Ved je to šašovič tak aky cakas logdavn
16.12.2020 - 21:56:30
01
kks ze kedy nam vlada povie nejake data :D statistik je tolko na nete ze interpretovanie ma uz niekolko uzivatelov tu na fore ako hobbi :D a ze vedci nic nezistili? asi si sa ani neobtrel o seriozne zdroje informacii lebo o tomto tiez vychadzaju denne nove veci. kde su predpovede o tisicoch v nemocniciach? ved uz zijeme tieto casy, ak to ignorujes a chces to len urychlit tak nech sa paci, hovori to nieco iba o tebe... a dssky, moja babka co to chytila tam mala lahsi priebeh ako moj otec alebo ja. nikto nehovori ze tento virus bude zabijat zaradom kazdeho koho chyti, posobi rozne na kazdeho a je to cista loteria, a jednoducho moze velmi lahko zahltit cele zdravotnictvo. Ak si to doteraz nepochopil, tak ok, vela stastia, gaussova krivka zahrna aj tvoj intelekt. posledny prispevok, dovi ;)
16.12.2020 - 21:58:13
03
double napísal:
jasné že pôjdem aj medzi prvými. Pozri ako výter nosa dopadol takže len som mal pravdu...Bol som za lockdown od začiatku tak ako epidemiologovia a to aj nastane ešte aj s pár mrtvími naviac. Dnes zomrelo 60 ludí čo je z denného priemeru mrtvých za den za den (150 ludí umrelo v roku 2019 denne) 40% na covid resp s covidom. To stále pripomínam dezinfekcia a rúška sú stále povinné, decká nechodia do školy, niesú hromadné akcie a aj tak umre na nejaký vírus 40% z denného priemeru a aj tak 30% ludí neverí ,že ten vírus je realny. Pre mna nepochopitelné.

@lto bol to ako príklad vidím,že aj tu na fôre ´´ radšej prekračovat mrtvoly ako sa vzdať bicykla´´ to bol len príklad niekto nemá hobby bike ale napr nejakú umeleckú činnost a tá je mu odopieraná. Proste z konfortnej zony súčasná generácia nevie odíst to je realita.


double ja mam taku hlupu vlastnost, ze si pamatam hlavne pitchoviny a zbytocnosti. A potom ma strasne serie, ked vidim ako ludia otacaju, lebo si myslia ze vsetci okolo su hlupi. Mal som za posledne dva kvartaly viac krat potrebu toto napisat, ale vzdy som to potom zmazal - nepoznam ta osobne, nemam pravo sudit ta podla tvojo internetoveho alter ega. Ale dnes je pekny den, dnes by to mozno slo.

Farizejstvo je dnes v mode, tak isto ako neschopnost sebareflexie. Tak si skus precitat sam seba, par svojich postov po lyzovacke. Mozno ta prejde chut sirit tu tieto ploche mudra o pokore.

https://www.mtbiker.sk/forum/post1569035.html#p1569035
17.12.2020 - 00:29:56
03
Citam a Nechapem tie postoje su rovnake.
Nic neotacam. Asi to bude tym ze ma.nepoznas
17.12.2020 - 00:37:39
00
to čo zas vymyslel ten tupý trnavský alibista je čistá fraška.Tie hroby môžu so Sulíkom kopať spolu.Toho človeka sa treba čo najskôr zbaviť.zase x výnimiek,aby donovalský vekslák mal čím kŕmiť tie svoje sťetky.
17.12.2020 - 00:42:49
03
Mne je Kolara vlastne luto... ved on ma 10 svokier
17.12.2020 - 00:53:08
02
no nema, lebo sa neozenil..
17.12.2020 - 04:42:35
00
aj vďaka tejto téme som sa stotožnil s názorom, že nie je to tak, že u nás na Slovensku máme zlých politikov, ale je to práve naopak, naši politici sú presný odraz svojho národa. Akurát neviem ešte odhadnúť, či sme blbý národ, alebo len
je blbý celý tzv . vyspelý svet na čele s trumpom a jeho voličmi, Babišom, ekoteroristami v eu atď atď.

