chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Samozrejme, ze to je chyba jazdca. Pred tym som jazdil 27,5 na 130 zvdvihoch a presiel som na Xc so zdvihmi 100. No a chcel som jazdit dole kopcom rovnako rychlo. Ale citim, ze aj v jednoduchych zakrutach mam mensiu istotu ako pred tym. A tu neistotu mam hlavne ked je sucho. Nejsom nejaky expert, ale pride mi to, tak ze tie bocne stuple su proste mensie a potom to tak nedrzi.. Preto chcem vyskusat dopredu nieco agresivnejsie, ale zase aby to nebolo nejake zavazie.. co teda vybrat?
Forekaster je prezentovany skor ako guma do mokra... ma vyrazne stuple daleko od seba aby sa zarezali do makkeho podkladu. Este by som skusil RaRay 2,35. Ma vacsie stuple ako 2,25 a nie je tazky. Ale najviac moze pomoct znizit tlaky. Ake jazdis?
Podla mna zhanat modely co sa uz nevyrabaju je len odkladanie problemu do buducna.
Neviem co presne myslis pod pojmom "sucho" ale ak tvrdy podklad na ktorom je jemny prach/hlina (loose over hard) tak vacsie stuple ti podla mna az tak nepomozu, lebo sa beztak nemaju do coho zahryznut.. vhodnejsie mi pridu mensie stuple a co najhustejsie, kedze v danych podmienkach chces maximalizovat kontakt gumy s povrchom.. ak chces Schwalbe a v danej vahe, tak by som skusil RoRo
Nemusí to byť Schwalbe, kludne aj od Maxxisu . Mensie stuple a co najhustejsie - Rekon race 2,35?
Forekaster je prezentovany skor ako guma do mokra... ma vyrazne stuple daleko od seba aby sa zarezali do makkeho podkladu. Este by som skusil RaRay 2,35. Ma vacsie stuple ako 2,25 a nie je tazky. Ale najviac moze pomoct znizit tlaky. Ake jazdis?
Podla mna zhanat modely co sa uz nevyrabaju je len odkladanie problemu do buducna.
Vpredu cca 1,3 a vzadu 1,5. Keď som dal dopredu menej, tak už sa mi zadlo, že to moc pláva. Mám 76kg.
To mas dobry tlak. Ale podla mna moc nenaspekulujes. Rekon Race co spominas vyssie nebude drzat lepsie ako RaRay. Mas spickovy agresivny XC plast co jazdia aj vo svetaku Menil si bike, je to mozno o zvyku. Ak chces jazdit v zjazdoch rychlejsie, tak si daj teleskopku. Ta ti doda urcite viac istoty a kontroly ako akykolvek plast
Ja si pamatam, ze ked som si hodil teleskopku tak som si zo dna na den zlepsil cas na TBK1 o 15s.
Teleskopku tam už mám, síce iba 8cm, ale aj tak to je veľký rozdiel. No aspoň ste ma presvedčili, že ostanem pri XC plášťoch, akurát možno skúsim 2,35. Buď teda Schwalbe Rocket ron, alebo zaujímavo vyzerá aj ten Wolfpack speed 2,4.
Rocker Ron som nikdy nejazdil, ale co som cital recenzie tak Ray je ovela predvidatelnejsi... tiez je to starsi model a nerobi sa 2,35.
A potom Maxxis sirky ber s rezervou. Forekaster 2,35 ma realne ledva 2,3. A ten Wolfpack speed na pohlad nevyzera velmi agresivne, ale skus a daj vediet ale silne pochybujem ze bude drzat lepsie ako Ray.
miidlo - nepomôžem s výberom plášťov, ale skúsim poradiť ináč. Ak si menil bicykel, bude mať pravdepodobne inú geometriu ako predchádzajúci a možno stačí v zákrutách preniesť viac váhy na predné koleso, aby mal predok dostatočný grip. Veľa ľudí robí chybu lebo sa snažia ísť čo najviac dozadu, odľahčia predok a potom končia na zemi. Nemusí to byť tvoj prípad, ale čo ak náhodou
Barzo je alternativa k Ray a Mezcal je zas alternativa k Ralph. Velmi podobna guma od ineho vyrobcu. Vyhodis peniaze za to iste s inym napisom Keby si tuto nasu diskusiu precitali profici, tak nas vysmeju Oni si musia vybrat z ponuky sponzora a im realne ide o sekundy a idu na hrane. My sa len vozime
Tak ako pise tomtom7, hladal by som chybu v tazisku a technike jazdy. Za to co vyhodis za ine plaste si radsej zaplat za individualne treningy s bikeacademy (odporucam)
Viete mi prosím povedať, aký je rozdiel medzi TLR plášťom (kevlar) a tým, ktorý je určený na použitie len s dušou (tiež kevlar). Konkrétne Schwalbe má v rámci Performance line takéto alternatívy v rovnakej cene. Pokiaľ viem, TLR sa dá vždy použiť aj s dušou, tak nerozumiem, aký ma význam si v rovnakej cene kúpiť kevlarový plášť, ktorý je len na dušu. Vopred vďaka
To je mi jasne. Co som napisal plati rovnako pri ceste aj MTB. Kevlar TLR je tazsi ako kevlar na dusu. Ked planujes jazdit s dusou, nemusis so sebou vozit 100-160g na plast navyse.
