Takze od novej hydry by som vyzadoval aby bola:
- vykonnejsia
- nie tazsia (v najhorsom minimalne) prip. lahsia - primarne vsak odlahcenie nie je prioritou (ale zrejme nebude problemom kedze to co mam teraz je pomerne tazke)
- perfektna modulacia
- nekusavost (co samozrejme zavisi od citlivej davkovatelnosti)
- este snad taky detail - idealne by bolo keby ta brzda bola cierna, mozno snad aj ina farba ale nie strieborna.
+ cena nie je rozhodujuca (samozrejme vsetko ma svoje limity
No vela som toho pokukal a teda Shimano som z uzsieho vyberu vylucil (kedze teraz mam XT), taktiez Hayes
Z toho co som pozeral ma velmi zaujali Hope M4 (ked su v odlahcenej verzii - karbonove packy atd. tak snad vahovo tromfnu aj to co mam teraz). Z inych brzd zrejme este pripadaju do uvahy Formule (cervo vychvaloval Oro Puro), Magury (vobec sa mi vsak nepacia) alebo aj Avidy?. Juiciny su jednymi vychvalovane, druhi hovoria ze niesu az take super - v kazdom pripade je to tuctovka.
Osobitne som zvedavy na tie Hope, tak nech sa prosim vyjadri peterg. Diky
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
Vlastne mas pravdu niekomu tu dnes nepali... A som to ja
2Dijck: Pisal som co jazdim XC/AM, trochu blizsie k tomu AM (mozno aj viac jak trochu).
No ale jak tak citam stale mam pocit ze som na zaciatku. Marta?, Formula? M4? Co sa tyka marty a vahy tak o tie gramy mi az tak nejde (keby mi o ne az tak islo tak uz si rovno pockam na model 09 co bude verzia magnesium este lahsia). Nad formulami som uvazoval ale moc si ma nepotesil s tym ze su kusave - to nescem. No tie M4 ale tiez uz si niesom taky isty - co pises peterg som si aj myslel a uz viackrat cital, skor ale ma ale prekvapilo ze su slabsie (ale zasa pri tej davkovatelnosti je to aj logicke). No ale hadam nie su slabsie ako XT co teraz jazdim - ide mi totiz primarne o zvysenie vykonu, nie vsak ako nutnost skor kvoli komfortu...
ja by som sa na Vas tiez obratil s prosbou o pomoc....
xcem kupit nove brzdy do 10000,-....nie som ziadny chrt a jazdim aj XC aj AM a vsucasnosti ked som so synom tak je to taky "Light Sutolinka"....
...mam asi okolo 80kg + privesny vozik s malym Bobom, ktory musim ubrzdit 30-35kg je to dohromady 110-115kg.....
..nejde o gramy ide o brzdny ucinok resp. vykon....a samozrejme ziadne totalne kusacky....
....v sucasnosti mam HAYES HFX-Mag so 160-kami kotucmi....
...skuste poradit nieco lepsie....za rady vopred dakujem...
samozrejme, ale hlavne jazdis uplne ine kotuce, boli by tak isto dobre aj pri 160ke? Na 200kach som v zivote ani nesedel, podla mna by na 200ke brzdili dokona aj Hayesy
Ak rozpojis hadicku len na jednom konci (pri pake), vela kvapaliny nevytecie (packu mozno dat aj zvislo dolu - treba pripravok, napr. rurka 25mm upnuta do zveraka, na nu upevnena packa). Ak potom pred opatovnym pripojenim hadicky doplnis inj. striekackou kvapalinu tak, ze na pake ostane "presahujuca" kvapka a na hadicke tiez a tieto kvapky sa najprv spoja a potom dosadne podlozka s hadickou, tak sa da aj bez odvzdusnenia. Keby vytieklo vela kvapaliny z packy, ale brzda sa nezavzdusni, nie je problem kvapalinu doplnit do expanznej nadrzky bez nutnosti odvzdusnovania kompletu. Hope su zlate na servis
Tu u teba je to otázka pri týchto 3 brzdách toho kolko si ochotný investovať,ktoré sa ti hodia k biku.