Asi je fakt potrebné zažiť niečo, čo je v našich mysliach povazované za nemysliteľné, napr . vojnu, alebo stav kedy ľudia budú zomierať bez možnosti ošetrenia, aby sme ako spoločnosť pochopili, že demokracia a boj za ňu nie je o tom, že nebudem nosiť rúško, lebo moje osobné slobody a názory a bla bla bla...

A prestante ma oznacovat a povazovat za Stanleeeho so 4 éčkami konečne, learn the fuckin' difference!
17.12.2020 - 06:25:08
06
Ja rozlišujem 😜 ...
17.12.2020 - 06:46:33
00
Tesak napísal:
mozno by nas vyliecilo ak by nebol lockdown ale poriadny blackout aspon na 3 tyzdne.... (ano, nemocnice, tel. linky atd maju svoje el. zdroje) .... ale ostatni nech su odkazani sami na seba......... viem, velka facka pre nas by to bola :-) .... ale mozno prospesnejsia jak cokolvek ine :-)

Lockdown 1x 2x 3x? A po tom co? Hranice otvorené, tak je to príde opat
17.12.2020 - 07:41:54
02
double napísal:
@lto myslel som si že je to tu trocha iné. Tak ako kolegyne trapi to,že nemajú nové handry a nemôžu ist spravit nechty tak tu trapi to že nemajú tie najnovšie komponenty pod stromčekom. Dnes už dvojročný bicykel je starý a treba ho vymenit lebo na tom novom budeš rýchlejší. A treba mat hned dva alebo tri bicykle:) stačí pozriet bazár kopec ročníkov 2019. Obmedzit sa na jeden 10 ročný bike sa už jednoducho nedá. To píšem samozrejme aj o sebe. Proste sú dôležitejšie veci ako laska vztahy život či zdravie samozrejme pokial o ne neprídeme a možo aj ak prídeme ludom je jedno.


Furt si to nepochopil a dokola verklikuješ nezmysel. Napíšeš: ,,Nie ste ochotní vzdať sa bicykla,, a vzápätí na to ,,sú dôležitejšie veci,, ako napríklad zdravie. Nesprávne prirovnávaš bicyklovanie k umeleckej činnosti - maľovanie obrazov, ... Vieš si predstaviť rozdiel týchto dvoch činností - aký majú vplyv na dôležitú vec čo spomínaš a to je zdravie ? Je správne vzdať sa bicykla ak chce byť človek zdravý ? Je ti to jedno. Trepeš hlúposti.
17.12.2020 - 08:43:47
00
tino888 napísal:
skus si predstavit ze nepotrebujem matovica aby som vedel ze tym ze budes navstevovat kadekoho z rodiny zvysis riziko toho ze ich nakazis resp sam sa pritom nakazis. Videl som ako sa to rozsirilo takymto pristupom v mojej rodine, a niektori znasaju nasledky stale. Vela stastia, ty si mudry a cool tak sa nemusis bat ze sa take nieco stane vsak bezpriznakove sirenie urcite sam skoro odhalis ;)

Súhlasíš teda s tým, že vo obchodnych domoch je správne, keď sa tam tlačia na sebe všetci? A ine prevádzky, kde sa dodržujú dodržiavali hyg. opatrenia je správne, aby boli zavreté, tak ako aj malé obchody?! Kostol je tiez covid free? 🙂 A fitnes kt. ma 900m2 je katastrofa? Tu nejde ci dodržiavať, alebo nie. Tu ide o to, že ak nariadenie, tak rovným kľúčom pre každého. A nie podľa sympatií a tlakom z hora, lebo majú potom tlaky z dola, ak by im zavreli kostol, či Tesco.
17.12.2020 - 08:48:52
00
triki napísal:
to čo zas vymyslel ten tupý trnavský alibista je čistá fraška.Tie hroby môžu so Sulíkom kopať spolu.Toho človeka sa treba čo najskôr zbaviť.zase x výnimiek,aby donovalský vekslák mal čím kŕmiť tie svoje sťetky.

