V zime praveze treba castejsie menit polohu. Krize, ramena a ine casti tela trpia vo fixnej polohe. Sprintik je prilezitost ako rozprudit krv aj v inych castiach tela .
Teraz mam 3x8, 40/8 11-30, 48x38x28 na 10rocnom crosse 29". Vobec sa do tych cisiel nevyznam.
Jazdim hlavne rovinky vacsinou na max. prevode. Do kopcov skoro vobec.
Bude to sprevodovanie oka?
Dik.
A ako rychlo ide vyberanie ruk ? Neobmedzuje to cloveka pri sprinte v stoji ?
Ja v zime jazdím tak do 40km max, čiže len kratšie výjazdy. Pri nich mi obmedzenie polôh nevadí. Vyberanie rúk je rýchle lebo sú návleky dosť široké v otvorenom konci. Na Slovensku som to nikde nenašiel, preto som to kupoval z Ali. Pritom pre mňa je to geniálna vec. Inšpirovali ma Lotyši, tam to majú v zime snáď úplne všetci.
Hlavná výhoda podľa mňa je v tom, že môžeš pod to dať tenké rukavice, chráni ti to aj zápästia kde ti bunda nalieha na rukavicu. A keď je fakt velká zima, je to ešte jedna fyzická bariéra pred studeným vzduchom, ktorý ti nejde priamo na prsty.
Ale ako som hovoril mám 65kg a 186cm žiadny izolačný tuk a stále mrznem
shaggy01 ten z decathlonu je nedostupny, a ak plati, co pises (ze rovina, tazke prevody 48 vpredu 11 vzadu) tak by Ti ten z deca mal prilis prilis lahky prevod (38x11) navyse na mensich kolesách (máš 29 palcov henten ma 28)
No... 38/11 prevod pri kadencii 90 za minútu a obvode kolesa cca 2 m dáva priemernú rýchlost slušných 37 km.h... to asi bude stačiť... Jasné dole kopcom bude ťažší prevod chýbať, ale inak...
Je to ekvivalent 48/13 prevodu čo je druhé najťažšie kolečko, čiže o posledné akokeby prídeš... Toť vsjo
Ahojte,mám takú večnú otázku aké tlaky vozíte? Ja na sfalt 3,5 Bar vpredu 4,5 Bar vzadu - to na dobrý asfalt. Na štrk a rozbité cesty 2,5 vpredu a 3,5 vzadu. Skúšal som aj nižšie tlaky okolo dvoch barov aj dozadu ešte v lete a dopadlo to snake bite defektom na panelovej družstevníckej ceste, a okrem toho už tam cítim aj horšie odvaľovanie na asfalte a tvrdšom povrchu. Predvčerom na plytšom snehu som dal pod 2 Bar dopredu a 2,5 Bar dozadu a bolo to dosť fajn na zjazd. Ešte stále mám duše a 40mm plášte schwalbe smart sam. vozím so sebou pumpu s manometrom a sfukujem alebo dofukujem podľa terenu. Jazdím veľa aj s ľahké MTB trasy aj s kamošmi čo maju MTB HT. Ja mám 90kg bez bajku a oblečenia, spolu všetko teda tak okolo 115kg. NIektorí píšu že jazdia aj okolo 1 baru ale to predpokladám že budú podstatne ľahší jazdci a majú asi bezduše.
Keďže spomínal, že jazdí len rovinky... Ako udržať priemerku nad 30km/h už chce ozaj trénovaného človeka. Aj čo som pozeral na FB, čo hľadajú parťákov, ozaj len pár ľudí jazdí tak, že majú rýchlosť nad 30km, väčšina má tak 22-28km/h. 37km/h musí bohate stačiť.
Na cesťáku pri kadencii 100 na malej píle 34z a vzadu na 14z pastorku mám rýchlosť cca 31km/h . 38 zubov vpredu bude určite v pohode. Pri zaradenom 38/11 pri kadencii 100 to bude cca 46km/h
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1800g vs 170kg teda je dost UL
https://a.aliexpress.com/_mseUA9J
a su super. A hlavne nevyzeraju tak pochybne
Rozmyslam nad https://www.decathlon.sk/bicykel-grvl-120-id_8575940.html s prevodmi 1x10.
Teraz mam 3x8, 40/8 11-30, 48x38x28 na 10rocnom crosse 29". Vobec sa do tych cisiel nevyznam.
Jazdim hlavne rovinky vacsinou na max. prevode. Do kopcov skoro vobec.
Bude to sprevodovanie oka?
Dik.
Ja v zime jazdím tak do 40km max, čiže len kratšie výjazdy. Pri nich mi obmedzenie polôh nevadí. Vyberanie rúk je rýchle lebo sú návleky dosť široké v otvorenom konci. Na Slovensku som to nikde nenašiel, preto som to kupoval z Ali. Pritom pre mňa je to geniálna vec. Inšpirovali ma Lotyši, tam to majú v zime snáď úplne všetci.
Hlavná výhoda podľa mňa je v tom, že môžeš pod to dať tenké rukavice, chráni ti to aj zápästia kde ti bunda nalieha na rukavicu. A keď je fakt velká zima, je to ešte jedna fyzická bariéra pred studeným vzduchom, ktorý ti nejde priamo na prsty.
Ale ako som hovoril mám 65kg a 186cm žiadny izolačný tuk a stále mrznem
Je to ekvivalent 48/13 prevodu čo je druhé najťažšie kolečko, čiže o posledné akokeby prídeš... Toť vsjo