Ja mám vzadu 160 vpredu 180 a môžem potvrdiť,že aj pri takejto veľkosti kotúčov majú brutal brzdný účinok
http://www.bike-discount.de/shop/k495/a ... 160mm.html
..co na to poviete....
http://www.bike-discount.de/shop/k495/a ... 160mm.html
..co na to poviete....
urcite nie
ja mam avid juicy 7 a najradsej by som sa ich zbavil a ultimate nemaju ziaden konstrukcny rozdiel su pouzite len ine materialy a nastavenie chodu packy nie je pomocou sroba (ktorym mozes krutit aj bez pouzitia nastrojov) ale pomocou imbusu. To je myslim vsetko a okrem toho doporucujem urcite vymenit kotuce keby si ich zobral lebo tie kotuce piskaju ja mam Hope kotuce a inak vsetko standard a ziadne piskanie nepocujem...
urcite nie
ja mam avid juicy 7 a najradsej by som sa ich zbavil a ultimate nemaju ziaden konstrukcny rozdiel su pouzite len ine materialy a nastavenie chodu packy nie je pomocou sroba (ktorym mozes krutit aj bez pouzitia nastrojov) ale pomocou imbusu. To je myslim vsetko a okrem toho doporucujem urcite vymenit kotuce keby si ich zobral lebo tie kotuce piskaju ja mam Hope kotuce a inak vsetko standard a ziadne piskanie nepocujem...
..dik za skusenost....
..a ktore by boli OKI podla teba....
Este dodavam ze je to moj pohlad na vec takze mozno nebude kazdy suhlasit ale mne sa pri brzdach jedna o to aby mali pevny doraz, nemenili svoj chod podla pocasia a hlavne nepiskali co splnaju asi vsetky brzdy okrem Avid-ov ale mozno mam len ja nepodareny kusok ale zatial som podobny problem zo zlym kusom nemal na hociktorom komponente takze jednoznacne chyba vyrobcu.
urcite nie
ulitmate maju uplne iné prasa ako Juicy-ny maju ho z jedného kusu ... a s Juicy 7 model 2008 som osobne spokojný ...
...oki len ta cena okolo 500EUR je trochu dost....nemyslite?....neexistuje nieco okolo 10litrov....????
Ale hej, kanister
...oki len ta cena okolo 500EUR je trochu dost....nemyslite?....neexistuje nieco okolo 10litrov....????
Tak este Formula k24 aj tie su dobre sice nemas karbonovu packu ale cena je prijatelnejsia
...tak tohle sem xcel pocut....K24 od Formuly....idem to omrknut...dik za tip...
K24 nedoporučujem ... aby sa nestalo že raz prestanú brzdiť jazdil som K18 materiálovo to isté čo K24 a stalo sa mi asi 2-3x že sa začali prehrievať ... ORO Puro sú podľa mňa na tom lepšie a aj podľa ľudí čo ich jazdia ... ale ak chceš K24 tak to radšej XT
Tu u teba je to otázka pri týchto 3 brzdách toho kolko si ochotný investovať,ktoré sa ti hodia k biku.
Prosim ta mohol by si napisat nieco k porovnaniu tychto 2 brzd? Velmi by ma to zaujimalo...
Inak postupne sa zacinam priklanat stale viac prave k tym martam (resp. mozno aj SL), hlavne tie packy sa mi neskutocne zapacili
A este jedna vec - urcite mate niekto skusenosti s uchytom brzd na IS. Funguje to tak ze sa tam davaju na nastavovanie nejake podlozky pod srouby alebo ako? resp. drzi to potom? Lebo napr teraz ked mam IS-PM adapter tak tie brzdy na PM sa nastavuju lahko a najma predna mi obcas zvykne "zblbnut" ze musim povolit sroby a znova to nastavit (myslim teraz vycentrovanie kotuca medzi platnickami).
Ako som pisal jazdim K24 s Hayesmi kotucmi,ale este sa mi ich nepodarilo prehriat...akurat,ze niesu kusave(pre niekoho vyhoda,pre niekoho zase nie).Osobne si myslim,ze aj tie Ultimate budu supy,akurat by som dal ine kotuce(Formula?,Hope?)