Dík, pokusmi som zistila, že to nie je to o šírke, mám Hoka One One SKy a tie sú široké až až a rovnaký problém. A to si fest zašnurujem aby sa mi noha nehýbala. Po rovine super, hore, super, po 100 metroch mierneho klesanie, otlak. Lenže nie povrchový to ma štve, že to evidentne nie je z oderu od ponožky ani topánky. Podľa mňa sa mi dáko zle stláča prst pri tlaku o spodok. Asi budem chodiť v lyžiarkach
Ja som s trailovkami veľmi spokojný aj za vlhka. Mám už druhé Dynafit Feline a fajn držia aj na mäkkom podklade. Len na tvrdom ide podrážka rýchlo preč a na ferraty sú mäkké a tlačia kramle dosť do nôh. Takže pozerám zase aj po nízkych tvrdších. Zase ich nevýhoda je, že sa v nich často dosť šmýka. Aj teraz sobotu na osliznutých skalách pod Stratencom som zletel a narazil si palec na ruke.
Ale zatiaľ fajn tipy. Planiky Forest/Brana/Mangart a aj Millet Friction vyzerajú celkom fajn. Uvidím čo sa tu ešte vyskytne a pôjdem pobehať obchody v okolí či sa budú dať niekde skúsiť.
Príjemným prekvapením bola pre mňa česká značka Prabos, kým som sa nedostal k napísaniu recenzií na modely Ampato a Pular, ani som o nich poriadne nepočul.
pre fixska jedine barefoot a vlado, ak sa ti zdajú mäkké tak si povedz ako češí chodia v sandáloch z trhovišťa aj na rysy, kľudne s dieťaťom v sedačko, čo si horší? Ja si dávam vysoké scarpy už len keď viem že budem nosiť potomka
lapaloma ja rovnako. este ze vencim bojoveho psa v sustakoch a turistickej bunde, ak by ma niekto uvidel po sidlisku vo vysokych vybramoch, uz len vyholit hlavu a bombera
La Sportiva Boulder X a Garmont Dragontail MNT sú dosť podobné čo sa týka tvrdosti. Skúšal som obidvoje naraz v septembri. LS ale veru boli o malú trošičku mäkššie, pohodlnejšie, ale zasa Garmonty majú okopovú gumu po celom obvode, viac vydržia. No u mňa vyhrali aj tak Garmonty, obul som jednu takú a jednu takú, a v Garmontoch sa mi lepšie stúpalo "palcom" po malých stupoch čo mali v predajni na skúšanie lezečiek.
A veru sú jak víno, na Vidlový hrebeň boli super, na ferraty budú tiež dobré si myslím, dá sa v nich ustáť fakt malé stupy.
Ešte dodám že na skalách super, ale do lesa ich nenosím, tam sa mi v takých tvrdých nechodí dobre, radšej trailové bežecké mäkšie, ako už bolo spomínané.
A tie LS sú také rozšírenejšie na spodu podrážky, a to sa ohýbalo na tých stupoch. Ale zasa na ferraty by to malo stačiť 😄.
Trochu som sa rozpísal 😄.
Mala som dvoje, v tom sa nedá chodiť. Aj terénne som mala a aj asfaltové, už sú predané práveže tvrdšia podrážka ale nízke to skôr. Raz som šla na Teryho chatu v Shimano tretrach, dala som dole kufre a asi najlepšie, len to podľa mňa dlho nevydrží, nie je to na chôdzu stavané tá podrážka. Aha a nerobí mi to ani keď mám v zime mačky. To si síce tak 18 x vyvrtnem členok ale v pohode 😁 nechápem ženy v podpätkoch, ako to vedia.