Dopredu by som ti odporucil stary Schwalbe Nobby Nic, Addix Speedgrip 2.35, ktory ma okolo 800g, ale uz ho asi nezozenies. Dostal som ho seriovo a stale ma prekvapuje ako pekne drzi v roznych podmienkach.
...no vyzerá to tak, že už nikde okrem nejakého bazáru to nezoženiem
26" x 2,20 ale iba presne tieto.
Zatiaľ to najlepšie čo som mal ohľadom rýchlosti na suchom, tvrdom podklade ( či už cesta alebo lesné zvážnice )
Ak by niekto vedel zohnať, budem mu vďačný.
Pani kolegovia planujem vymenu plastov a na kolko som sa minuly rok posunul z XC do trail/enduro kategorie nemam velmi vlastne skusenosti, okrem toho ze XC plaste co bike zdedil z predchodcu, su stale na hrane gripu. (conti X-king zadok, a mountin king predok v 29"2.3" protection)
90% toho co jazdim je TBK a ostatne traily v bratislavskom lesoparku. Asfaltu sa vyhybam a na pumptreck mam zvlast kolesa. Tiez jazdim len jar az jesen ked nie je velmi vela blata.
Bike je trail/enduro HT vid moj profil.
Rafy mam 27mm vnutornu sirku.
Do ramu dostanem do zadu 2.6"do predu 2.4"
Vazim 72kg
Zatial nejazdim agresivne postupne sa preucam z XC stylu na nieco zivsie a ucim sa skakat.
Ak tu uz niekde odznela odpoved na taku otazku, prosim nasmerujte ma, 622 stran naozaj nie je v mojich silach kompletne precitat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nemusí to byť Schwalbe, kludne aj od Maxxisu . Mensie stuple a co najhustejsie - Rekon race 2,35?
Vpredu cca 1,3 a vzadu 1,5. Keď som dal dopredu menej, tak už sa mi zadlo, že to moc pláva. Mám 76kg.
Ja si pamatam, ze ked som si hodil teleskopku tak som si zo dna na den zlepsil cas na TBK1 o 15s.
https://r2-bike.com/vittoria-tire-barzo-29-x-235-tnt-tl-ready-graphene-20-4c-black-anthracite
Osobne by som chcel vyskusat aj 2,6tky ale nemam na to vidlu ani rafky
https://r2-bike.com/VITTORIA-Tire-Barzo-29-x-26-TNT-TL-Ready-Graphene-20-4C-black-anthracite
A potom Maxxis sirky ber s rezervou. Forekaster 2,35 ma realne ledva 2,3. A ten Wolfpack speed na pohlad nevyzera velmi agresivne, ale skus a daj vediet
https://r2-bike.com/vittoria-tire-barzo-29-x-235-tnt-tl-ready-graphene-20-4c-black-anthracite
Osobne by som chcel vyskusat aj 2,6tky ale nemam na to vidlu ani rafky
https://r2-bike.com/VITTORIA-Tire-Barzo-29-x-26-TNT-TL-Ready-Graphene-20-4C-black-anthracite
Aj nad Barzo som uvažoval. Ako je natom reálne tá šírka 2,35. Dá sa to porovnať s RR 2,35, alebo skôr to je bližšie k RR 2,25?
Barzo
Boky 56,4
Stuple 57,7
Schwalbe nejazdim
Tak ako pise tomtom7, hladal by som chybu v tazisku a technike jazdy. Za to co vyhodis za ine plaste si radsej zaplat za individualne treningy s bikeacademy
Hmotnost, skladnost. Toto je zjavne hlavne u cestnych plastov, kde TLR este nie je az tak rozsirene.
hmotnost ... TLR je tazsi ako rovnaka verzia nonTLR ...
...no vyzerá to tak, že už nikde okrem nejakého bazáru to nezoženiem
26" x 2,20 ale iba presne tieto.
Zatiaľ to najlepšie čo som mal ohľadom rýchlosti na suchom, tvrdom podklade ( či už cesta alebo lesné zvážnice )
Ak by niekto vedel zohnať, budem mu vďačný.
V zasobe ich ale par mam a na zimaku aj tak deriem kilove Kendy
90% toho co jazdim je TBK a ostatne traily v bratislavskom lesoparku. Asfaltu sa vyhybam a na pumptreck mam zvlast kolesa. Tiez jazdim len jar az jesen ked nie je velmi vela blata.
Bike je trail/enduro HT vid moj profil.
Rafy mam 27mm vnutornu sirku.
Do ramu dostanem do zadu 2.6"do predu 2.4"
Vazim 72kg
Zatial nejazdim agresivne postupne sa preucam z XC stylu na nieco zivsie a ucim sa skakat.
Ak tu uz niekde odznela odpoved na taku otazku, prosim nasmerujte ma, 622 stran naozaj nie je v mojich silach kompletne precitat.
Dakujem