Zbaviť a ďalej co? 🤔Teraz bud múdry 😁
17.12.2020 - 08:55:47
01
oficialny dokument k vcerajsej tlacovke:

VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Uznesenie vlády SR číslo 804/2020 strana 1
UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY
č. 804
zo 16. decembra 2020
k návrhu na ďalšie rozšírenie opatrení v rámci vyhláseného núdzového
stavu podľa čl. 5 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu
v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu
v znení neskorších predpisov vyhláseného uznesením vlády Slovenskej
republiky č. 587 z 30. septembra 2020 v znení uznesenia vlády Slovenskej
republiky č. 718 z 11. novembra 2020
Číslo: 27320/2020
Predkladateľ: predseda vlády
Vláda
A. schvaľuje
A.1. návrh na ďalšie rozšírenie opatrení v rámci vyhláseného núdzového stavu
podľa čl. 5 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase
vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení
neskorších predpisov vyhláseného uznesením vlády SR č. 587 z 30. septembra
2020 v znení uznesenia vlády SR č. 718 z 11. novembra 2020;
B. obmedzuje
B.1. podľa čl. 5 ods. 3 písm. g) ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti
štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu
v znení neskorších predpisov na území Slovenskej republiky slobodu pohybu
a pobytu zákazom vychádzania od 19. decembra 2020 v čase od 05.00 hod.
do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, obmedzenie končí uplynutím 29. decembra
2020, pričom toto obmedzenie sa nevzťahuje na:
1. cestu do a zo zamestnania a cestu na výkon podnikateľskej činnosti alebo
inej obdobnej činnosti a cestu späť,
2. cestu v nevyhnutnom rozsahu za účelom obstarania nevyhnutných
životných potrieb (nákup alebo zaobstaranie potravín, liekov
a zdravotníckych prostriedkov, hygienického tovaru, drogériového tovaru,
krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti,
zabezpečenie starostlivosti o domáce zvieratá, doplnenie pohonných hmôt,
novín a tlačovín, očnej optiky, cesta do banky, poisťovne, servisu bicyklov)

Uznesenie vlády SR číslo 804/2020 strana 2
do najbližšej maloobchodnej predajne alebo obdobného miesta od miesta bydliska a cestu späť,
3. cestu za účelom kúpy živého vianočného stromčeka v exteriéri a cestu za účelom kúpy rýb v exteriéri a cestu späť,
4. cestu na poštu (vrátane výdajného miesta zásielkovní), cestu na výdajné miesto internetových obchodov (eshop), cestu na výdajné miesto iných obchodov a cestu späť,
5. cestu do zdravotníckeho zariadenia za účelom neodkladnej zdravotnej starostlivosti, preventívnej prehliadky alebo plánovanej zdravotnej starostlivosti, vrátane sprevádzania blízkej osoby alebo príbuzného a cestu späť,
6. cestu v nevyhnutnom rozsahu za účelom prístupu k lekárenskej starostlivosti poskytovanej držiteľmi povolenia na poskytovania lekárenskej starostlivosti a cestu späť,
7. cestu na vykonanie RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 alebo do mobilného odberového miesta za účelom vykonania antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 a cestu späť,
8. cestu na pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva, krst a cestu späť,
9. cestu za účelom starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného, ktorý je na takú starostlivosť odkázaný a cestu späť,
10. cestu osoby so psom alebo mačkou a cestu za účelom starostlivosti o hospodárske zvieratá a cestu späť,
11. cestu za účelom návštevy inej domácnosti, ktorú od začiatku zákazu podľa tohto uznesenia nenavštívila osoba z inej domácnosti a za podmienky, že od začiatku zákazu podľa tohto uznesenia nebola vykonaná cesta do inej domácnosti a cestu späť,
12. cestu za účelom vycestovania do zahraničia a cestu späť pri návrate zo zahraničia a cestu späť,
13. cestu za účelom účasti na bohoslužbe alebo na náboženskom úkone a cestu späť,
14. pobyt v prírode, vrátane individuálneho športu v prírode a cestu späť,
15. cestu dieťaťa a jeho sprevádzajúcej osoby za rodičom alebo osobou, ktorá má právo styku s dieťaťom a cestu späť,
16. cestu za účelom rekreácie členmi domácnosti do nehnuteľnosti určenej na rekreáciu alebo do jej časti, kde sa budú zdržiavať len osoby z vlastnej spoločnej domácnosti alebo osoby inej domácnosti podľa bodu 11.,
17. osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR nie starším ako 72 hodín alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu nie starším ako 24 hodín, a to na cestu klienta zariadenia sociálnych služieb, rodinného príslušníka alebo blízkej osoby klienta zariadenia sociálnych služieb do zariadenia sociálnych služieb alebo zo zariadenia sociálnych služieb,