La Sportiva Boulder X a Garmont Dragontail MNT sú dosť podobné čo sa týka tvrdosti. Skúšal som obidvoje naraz v septembri. LS ale veru boli o malú trošičku mäkššie, pohodlnejšie, ale zasa Garmonty majú okopovú gumu po celom obvode, viac vydržia. No u mňa vyhrali aj tak Garmonty, obul som jednu takú a jednu takú, a v Garmontoch sa mi lepšie stúpalo "palcom" po malých stupoch čo mali v predajni na skúšanie lezečiek.
A veru sú jak víno, na Vidlový hrebeň boli super, na ferraty budú tiež dobré si myslím, dá sa v nich ustáť fakt malé stupy.
Ešte dodám že na skalách super, ale do lesa ich nenosím, tam sa mi v takých tvrdých nechodí dobre, radšej trailové bežecké mäkšie, ako už bolo spomínané.
A tie LS sú také rozšírenejšie na spodu podrážky, a to sa ohýbalo na tých stupoch. Ale zasa na ferraty by to malo stačiť 😄.
Neviem ako ich porovnavas, ale okopovu gumu maju da sa povedat totoznu. Inac tie Dragony su moc tvrde na moje nohy, mam Millet Friction a je to skoro to iste, tie idem dat na bazar kvoli tomu. Ja potrebujem pohodlne boty a na tury chodime tak 2-3x do mesiaca takze podrazku na tych Boulderoch nezoderiem tak rychlo. Na lahke tury mam ako som pisal trailove tenisky.
dnes som si obul nove pracovné topánky, v skrini som ich vynural v krabici mali asi 10r, PU podražka sa mi rosypala pri montáži do 4 hodím ledvna som domov došiel....
ležáky radšej skontrolujte !
Hack3r: Na tom porovnaní to je vidno, na Garmontoch je skoro až po členok, a na LS končí skôr vpredu. Hej hej, hovorím že tie Dragony boli trochu tvrdšie, tiež by som ich nechcel nosiť na bežnú turistiku. Je to skôr na letnú VHT alebo ferraty.
Ja som ich bral ako "aprouč šús" na lezecké túry (a teda aj na ľahšie dĺžky).
Hack3r: Na tom porovnaní to je vidno, na Garmontoch je skoro až po členok, a na LS končí skôr vpredu. Hej hej, hovorím že tie Dragony boli trochu tvrdšie, tiež by som ich nechcel nosiť na bežnú turistiku. Je to skôr na letnú VHT alebo ferraty.
Dnes som bol v servise pre lyže, mali tam aj Planiky Forest a Mangart tak som testol ako by mi sedeli na nohe a veru som dostal silného červíka do hlavy. Veľmi pekne spracované, super mi sedia a aj hmotnosť celkom príjemná. Počítam ešte recenzie, ale čo sa týka vysokých, tak som asi rozhodnutý
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Súhlasím. Do vyslovene suchých, nenáročných podmienok sú trailové bežecké tenisky fajn.
Ale zatiaľ fajn tipy. Planiky Forest/Brana/Mangart a aj Millet Friction vyzerajú celkom fajn. Uvidím čo sa tu ešte vyskytne a pôjdem pobehať obchody v okolí či sa budú dať niekde skúsiť.
https://prabos.cz/en/contact/
Za mna ok aj "robotnicky" Bennon
https://www.z-style.cz/bennon/bennon-trek/produkty?&pocet-produktu=96&lang=cz
Mala som dvoje, v tom sa nedá chodiť. Aj terénne som mala a aj asfaltové, už sú predané
Neviem ako ich porovnavas, ale okopovu gumu maju da sa povedat totoznu. Inac tie Dragony su moc tvrde na moje nohy, mam Millet Friction a je to skoro to iste, tie idem dat na bazar kvoli tomu. Ja potrebujem pohodlne boty a na tury chodime tak 2-3x do mesiaca takze podrazku na tych Boulderoch nezoderiem tak rychlo. Na lahke tury mam ako som pisal trailove tenisky.
ležáky radšej skontrolujte !
Dik za nazor. Pôjdem do LS