infektológ Igi sa už vyjadril, že ak sa zaočkuje "len" 60% obyvateľstva, tak to nemá zmysel.
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 11:20:02
00
he, no to je zaujimave, teoreticky nikto z testovanych nemusi prist do kontaktu s virusom, a potom vyhlasia vakcinu za 100% ucinnu ?
moja laicka predstava je, ze vezmu nejakeho tazko infikovaneho, ktory okašle vsetkych testovanych ... a za 14 dni sa vyhodnoti pocet chorych a priebeh v kazdej skupine :-)
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 11:21:38
00
arrow_lefttulenik napísal:
Vakcína sa testuje tak, že zaočkujete půl na půl placebom a vakcínou, vypustíte ich in the wild....

Ze normalne to trva niekolko rokov. Toto je už posledna faza. Lebo vakcina sa može použiť, ak je bezpečná. Nezamieňať tento pojem s účinnosťou.
Teraz firmy operuju s % jedna radosť (92%, 94%...rusku vakcínu neratam, to nech si pichne najväčší do vtáka, teda do toho netopiera, z ktoreho to prešlo), to skadial vytiahli? Z 3 mesačnych testov?
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 11:41:14
00
arrow_leftCako85 napísal:
ale choroby ktoré majú smrtnosť niekde úplne inde. No hlavný infektológ Igi sa už vyjadril, že ak sa zaočkuje "len" 60% obyvateľstva, tak to nemá zmysel.

tak to je potom jasne, co nas caka :)
povinne "dobrovolne" povinne, a kazdy o tom samozrejme dostane certifikat, ktory uz bude platit trvale
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 11:50:48
00
Priama smrtnost Covidu je sice nizka, ale schopnost v kratkej dobe vytazit a pretazit zdravotnicke kapacity je vysoka. Nasledne sa na to nabaluju dalsie komplikacie az z toho vznikne slusna lavina co sa tyka ekonomickych a spolocenskych skod. Z mojho pohladu ockovanie neriesi primarne umrtnost na Covid, ale zmensenie tych vedlajsich skod. To ze je vakcina "uvarena" na rychlo je zrejme a radsej by som si pockal, az to za mna otestuju ine kraliky, ale z dovodu casteho cestovania sa tomu asi nevyhnem. Nezostava mi nez verit, ze ti vedci za vakcinou nemaju tituly z nasich skol :-).
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 12:08:50
04
arrow_leftvlastoch napísal:
moja laicka predstava je, ze vezmu nejakeho tazko infikovaneho, ktory okašle vsetkych testovanych ... a za 14 dni sa vyhodnoti pocet chorych a priebeh v kazdej skupine :-)

ja si zasa predstavujem, že tak nejako to robili Josef Mengele, Shirō Ishii a im podobní
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 12:19:42
01
ja so zase neviem predstavit vypovednu hodnotu testu ucinnosti vakciny na testeroch nevystavenych nakaze ...
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 13:03:03
02
takze podla teba ti ludia co dostali vakcinu neboli vystaveni nakaze? co ich dali do vzduchovych bublin a tak sa pohybovali po svete?
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 13:06:40
00
https://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=rok_2020.jpg
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 13:07:58
02
arrow_lefttino888 napísal:
takze podla teba ti ludia co dostali vakcinu neboli vystaveni nakaze? co ich dali do vzduchovych bublin a tak sa pohybovali po svete?

nauc sa citat s porozumenim
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 13:51:59
01
ja velmi dobre rozumiem tomu co si napisal, ale jedno nechajme to tak...
Zobraziť komentár 18.11.2020 - 14:11:35
00
keyboard_arrow_up