Uznesenie vlády SR číslo 804/2020 strana 3
18. cestu dieťaťa, rodiča dieťaťa, rodinného príslušníka alebo inej blízkej osoby dieťaťa, ktoré je umiestnené v centre pre deti a rodiny na základe rozhodnutia súdu alebo na základe dohody do centra pre deti a rodiny/z centra pre deti a rodiny, ak je dôvodom tejto cesty stretnutie s dieťaťom, pobyt dieťaťa u rodiča dieťaťa, príbuzného dieťaťa alebo inej blízkej osoby alebo odborná pomoc,
19. cestu rodiča, inej oprávnenej osoby a cestu dieťaťa realizovanú v súvislosti s rozhodnutím súdu vo veci styku rodiča (prípadne inej oprávnenej osoby) s dieťaťom, vo veci striedavej osobnej starostlivosti alebo cestu realizovanú za účelom stretnutia sa s dieťaťom po dohode rodičov;
C. ukladá
predsedovi vlády
C.1. zabezpečiť uverejnenie tohto uznesenia vlády v Zbierke zákonov Slovenskej republiky
bezodkladne
ministerke kultúry
C.2. zabezpečiť vyhlásenie prijatia tohto uznesenia vlády vo vysielaní Rozhlasu a televízie Slovenska a v TASR
bezodkladne
členom vlády
C.3. prijímať opatrenia, ktoré umožnia odvolať obmedzenia podľa tohto uznesenia v čo najkratšom čase
priebežne
D. berie na vedomie
D.1. rozhodnutie ministra školstva, vedy, výskumu a športu z 11. decembra 2020, ktorým rozhodol, že:
1. vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021,
2. v materských školách sa v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021 prerušuje prevádzka, ak tak rozhodne zriaďovateľ podľa jeho možností a podmienok;
E. odporúča
hlavnému hygienikovi SR
E.1. prijať vyhlášku, ktorou zabezpečí realizáciu obmedzení podľa tohto uznesenia vlády uzatvorením príslušných prevádzok, na ktorých návštevu sa nevzťahuje
VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Uznesenie vlády SR číslo 804/2020 strana 4
výnimka z obmedzenia zákazu vychádzania a zákazom podujatí, na ktoré sa nevzťahuje výnimka z obmedzenia zákazu vychádzania,
všetkým osobám na území Slovenskej republiky
E.2. prežiť vianočné sviatky v malej bubline z najbližšej rodiny,
E.3. pred stretnutím s blízkymi príbuznými dodržiavať izoláciu aspoň 7 dní, alebo pred stretnutím s blízkymi príbuznými sa podrobiť testu na ochorenie COVID-19,
E.4. uprednostniť pred stretnutiami s blízkymi príbuznými prostriedky diaľkovej komunikácie (internet),
E.5. umožniť svojim zamestnancom vykonávať prácu formou home office v maximálnej možnej miere,
E.6. vyhýbať sa blízkemu kontaktu osôb z jednej domácnosti s inými osobami aj v exteriéri
od prijatia tohto uznesenia až do podstatného zlepšenia epidemiologickej situácie.
Vykonajú: členovia vlády
Na vedomie: prezidentka SR
predseda Národnej rady SR
17.12.2020 - 09:10:45
01
Satanwagen napísal:
Súhlasíš teda s tým, že vo obchodnych domoch je správne, keď sa tam tlačia na sebe všetci? A ine prevádzky, kde sa dodržujú dodržiavali hyg. opatrenia je správne, aby boli zavreté, tak ako aj malé obchody?! Kostol je tiez covid free? 🙂 A fitnes kt. ma 900m2 je katastrofa? Tu nejde ci dodržiavať, alebo nie. Tu ide o to, že ak nariadenie, tak rovným kľúčom pre každého. A nie podľa sympatií a tlakom z hora, lebo majú potom tlaky z dola, ak by im zavreli kostol, či Tesco.

stanleeee, asi prvykrat ale uplne s tebou suhlasim
17.12.2020 - 09:11:27
00
keyboard_arrow_up